Napisal/-a smes Če jan 29, 2015 6:06 pm
Pozdravljeni.
Na avtomobilu Renault Laguna II se mi med vožnjo vklaplja lučka "battery charge fault". To težavo že imam sicer dlje časa recimo kakšno leto. Na začetku se mi je samo tu in tam pojavilo to opozorilo tako, da niti nisem polagal neke pozornosti na to. Lansko poletje preden sem šel na morje sem avto odpeljal do avto električarja kateri je izmeril vse potrebno in ni našel napake(alternatorja ni razdiral), samo konekte je razklopil in ponovno priklopil in je bilo to to. Problema ni bilo kakšna 2 meseca..potem pa se je spet začelo ponavljati. In sedaj se ta lučka prižiga vedno pogosteje. Gori Kakšnih 5-10s potem pa ugasne. Nekako se mi zdi, ko se peljem po AC ko ni tresljajev se ne pojavi, ko pa se peljem po slabi cesti pa se kar vklaplja. Pred kakim letom in pol sem menjal na alternatorju, regler, diode, ščetke vse kupljeno na BOSCH-u. Opažam tudi, da avto zadnje čase malo "jamra" pred vžigom. Sem bil pri avto električarju, da bi mi izmeril in nikoli ko sem tam se ta lučka ne prižge. Sedaj pa res nevem več kaj narediti..če ima kdo kakšno pojasnilo bi bil zelo hvaležen. Ali bi šlo kje za slab stik in kje naj to iščem? Ali je kaj narobe v sami notranjosti alternatorja?