Nasveti in napotki ter povpraševanja...

fishstick
Nov uporabnik

DSG MENJALNIK TRESE

Napisal/-a fishstick Če jan 15, 2015 11:55 pm

Pozdravljeni

Golf 5 naredil servis na menjalniku..menjal olje na 160k..serviser me opozori da je vztrajnik ze na koncu. Zamenjam vztrajnik..Avto strese ko pospesujem s 4 med 1800 in 2100 obrati, podobno se dogaja tudi v 5 in 6 prestavi. Peljem nazaj, zamenjajo vztrajnik in ista zgodba.

Ima kdo mogoce kakson idejo kaj bi lahko bilo ? Pred menjavo vztrajnika ni bilo nobenih problem, avto je delal kot urica.

Lepo prosim za pomoc :)

mavrica
Novinec

Re: DSG MENJALNIK TRESE

Napisal/-a mavrica Pe jan 16, 2015 1:03 am

Avto si peljal k zdravniku in ne pozna prave diagnoze. Zdaj pa nas sprašuješ, da iz naslonjača uganemo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe jan 16, 2015 1:39 am

Kakšno olje se je nalilo v menjalnik, se je resetiralo elektroniko, pri katerih stopinjah se je menjalo olje, koliko olja se je porabilo??
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

fishstick
Nov uporabnik

Napisal/-a fishstick Pe jan 16, 2015 10:33 am

Zivjo

Kupil sem Ravenol set za dsg menjalnik, 7 litrov. Kolikor vem se elektronika ni resetirala, tudi o temperaturi ne vem...porabilo se je verjeno vseh 7, nazaj nisem dobil nic :)

mavrica...dej prosm vzdrz se neumnih komentarjev, ko da se je prvic zgodil da zdravniki ne vejo kaj je..

hvala

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe jan 16, 2015 10:51 am

Se je olje menjalo s pomočjo zunanje črpalke ali samo kar je odteklo čez čep?

fishstick
Nov uporabnik

Napisal/-a fishstick Pe jan 16, 2015 10:57 am

Joj pojma nimam, me ni bilo pri menjavi. Verjetno zunanje črpalke, glede na to, da je zamenjavo opravil znani zdravnik, ki se ukvarja samo z avtomatskimi menjalniki.

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Pe jan 16, 2015 11:05 am

Samo s tem se ukvarja, pa ne ve kaj je narobe?
www.mihafabijan.si
Renault Sport

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 16, 2015 11:05 am

fishstick je napisal/-a:serviser me opozori da je vztrajnik ze na koncu. Zamenjam vztrajnik..

Pred menjavo vztrajnika ni bilo nobenih problem, avto je delal kot urica.

In zakaj si menjal vztrajnik, če prej ni bilo težav?
Meni se zdi, da je hotel mehanik malo dodatnega zaslužka, ni pa sposoben zrihtat zadevo :roll:

Reklamiraj dokler ne uštimajo. Probajte vrnit stari vztrajnik nazaj, če ga še ima, za test.
Elektronika se pa mora sprogramirat na novo!

fishstick
Nov uporabnik

Napisal/-a fishstick So jan 17, 2015 12:09 am

Zivjo

Na servisu mi je rekel da je vztrajnik na koncu, pravim a res, mi odgovori a ga ne sliss kot da bi po pohleu udarjal. Avto je v N delal normalno, vendar se je res slisalo kot bi nekdo udarjal po plehu.

Dans dobil avto nazaj, dela veliko boljse vendar obcasno se strese...zamenjali so olje, in neke nastavitve (ne vem katere).

navigacija je zakljenjena lucka za airbag se mi je pravkar prizgala...

Avto se mi je zjebu za 30 posto...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So jan 17, 2015 12:14 am

fishstick je napisal/-a:Joj pojma nimam, me ni bilo pri menjavi. Verjetno zunanje črpalke, glede na to, da je zamenjavo opravil znani zdravnik, ki se ukvarja samo z avtomatskimi menjalniki.

Ja, vidim.................
Osebno bi odšel kakšnemu neznanemu zdravniku, da vam uredi, kar se še da ..................... vsaka napaka se lahko šteje v tisoče €, ki jih boste na žalost plačali vi :(

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Ne jan 18, 2015 12:21 pm

Na koncu preglej še vse nosilce menjalnika in motorja.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jan 18, 2015 11:14 pm

najprej povej kdo je ta mehanik..
je lepo vedt.
po pa popvj kok stopenjski mas dsg 6 al 7...
po pa naprej se da govort
air bag lučka s tem nima veze kokr kol obrneš.
nevem kaj ma kle navigacija veze?
to dvoje sigurno ni s strani mehanika...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po jan 19, 2015 12:09 am

fishstick je napisal/-a:Pozdravljeni

Golf 5 naredil servis na menjalniku..menjal olje na 160k..serviser me opozori da je vztrajnik ze na koncu. Zamenjam vztrajnik..Avto strese ko pospesujem s 4 med 1800 in 2100 obrati, podobno se dogaja tudi v 5 in 6 prestavi. Peljem nazaj, zamenjajo vztrajnik in ista zgodba.

Ima kdo mogoce kakson idejo kaj bi lahko bilo ? Pred menjavo vztrajnika ni bilo nobenih problem, avto je delal kot urica.

Lepo prosim za pomoc :)

Klasika!

V šestih letih sem imel (mislim da) tri nepredvidene okvare z Astro, a zaradi tega sem moral cirka 15 X nazaj na (pooblaščeni) servis .....šlamparija, pa še priznati nočejo. :roll:

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Po jan 19, 2015 7:34 am

fishstick je napisal/-a:Joj pojma nimam, me ni bilo pri menjavi. Verjetno zunanje črpalke, glede na to, da je zamenjavo opravil znani zdravnik, ki se ukvarja samo z avtomatskimi menjalniki.

zakaj se mi dozdeva, da to znani mehanik sam poiveduje?

fishstick
Nov uporabnik

Napisal/-a fishstick To jan 20, 2015 12:47 pm

Zdravo

1. Nisem noben mehanik..
2. 6 stopenjski dsg
3. Zdej so zrihtal...vcasih ga se malo strese ampak je veliko boljse, noben pa ne zna nastelat+ vsi dobesedno bezijo od menjalnika :D
...glede lučk..če dam avto na servis, da vse špila, hočem takega tudi nazaj. Ne pa, da vmes pridem na kontrolo in pravi, da se je airbaig prizgala in da bo zrihtal...kasneje se mi pa spet pržge.
Glede navigacije podobno..

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy To jan 20, 2015 2:27 pm

Že v osnovi se je naredila napaka, da se je šlo menjavat vztrajnika, ker to le ni samo tako kot da bi menjal brisalec,al ?

Vem, laiku so besede mehanika svete, ampak tvoja dolžnost, in za denarnico dobro, je, da stvar naštudiraš do te mere, da se vsaj zavedaš težavnosti posega.

...vendar se je res slisalo kot bi nekdo udarjal po plehu Kaj povzroča tak zvok je možnosti mali milijon. Izpuh se je preveril, razne požarne zavese pri motorju, plastika, resonanca ostalih delov motorja in karoserije itd.?

Ok, menjal se je vztrajnik, ker se je pač zdelo temu mojstru, da je to-to. Avto si dobil nazaj, ne dela polovico elektronike + avto trese. Torej nekje je nekaj moralo iti zelo narobe. Sedaj so ti avto "popravili" in še vedno trese.

Zdaj ali tega mojstra tako dolgo gušiš, da ti avto spedena v nulo brez dodatnih stroškov, in spravi v stanje pred servisom, s tem morda še tvegaš da bo še kaj drugega "popravil" :evil: , ali potegneš črto in vzameš takoj avto ven in zahtevaš denar ter iščeš pomoč drugje. Jaz bi zahteval takoj vložen strošek nazaj, avto vzel, in hvala lepa in nasvidenje.

Pri takšnem posegu ni polovičarskega dela, sploh pa ne pri DSG-ju.

Koliko si sploh do zdaj imel stroškov glede te zadeve?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: jure5j in 11 gostov