Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Ključi ne delajo za centralno...(kot bi se odkodirali)

Napisal/-a jaggy Pe feb 06, 2015 8:00 pm

Lp. Imam audi a6 1.9 tdi 2001. Zadnjič sem po začudi naredil briljantno stvar ki se je kasneje izkazalo za totalno bedasto :) Da prvo omenim da imam težave z mikrostikali... (avto mi ni zaznal odprtih vrat, se tudi sam zaklepal...)
Namreč proti koncu službe, zvečer sem avto lepo odklenil na centralno, avto zagnal, da se mi je avto ogrel in z drugimi ključi zaklenil ročno na ključavnico kajti centralno na drugem ključu takrat ne prime ko avto recimo lavfa... (to sem naredil prvič ker prej niti pomislil nisem na kaj takega). Avto sem normalno odklenil na kljucavnici ter se v toplem avtu odpeljal domu :) Vse lepo in prav ko pridem domu ugotovim da centralno ne dela... Zjutraj sem hotel peljati tamalo v šolo ampak sem lahko odklenil samo voznikova vrata druga vrata nisem uspel odkleniti zaradi varnostnega sistema (če zakleneš z ključem ne moreš od znotraj odpreti vrat se pravi kljuka ali notranje centralno). Po odklopu akumolatorja mi je končno uspelo odkleniti druga vrata ampak šele takrat jih lahko odklenem, ko dam avto v kontakt. Notranje centralno mi dela samo na zaklep in ne dela odklepa ko pa dam v kontakt se mi včasih odklenjo vsa 4 vrata same (se pravi centralno) včasih pa samo tako da odprem z kljuko... Zanima me če kdo pozna podoben primer ali vsaj ve če bi bilo popravilo zelo drago...
Zadnjič spremenil jaggy, dne Pe feb 06, 2015 8:41 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Ključi ne delajo za centralno...(kot bi se odkodirali)

Napisal/-a Fan Pe feb 06, 2015 8:26 pm

Ufffffffffffffffffff......................... tole pa nima niti repa niti glave.............

Kakor sem razumel, ste vozilo pri prižganem motorju zaklenili s ključem, torej je bil en ključ v ključavnici, drugi pri vas v žepu. Ja, kdaj ste pa vozilo ugasnili? Še zdaj deluje?

Kar se tiče izklaplanja akumulatorja, ste si naredili medvedjo uslugo, zbrisal se je pomemben podatek o napaki! Sedaj priklopite vozilo na tester, preverite centralno zaklepanje ( bodite pozorni na izpis testerja o kakšni napaki na povezavah ).

Zakaj pa niste popravili/zamenjali stikal v ključavnicah, če so nagajale ( samo se ne popravi )?

Za strošek popravila, se bo potrebno dogovoriti pri tistemu ki bo to servisiral, vse ostalo je lahko zelo zavajajoče. Nihče od nas ne ve, ali vam bo mojster/mehanik/popoldanec menjal samo stikala ali cele ključavnice, niti kako se bo spravil k popravilu - vse to namreč vpliva na končen strošek.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Re: Ključi ne delajo za centralno...(kot bi se odkodirali)

Napisal/-a jaggy Pe feb 06, 2015 8:47 pm

Ne. uporabil sem 2 ključa. Z enim sem avto odklenil ter ga zagnal, z drugimi sem vrata ročno zaklenil da se mi je ta čas avto zagrel in mi ga ni kdo odpeljal izpred parkinga... Vrata sem kasneje spet normalno odklenil v vratih se odpeljal domov ter tam ugotovil da lahko avto še zaklepam samo brez daljinskega zaklepanja. In pred izklopom akumolatorja sem lahko odklenil samo voznikova vrata se pravi edino mesto kjer je ključavnica (razen prtljažnika...) Vem da bi moral že zdavnaj to urediti ampak se mi do zdaj ni zdelo tako pomemno na konc koncev avto ni več rosno mlad ampak mi pa služi isto kot bilokateri novi avto (določene napake pri starejšem avtu vzameš v zakup)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov