Nasveti in napotki ter povpraševanja...

DA86
Novinec

vw menjava in kodiranje ključa

Napisal/-a DA86 Po feb 16, 2015 3:01 pm

Pozdravljeni!

Na vw polotu letnik 99 imam pokvarjeno ključavnico za start. Dobil sem rabljeno z drugim ključem kar pomeni da ga bo treba skodirati. Zanima me ali bo šlo kar tako skodirati stari ključ imam namreč vag com, vpišem tisto kodo 7 mestno ki jo imam in pobrišem stare ključe v računalniku, ter vstavim tega novega (že rabljenega). Bo sistem prepoznal ta ključ in bo avto vžgal?

Hvala za pomoč!

Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: vw menjava in kodiranje ključa

Napisal/-a abbe Po feb 16, 2015 3:26 pm

nebo.
kaj pa če bi raje samo ampulo premestil iz enega kluča v drugega...
Ni vse res kar napišem

DA86
Novinec

Napisal/-a DA86 Po feb 16, 2015 4:10 pm

Sem študiral tudi o tej varianti... Kaj to pomeni da se starega rabljenega ključa neda skodirati na drug avto??

LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po feb 16, 2015 7:13 pm

Zakaj se pa samo električni vložek ( spodaj na ključavnici je pritrjen z dvema vijakoma ) ne zamenja? Zakaj cela ključavnica?
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

DA86
Novinec

Napisal/-a DA86 To feb 17, 2015 8:28 pm

Pozdravljeni!

Najprej hvala za odgovore in pomoč. Menjal sem že dva električna dela, sedaj sem pa danes nabavil sicer rabljen cilinder volanske ključavnice in zamenjal samo cilinder in avto vžiga brez problema. S tem da imam zraven pač stari cilinder in stari ključ samo zaradi čitalca kode avto pa vžigam z drugim ključem.

Torej sedaj ko zagotovo vem da je bila težava v cilindru ključavnice me zanima če mi lahko kdo kaj svetuje kaj bi naredil sedaj glede kode ko imam drugi rabljen ključ. varianta je torej da fizično razdrem ključa in zamenjam čipa. Kaj pa sprogramirat bi se dalo kako preko vag coma na drugi rabljen ključ???

Hvala
LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To feb 17, 2015 8:47 pm

V koliko bi prvič nabavil originalni električni vložek ( cena 33€ ), ne bi imeli teh težav. Predvidevam, da se je notri tlačilo rabljene vložke ali kakšne cenene ponaredke ( Facet.......... ).......................... je rezultat tukaj. Sama ključavnica nič ne prižiga.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

DA86
Novinec

Napisal/-a DA86 To feb 17, 2015 10:04 pm

Vem da nič ne prižiga ampak očitno je nekje preveč zračnosti da se ključavnica dovolj ne obrne da bi avto vžgal. Verjamem da se ne splača mogoče montirat ponaredkov ampak v tem primeru je napaka na ključavnici ker sedaj vžge z originalnim električnim vložkom ki je bil montiran pred popravilom kot tudi s ponaredkom....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov