Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Rona
Nov uporabnik

Renault Clio RN1.2 med vožnjo prazni akumulator

Napisal/-a Rona Sr jan 07, 2015 6:00 pm

Pozdrav!
Torej, sem 3. lastnik Clia RN1.2, letnik 95, E7F, 1171cc, 8V, monoinjektor.

Opozorilni znaki:
- 2 meseca nazaj začel zaganjat po vžigu v leru, če je bil hladen. Segret v redu.
- malo kasneje je med hladnim vžigom po 5s v leru začel vedno bolj kašljat nakar je crknil. Če sem speljala oziroma pritisnila na gas je bilo v redu
- dva tedna nazaj vedno bolj piskal med vožnjo (jermenica?) visok, tečen zvok, če sem malo pritisnila na sklopko je nehal, čim sem spustila je piskal. Včasih nehal po parih kilometrih, včasih tudi po 50 km vztrajal. Če sem zapeljala čez luknjo na cesti je ali nehal ali začel, vglavnem tresljaji so vplivali in kuplenga.
- zadnje dni je hladen bil vedno bolj brez moči, če sem pritisnila na gas, je po določenem št. obratov izgubil moč spodnjih prestavah, ko da ne bi pospeševala. In spet ko se je segrel, v redu.

Danes:
Na poti proti domu se ustavim v trgovini, do tam vse v redu. Ko štartam od tam (segret) po vžigu gori luč za akumulator. Bila sem blizu doma (6km) tako da sem nadeljevala pot. Malo pred domom vse lučke signalne lučke crknejo (luči, žmigavci, akimilator), ko zapeljem na dvorišče in ga pustim v leru mi crkne. Pri ponovnem vžigu tudi glasu ni dal več.

Zaenkrat:
- pri poskusih vžiga na kable so zasvetile lučke pri kontaktu, pri vžigu pa je ali 1x zaverglal, ali pa spuščal zvoke kot lesena regla, klopotec
- akumulator smo zamenjali in se polni (2h), pod starim je bila vidna kislina spodaj. Sedaj je vžgal amapk najbrš ni to problem ker se je med vožnjo 100% spraznil
- svečke so v redu, zračni filter nov, jermen je na mestu, več še nismo uspel posegat v stanje
- pravijo da je najverjetneje alternator šu, za kašlanje pa kar sem brala je lahko morje razlogov (filtri, vakuumska cev, tuljave, svečke, akumulator...)

Vsekakor bi prosila za vaše mnenje in nasvete.
Lp!

ps: pa srečno in zdravo, predvsem pa prijetno vožnjo v 2015 :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Renault Clio RN1.2 med vožnjo prazni akumulator

Napisal/-a Fan Sr jan 07, 2015 6:17 pm

Vsekakor je potrebno pomeriti pravilno delovanje alternatorja in vgraditi dober akumulator, od tu pa se lahko raziskuje naprej in postavlja diagnoza okvar ..................
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jan 07, 2015 7:51 pm

Pa je lučka še vedno gorela ko ste ga nafilali??Poglejte še maso med aku.,šasijo,motorjem.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr jan 07, 2015 9:02 pm

sumim da je odpovedal alternator
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 07, 2015 9:17 pm

MAh diode so šle papa, ravno menjal na Felici 1.3, 25€ za kos 8) Poišči novejši alternator pa bo letnik 98+
Slika
www.youtube.com/watch?v=woO-VCBWkzE
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=4902664&show=1

Rona
Nov uporabnik

Napisal/-a Rona Če jan 08, 2015 12:33 pm

Clo update:
avto je opremljen z novim, polnim akumulatorjem, vžge občutno lepše kot mi je zadnje dva meseca, pri prvem vžigu je še vedno crknil po kake 10s, pri drugem vžigu tekoče tekel. Opozorilna lučka ne sveti več in masa pravijo da je v redu (hišni majstri). V planu imam stestirat alternator in sicer na dva načina; z novim akumulatorjem se grem zapeljat 20 km v trgovino po voltmeter 8)

Sporočim kako se bo obnesel. Upam da je bil samo akumulator hin, če ne ga pa najverjetneje peljem k doktorju ker ima alternator na komaj dostopnem mestu za motorjem, dvomim da se bomo v lastni režiji podajali tja :huh:

Hvala vsem skup za nasvete in povezave za enkrat!
Se javim
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], jure5j in 16 gostov