Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blaz2013
Stalni uporabnik

Golf 7 ropot zadaj-kaj?

Napisal/-a blaz2013 To mar 31, 2015 10:20 am

10 dni si lastim VW Golf z poltogo zadnjo premo. Opazil sem da ko se počasi zapeljem z zadnjimi kolesi čez kakšno vdolbino, grbino ali manjši ležeči policaj da zadaj zaropoče. Pri velikih hitrostih nisem še opazil nobenega zvoka.

Mislil sem da je zvok prve pomoči, ki je bila v prostoru za rezervno kolo pa po odstranitvi ni nehalo. Mogoče ropoče trikotnik ki je spravljen v tapeti prtljažnih vrat ali pa samo podvozje...? Zvok goriva verjetno ni ker je zvok tok-tok in tako se ne oglaša tekočina. Je že imel kdo kakšen tak primer? Avto ima prevozenih 500 km.

Hvala za predloge preden se odpravim na servis.

Pri hiši imamo še enega G7 z poltogo zadnjo, ki takšnih zvokov ne spušča in upam da je kakšna banalna napaka na novem.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Golf 7 ropot zadaj-kaj?

Napisal/-a pskoda To mar 31, 2015 11:22 am

Servis nimaš kaj pa tudi brezveze je nekaj popravljat na svoje stroške in na servisu moraš biti vztrajen, ker to MORAJO popravit. Zdaj kaj je narobe je težko reči, ker je treba avto dvignit in pogledat. Mogoče je samo slabo pritrjeno, privijačeno
Lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 31, 2015 11:32 am

Prvo odstrani vse kar imaš v prtljažniku pa boš videl ali je kaj bolje. A to to ropota že od prvega dneva dalje?

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To mar 31, 2015 11:33 am

Kaj kompliciraš? Lepo pojdi na servis, pa naj oni pogledajo kaj je narobe. Seveda zahtevaj nadomestno vozilo, če bo avto tam ostal za več kot par ur. Avto je nov, zato nima kaj za ropotat. Zato ne nehaj težit, dokler ni vse tiho.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 To mar 31, 2015 11:55 am

vse kar pišete drži pa vendar... ko pripelješ (še posebno nov avto) so mehankarji taki, da popolnoma nič ne pazijo na čistočo v avtu, mogoče dajo čez sedež vrečko, to je pa tudi vse.. potem pa vidiš vzglavnike umazane, vratne obloge, sedeže... in te dobesedno mine do avta, ko vidiš kak je... groza...
denis

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To mar 31, 2015 12:13 pm

denis099, kje si pa to videl? Jaz sem do sedaj vozil avto na uradni renaultov servis in na avto tam skrbijo 100 krat bolj kot mi doma. Ko prideš ti sedeže pokrijejo v folijo (celoten sedež, tudi vzglavnik), tudi na volan dajo posebej pripravljeno zaščito, menjalnik zaščitijo s folijo. Na tla dajo papirnate tepihe. Ko pa dobim avto nazaj je avto vedno očiščen zunaj in znotraj. Tako, da ne vem kje ti to voziš avte.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 To mar 31, 2015 12:38 pm

matejxx je napisal/-a:denis099, kje si pa to videl? Jaz sem do sedaj vozil avto na uradni renaultov servis in na avto tam skrbijo 100 krat bolj kot mi doma. Ko prideš ti sedeže pokrijejo v folijo (celoten sedež, tudi vzglavnik), tudi na volan dajo posebej pripravljeno zaščito, menjalnik zaščitijo s folijo. Na tla dajo papirnate tepihe. Ko pa dobim avto nazaj je avto vedno očiščen zunaj in znotraj. Tako, da ne vem kje ti to voziš avte.

potem pa je to eden redkih servisov... marsikam sem že peljal avto in potem moral na kemično čiščenje, ker sem pač malo bolj "obseden" s čistočo v avtu..
denis

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To mar 31, 2015 12:53 pm

Ja od prvega dne ropoce. Samo na zacetku nisem polagal pozornosti. Ne maram prevec po servisih hodit ampak ocitno drugace ne bo slo. Bom se to naredil kar je ban rekel potem bom pa peljal. Samo ce bi bila kaksna plastika ne bi naredilo tok-tok samo takrat ko grem z zadnjimi kolesi cez oviro. Upam da niso teleskopi.... porocam ko se najde vzrok.
Denis ko sem ga prevzel je bil sedez v foliji, je pa ostal v spomin crn odtis treh prstov na beli tapeti stropa. Mehaniki imajo sto in eno stvar za nardit, tako da jim je treba vcasih kako stvar spregledat glede cistoce. ;)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To mar 31, 2015 1:01 pm

denis099 je napisal/-a:vse kar pišete drži pa vendar... ko pripelješ (še posebno nov avto) so mehankarji taki, da popolnoma nič ne pazijo na čistočo v avtu, mogoče dajo čez sedež vrečko, to je pa tudi vse.. potem pa vidiš vzglavnike umazane, vratne obloge, sedeže... in te dobesedno mine do avta, ko vidiš kak je... groza...

To je super če je samo umazano. Problem da "mehaniki" dostikrat iz ene okvare naredijo še dodatne tri :roll:

Sem pa prepričan da ni nič hudega, in da bo kmalu še tretji Golf na dvorišču.
Logično da se ti ne ljubi po servisih hodit, drugače ne bi Golfa kupil. ;)

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To mar 31, 2015 1:13 pm

For a ti mene hecas?
Ta golf ki je star 1 leto ni imel še ene okvare, na servisu je edino bil zaradi praske na odbijacu to je pa vse. Tudi z pasatom je bilo naretih malo morje km in razen rednih servisov se vijaka ni menjalo. Ze res da kdaj pograjam vw, vendar dobro sluzijo svojem namenu in ni to edina znamka ki jo imamo. Ford, Renault, MB, Fiat itd...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To mar 31, 2015 1:20 pm

Verjamem....zato sem napisal tisto zgoraj.

Zakaj bi te hecal ;)

ampak, kaj pa veš .....mogoče je tvoj narejen kakšen ponedeljek zjutraj, ali petek popoldan. :mrgreen:

helltom
Nov uporabnik

Napisal/-a helltom To mar 31, 2015 7:34 pm

Zdej se bo usulo po meni, ampak.... fant, a maš ti avto za gledat, al' za vozit? :? :DDD . Če praviš, da ti nekaj zadaj ropota, se zapelješ nazaj do avtohiše, kjer si avto kupil, poveš kaj je narobe in naj se brihtajo. Lahko pa rečeš ajde en od mehanikov z mano v avto na en razgiban teren in poslušaj, ja? Ne kompliciraj, take imajo mehaniki najraje. :lol:

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To mar 31, 2015 8:24 pm

Za oboje za gledat in za vozit :)
Vprašal sem zato, če je že mogoče kdo imel podoben ropot pa da je bila mogoče kakšna plastika da ga zastonj ne vozim na servis in zgubljam čas s testnimi vožnjami ;) Ampak bo očitno treba peljat, ker se še ni našel nihče s podobnim problemom. Vendar ga ne bom peljal tam kjer sem ga kupil, ker mi je predaleč(250km), garancija velja tako pri vseh prodajalci po SLO tako da to ni problem.

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared To mar 31, 2015 8:42 pm

Očitno nimaš samo ti teh problemov.

http://www.golfmk7.com/forums/showthread.php?t=2568

Slaba novica pa je, da ni "zdravila". :(

Citat:

Originally Posted by artystamk7
Does this noise sound like something is loose in the boot? I may have the same issue...

Yup!.....'Rolling Timber Syndrome'....and there is NO fix for it, this issue has been going on for over 2yrs now not cool and not good enough VW
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To mar 31, 2015 8:59 pm

Kvaliteta.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To mar 31, 2015 9:06 pm

Pr meni ni "roling noise" ampak tok-tok in berem na tej povezavi da so jim čvrstil nek vijak v prtljažniku, nekaterim so pa menjal teleskope. Če bo menjava teleskopov bom malo razočaran. Vem pa da ta zvok ni normalen, ker vozim identičnega Golfa(1 leto starega) ki tega zvoka tok-tok ob počasni vožnji nima, torej to ni normalno in rešitev 100% je.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 01, 2015 7:30 am

a golf 7 ma poltogo premo zadaj.
fak ta vw je res ratal j**c od avta.
pa brez zamere za offtopic.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 01, 2015 7:37 am

abbe je napisal/-a:a golf 7 ma poltogo premo zadaj.
fak ta vw je res ratal j**c od avta.
pa brez zamere za offtopic.

Poltogo imajo samo tašvoh mašine.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr apr 01, 2015 7:43 am

Gosic je napisal/-a:Kvaliteta.

+1. Se je zacela ze davnega 2004.
Slika

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Sr apr 01, 2015 8:33 am

O slabi protikorozijski zaščiti na 7. generaciji se je tudi že govorilo .... zahodna ekonomija je postala dno dna na vseh področjih.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov