Nasveti in napotki ter povpraševanja...

smes
Nov uporabnik

R.Laguna II alternator

Napisal/-a smes Če jan 29, 2015 6:06 pm

Pozdravljeni.

Na avtomobilu Renault Laguna II se mi med vožnjo vklaplja lučka "battery charge fault". To težavo že imam sicer dlje časa recimo kakšno leto. Na začetku se mi je samo tu in tam pojavilo to opozorilo tako, da niti nisem polagal neke pozornosti na to. Lansko poletje preden sem šel na morje sem avto odpeljal do avto električarja kateri je izmeril vse potrebno in ni našel napake(alternatorja ni razdiral), samo konekte je razklopil in ponovno priklopil in je bilo to to. Problema ni bilo kakšna 2 meseca..potem pa se je spet začelo ponavljati. In sedaj se ta lučka prižiga vedno pogosteje. Gori Kakšnih 5-10s potem pa ugasne. Nekako se mi zdi, ko se peljem po AC ko ni tresljajev se ne pojavi, ko pa se peljem po slabi cesti pa se kar vklaplja. Pred kakim letom in pol sem menjal na alternatorju, regler, diode, ščetke vse kupljeno na BOSCH-u. Opažam tudi, da avto zadnje čase malo "jamra" pred vžigom. Sem bil pri avto električarju, da bi mi izmeril in nikoli ko sem tam se ta lučka ne prižge. Sedaj pa res nevem več kaj narediti..če ima kdo kakšno pojasnilo bi bil zelo hvaležen. Ali bi šlo kje za slab stik in kje naj to iščem? Ali je kaj narobe v sami notranjosti alternatorja?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: R.Laguna II alternator

Napisal/-a Fan Če jan 29, 2015 8:09 pm

V koliko bi hotel napovedati kaj točno je narobe, bi moral biti vedeževalec/prerok. Če se prižiga lučka, je napaka shranjena v ECUju in se jo da v obliki kode prebrati.
Po opisu napake, bi lahko nagajalo vse od alternatorja, povezav do akumulatorja, slaba/odvita masa vozila, kleme na akumulatorju ali celo sam akumulator............................
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jan 29, 2015 8:50 pm

V ECU-ju ni nobene napake.Ma bratranec isti problem na istem avtu.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če jan 29, 2015 9:03 pm

Mogoce ni bilo tako dobro sestavljeno nazaj, po obnovi in kaksna zicka z reglerjem, nima najboljsega stika ali pa je ohlapno. Kar razlozi, da se priziga ob tresljaljih.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jan 29, 2015 9:15 pm

Renault ima ogromno napak in to točno na konektorjih - izguba ali občasna izguba stika
Lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe jan 30, 2015 12:20 am

čare je napisal/-a:V ECU-ju ni nobene napake.Ma bratranec isti problem na istem avtu.

S Clipom se to lahko preveri.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe jan 30, 2015 12:57 pm

Nekaj prebija- morda kakšna slaba masa, ali kot rečeno knektorji...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe jan 30, 2015 1:50 pm

To so prebite diode na plošči, verjetno le tri, ne pomaga drugega, kot menjava modula za 50€ pri Kogovšku. Postransko sranje, ki se ti bo pripetilo, je, da bo odletela jermenica, ker zaradi prenizke polnitve stator nabija napetost in s tem rata alternator težak kot konj. Merkejte, to je pa potem drago, jermenice so pa po 180€.

smes
Nov uporabnik

Napisal/-a smes Pe jan 30, 2015 8:36 pm

Hvala za odgovore. Sicer moram dodati, da sem opazil da se to ne dogaja kot je pod ničlo in zunaj sneg ali dež. Sprva se mi je samo zdelo, danes naprimer ko je -1 in zunaj sneg(vlaga) sem se vozil skoraj celi dan in niti enkrat ni zasvetila lučka. Glede prebijanja diod. Se da to izmerit ali naj kar menjam na pamet? Če je to rešitev potem sploh ni problema, nebi pa rad si nabijal nekakšnih dodatnih stroškov, da bom to menjal in bo spet lučka se prižigala. Torej se da to videti, če se odpre alternator oz. ali se da izmerit?
Čeprav so bile diode zamenjane pred letom in pol(BOSCH-ove) bi naj prebijale? Ali bi naj šlo tukaj bolj za kakšen slab stik, konektor?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po feb 02, 2015 8:08 am

K avtoelektričarju in prosi za testiranje pod obremenitvijo. Oni že vedo kako.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po feb 02, 2015 9:15 pm

smes je napisal/-a:Pozdravljeni.

samo konekte je razklopil in ponovno priklopil in je bilo to to. Problema ni bilo kakšna 2 meseca..potem pa se je spet začelo ponavljati. In sedaj se ta lučka prižiga vedno pogosteje. Gori Kakšnih 5-10s potem pa ugasne. Nekako se mi zdi, ko se peljem po AC ko ni tresljajev se ne pojavi, ko pa se peljem po slabi cesti pa se kar vklaplja.

kaj pa če bi konektorje še enkrat razdrl, pa prečekiral, če so oksidirani? Pa eventuelno malo kontakte popravil, da bojo bolj "na knap"? Ker se meni zdi, da je tu problem v slabih konektorjih.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov