1. Po parih tednih sem dobil vse račune od servisev avta, ki sem ga pred kratkim kupil. V garancijske roku je bilo pri 60k kilometrih med drugim menjan tudi jermen. Zanima me, glede na to, da je bil jermen menjan pred slabimi dvemi leti oz. pred 35k kilometri (pri 60k kilometrih) ali moram čez leto in pol ko naj bi bil po planu glavni servis zopet menjati jermen ali se glavni servis prestavi na 180k kilometrov oz čez dobra 4 leta.
Vem, da vodna črpalka ni bila menjana vendar kakor se jaz zastopim se jo menja samo zaradi tega ker je vse podrto in da se nebi po glavnem servisu zaradi pokvarjene vodne črpalke zopet moralo vse podirati.
Račun servisa:

2. Kot naslov pove mi cvilijo zavore. Ko zabremzam zavore cvilijo kar je pri teh novih ploščicah že standard, bolj me moti to, da če se po zaviranju počasi naprej peljem še vedno malo cvilijo. Zelo nadležno. Kaj bi bilo lahko?
Serviser na uradnem servisu mi je glede tega rekel, da zaradi prenežnega zaviranja se ploščice ne očistijo dovolj in da zaradi tega škrpilje med zaviranjem in nato tudi pri počasni vožnji naprej. Pije ta razlaga vodo? Ko grem hitreje neha cvilit, no vsaj sliši se nič več ne.
edit: cviljenje ni glasno je pa tist nadležn ton. Če bi imel šipe zaprte verjetno celo opazil/slišal nebi vendar sem zadnjič imel priprto in sem slišal ter postal pozoren na to. Aja, na ploščicah je še dovol mesa, iz zavor nič ne smrdi in se ne pregrevajo, tudi disk zgleda zelo lep brez vsake zareze tako, da je ta napaka bolj kot ne kozmetična je pa toliko bolj nadležna. Ko sem avto opral je cviljenje pri zaviranju in pol izginilo po enem tednu pa je zopet nazaj.