Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dunda
Nov uporabnik

Vtičnica 12V v avtu

Napisal/-a dunda Pe jan 23, 2015 5:22 pm

Ženi sem kupil tisto grelno blazino za na sedež. Ima Mazdo 2 in med sedežema je vtičnica na kateri piše 12V (xxx W), vendar pa priključek ni pravi. Ali obstaja več vrst teh priključkov?

Dodano: Na grelni blazini je tak priključek

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Re: Vtičnica 12V v avtu

Napisal/-a Gregamax Pe jan 23, 2015 6:01 pm

Če se ne motim, gre tisti rdeči obroček na vtičnici lahko stran in potem jo lahko priklopiš na obstoječo vtičnico.

dunda
Nov uporabnik

Napisal/-a dunda So jan 24, 2015 11:22 am

To sem tudi jaz pomislil, pa nisem imel j**c, da bi tisto odtrgal =P

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos So jan 24, 2015 11:54 am

Če ne pa kable potegneš direkt od akumulatorja, vmes stisneš gor eno stikalo, ni važno kam, pa bo ženo grelo, ko bo to hotla, ostane ti pa še vseeno prazna vtičnica 12V za polnjenje telefona naprimer. Sam sem si tak zrihtal za sončno celico in mi lepo ostane vtičnica fraj za filanje telefona. Ne boste verjeli, tista celica iz kitajske (18€) lepo počasi polni akumulator, ki mi je prej crkoval in sedaj z njim nimam nikakršnih problemov. No to je samo moje mnenje, ker uporabljam večkrat polnilec v avtu.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So jan 24, 2015 12:12 pm

Tudi jaz sem kupil grelno blazino za sestro od punce in sem odstranil tisti rdeči del, a je vtikač še vedno predolg. Sicer je v planu, a me vseeno zanima: se da ta vtikač razdret in potisniti tisti jeziček bolj notri? Ker ima dodatno zarezo in na tisti predvidevam da bi bil lih pravi, drugače je predolgo in skače ven. Sprašujem pa zato, ker nimam blazine pri sebi da bi to naredil že sedaj.

dunda
Nov uporabnik

Napisal/-a dunda Ne jan 25, 2015 8:11 am

kemykos je napisal/-a:Če ne pa kable potegneš direkt od akumulatorja, vmes stisneš gor eno stikalo, ni važno kam, pa bo ženo grelo, ko bo to hotla, ostane ti pa še vseeno prazna vtičnica 12V za polnjenje telefona naprimer. Sam sem si tak zrihtal za sončno celico in mi lepo ostane vtičnica fraj za filanje telefona. Ne boste verjeli, tista celica iz kitajske (18€) lepo počasi polni akumulator, ki mi je prej crkoval in sedaj z njim nimam nikakršnih problemov. No to je samo moje mnenje, ker uporabljam večkrat polnilec v avtu.

Če bi se tega lotil, me žena deložira. Razen pooblaščenega servisa ni nikogar, ki ga ona pusti do avta :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: jure5j in 12 gostov