Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blaz2013
Stalni uporabnik

Kako odpreti sprednji pokrov motorja brez poškod

Napisal/-a blaz2013 So mar 21, 2015 5:14 pm

Pred blokom imamo rampo in označena parkirna mesta na prostem. Vsako parkirno mesto je lastniško in enega sem lastnik jaz.

Ni me bilo doma en teden in se je sedaj na mojem parkirnem mestu pojavilo parkirano vozilo brez tablic. Policijo sem klical pa pravijo da naj se obrnem na odvetnika. Sosede sem vprašal pa so rekli da ni njihovo, šasije pa ne vidim, ker je Golf 3 in jo ima pod haubo.
Je možno to haubo odpret, brez da se kaj poškoduje, da dobim podatke kdo je zadnji lastnik, saj vlečna služba ga noče odpeljat.

Prejšni teden ponarejn denar, danes zapuščeno vozilo. Včasih imam občutek da živim v Bangladešu ne v EU. :x

mavrica
Novinec

Re: Kako odpreti sprednji pokrov motorja brez poškod

Napisal/-a mavrica So mar 21, 2015 5:25 pm

Porini ga na cesto... Ampak ti imas pa res prigode, najprej ponarejen denar, zdaj neznan avto brez tablic. Ne Bangladeš, temu se reče slaba karma.
Zadnjič spremenil mavrica, dne So mar 21, 2015 5:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

aereo132
Novinec

Napisal/-a aereo132 So mar 21, 2015 5:27 pm

2 dvigala z kolescki dvigni in odpelji ga z parkirisca in pusti kje ob cesti takrat ga bodo ze prevzeli redarji ali kdo drug

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So mar 21, 2015 5:31 pm

To ti je Slovenija. Nekateri delajo za 5000 eur na mesec pa jim ni dosti, drugi pa životarijo. Rezultat je povečan kriminal.
Kako ga naj porinem, če ima v ročni in v prestavi??

@areo: Prijatelj ki je odvetnik je rekel da če ga prestavim na lastno pest, da me lahko lastnik toži, in si zmisli da sem povzročil poškodbe na vozilu. :roll:

Te vlečne službe pa nočejo odpeljat, pa bi plačal.

Ni slaba karma mavrica, sem se pogovarjal s kriminalistom in je rekel da se vlomi, tatvine in druga kriminalna dejanja v Sloveniji iz dneva v dan povečujejo. Tako da je to realno stanje.

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 So mar 21, 2015 5:59 pm

Z zajlo ga potegni na zelenico pa je. Kaj so kriminalisti rekli. Kako je potrebno pravno postopat?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So mar 21, 2015 6:25 pm

Jaz bi ga sigurno privezal in potegnil na glavno cesto direkt na sredino in se naj policaji jebejo s tem
Lp

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So mar 21, 2015 6:36 pm

Z zajlo ga tako ne morem, če je naprej parkiran, vspredaj je pa škarpa. Lahko bi ga za zadnjo premo zahaklal in nazaj ven potegnil, samo potem bi mu lahko zvil kaj.
Za dvigala na koleščkih pa ni prostora, ker sta levo in desno avtomobila parkirana. Policaji pravijo preko odvetnika, samo kaj mi bo odvetnik, če se nikjer ne vidi šasije.

Ma ne bom se spuščo v to. Bom 1 teden počakal pa bomo vidli

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 So mar 21, 2015 6:46 pm

sm mislu da je zelenica naprej.
Mal počakaj in glej kaj se bo dogajalo nato po ponoči s par kolegi prestaviš avto.
se pravi da lahko v slo parkiraš kjer hočeš. Vzameš tablice dol in ti nihče nič ne more. Banda!!!

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So mar 21, 2015 6:47 pm

Nebi šlo, da prosiš soseda, da umakneta avta, da boš lahko dvigalo postavil? Če ne, pa gasilce uprašaj za pomoč...http://www.gasilci.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=2474

Uporabniški avatar
tade320
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a tade320 So mar 21, 2015 6:49 pm

A se ne šteje to kot zapuščeno vozilo?
Obrni se še na mestno redarstvo, oni imajo to čez.
Samo vrjetno tudi one iz privat ne odvažajo ...

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So mar 21, 2015 6:57 pm

Klical sem tudi redarstvo in je reklo da iz privat parkirišča ne smejo odvažat, vlečne službe nočejo odpeljat ker pravijo da jih bo kdo tožil, policija pravi da ne more nič naredit in da to ni v njihovi pristojnosti. Tako da edino na lastno pest, potem se bo pa ta lastnik našel me bo pa tožil da sem "poškodoval" njegovo vozilo in se bom še po sodiščih vlačil. :roll:

Na kratko: 5 služb sem klical, vključno s policijo in nihče ni pristojen za to. Še dobro da imam garažo, ker če ne bi mi ga verjetno redarstvo odpeljalo ko bi zunaj rampe parkiral. Če si pošten ni lahko v tej državi. Saj če preprodajalci zbijajo kilometre kot po tekočem traku in nihče nič ne naredi(nihče ni pristojen za to), kako potem pričakovati da ti bo kdo pomagal v taki situaciji... :roll:

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 So mar 21, 2015 7:03 pm

Pladenj pod vsako kolo in lahko dva brez problema porineta.

https://www.youtube.com/watch?v=MmMEcFqbd3M

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So mar 21, 2015 7:04 pm

Dej ga v na avto net, da ga prodaš za dele, ampak samo če ga celega vzamejo.

Ali pa skrbniku/upravniku vašega bloka izstavi položnico, ker nisi mogel uporabljat park placa. Boš videl, kako hitro se take stvari rešijo.
Old subarus never die, they just get faster!

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 So mar 21, 2015 7:13 pm

Če boš kaj prestavljal preji in pol slikaj. ne more škodit.
Vse državne institucije so ti rekle: pomagaj si sam in ....
jest ne vem zakaj ga iz svojega dvorišča (park placa) ne smeš spravit?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So mar 21, 2015 7:49 pm

Oh ja, kakšni problemi.......................
Ponoči ga postavite pred rampo, pa bo hitro našel prevoz....................

Lastnik zapuščenega vozila vam pravno nič ne more, že samo to, da mora dokazati, da ste vi sami odstranili vozilo, je misija nemogoče.

Osebno menim, da ste zelo naivni, kaj ste mislili, da vam bodo na podlagi vin številke kar povedali kdo je lastnik? :D NE, ne bodo, ker ne smejo - varovanje podatkov!

Drugače pa, v avto mehaničnih delavnicah imajo servisni ključ ( vozilo lahko odkleneš ), se odprejo vrata, spusti parkirna zavora in prestavi v nevtral, porine vozilo na drugo mesto, postavi vse nazaj kot je bilo in zaklene vrata ................... preverite pri vašem izbranem mehaniku ( seveda, če sta v dobrih odnosih ). :D
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So mar 21, 2015 8:04 pm

Ma kje je problem? Kontaktiraj lokalne čigane, da imaš viška železa. Bo parking prazen, še preden boš stavek do konca povedal.

Po VIN-u ti živ bog ne bo dal podatka, kdo je lastnik. Obstaja še varanta, da najdeš nekoga, ki ima oreng zmogljivega štiripogonca z vitlom, pa to skropucalo od avta potegnete v prvi grabn.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So mar 21, 2015 8:20 pm

Bom še to probal kar je Fan rekel, samo moj mehanik je ponavadi pooblaščeni servis, ki me bo verjetno odpikal preden bom rekel dobr dan.
Vozilo je pa drugače zelo lepo ohranjeno in ščiščeno tako da nimam pojma katera budala je to pustila na mojem placu.

Edino pri Fanovi ideji me moti ena stvar, kaj pa če je res ukraden in ko se ga bo prestavljalo iz parkiršča in se bodo prstni odtisi na volanu pustili, pa bodo lahko rekli da ga je tisti ukradel ki ga je prestavljal...
Včeraj je bil policist pri vozilu in je rekel da nič ne more naredit, ker je VIN pod haubo. To pomeni da starega Golfa se splača ukradit ker je vin pod haubo in policija se v to ne vtika oziroma ne more ugotoviti kdo je lastnik... To je katastrofa.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So mar 21, 2015 9:08 pm

Ma kakšni odtisi ............................ preveč komplicirate :D

Sicer pa, če vam je toliko ljuba vin številka, uležite se pod vozilo, zadaj iz sredine desno, povezava med podnom in prtljažnikom, je udarjena, pa si jo prepišite ................. :D :D :(
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ So mar 21, 2015 9:22 pm

za rokavice še niste slišali?
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So mar 21, 2015 10:58 pm

Za tak avo prestavit ne glede na to, da je v prestavi in da ima ročno zavoro zategnjeno so 4 "nafutrane" osebe čist dost, da avto odstranijo iz parkirišča.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov