Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Bstyn
Nov uporabnik

Kraj: Ljutomer

Ford mondeo TDDI

Napisal/-a Bstyn So apr 04, 2015 8:15 am

Lastim si mondeota,letnik 2001 s TDDI motorjem
Občasno opažam da ko se peljem in spustim gas avto kar dalje vleče(ne pospešuje! Npr.da pri 50km/h spustim gas,bo avto dalje peljal 50,nič več in nič manj) Obratomer je OK ko stisnem bremzo,obrati padejo na normalno mejo avto pa neha vlečti,..ampak to dela res občasno in tudi takrat ko se pojavlja tole in recimo da stojim v koloni avto cuka :/ Ni mi jasno ,potem ta problem za nekaj časa izgine kot da nebi bilo nič in se čez cajt spet pojavi.

Kaj bi lahko bilo?
Black Ford Mondeo 2.0 Tddi Ghia

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Ford mondeo TDDI

Napisal/-a TrijoAdijo So apr 04, 2015 3:04 pm

Nehaj se vozit s tempomatom :) Drgač pa drugič stisn sklopko in potem poročaj, kje stoji obratomer (ali pade na štandgas, ali niha ali drži obrate).
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie So apr 04, 2015 4:25 pm

@TrijoAdijo
Imam na mojem mondeotu enak problem pa nimam tempomata. Mi je pa včasih prav všeč lepo po naselju 50 brez da rabim na gas vzdrževat. Je pa to vedno v 4ti brzini pri 1000rpm
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
Bstyn
Nov uporabnik

Napisal/-a Bstyn So apr 04, 2015 4:38 pm

Trijoadio,nimam tempomata :)
Bom pa naslednič ko bo sper to delalo stisnil sklopko in porocal!

Pixie: pa mogoce ves kaj bi to lahko bilo?..lahko sledi kaka večja okvara ?

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Napisal/-a pixie So apr 04, 2015 6:01 pm

Razmišljam v smeri da se samo kaka loputa zatakne, pa po vsej verjetnosti nebi smelo biti panike...
daj povej mi ti a se tebi fejst čuje turbino v kabino? meni mehaniki govorijo da je to normlano ker je gor na vrhu pri pokrovu
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
Bstyn
Nov uporabnik

Napisal/-a Bstyn So apr 04, 2015 6:38 pm

Aha,ja to bi tudi blo mozno da se kaksa loputa zatakne ja.. Ce ma kdo se kako drugo mnenje pa naj kar napise.
Ma ja,glede turbine saj se slisi ko pospesujes.enako se slisi tudi pri fotru ko ima mondeota tdcija 2006letnik. Tak da to je ziher normalno ja,pa tudi montirana je na takem mestu

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne apr 05, 2015 12:19 am

pixie je napisal/-a:@TrijoAdijo
Imam na mojem mondeotu enak problem pa nimam tempomata. Mi je pa včasih prav všeč lepo po naselju 50 brez da rabim na gas vzdrževat. Je pa to vedno v 4ti brzini pri 1000rpm

Tole pa meni ni nič čudnega....
Zakaj? Ko motor zavira prekine dotok goriva v valje...AMPAK bolj ko gre proti prostemu teku več goriva odpira vse dokler se ne ustali na prostem teku. Zaradi vstrajnosti motorja on ne more čakat na magičnih 750 obratov in potem v trenutko brizgnit vso količino potrebno za prosti tek. Iz tega razloga začne že predenj doseže prosti tek vbrizgavat gorivo in opazovat kako se bo motor odzval. Ker pa ga zmede, da motorju ne padajo obrati ( ker ga žene sam avto) si očitno za nek določen čas malo pomaga s tem da mičkeno zviša prosti tek in po tem po nekem času spet proba ustalit obrate. Seveda kakor hitro se stisne ali zavora ali slopka obrati zanihajo in računalnik dobi čist drugo sliko....

Fantje tako se ne vozi pa magar je dizl. Motor je zato, da se vrti, turbina zato da diha, magične porabe pa ni!
Probajte vozit pri obratih okrog 2000 tisoč in potem poročajte , če so problemi ostali.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Bstyn
Nov uporabnik

Napisal/-a Bstyn Ne apr 05, 2015 6:22 am

Lisko,meni to dela pri obratih 1500-2000. Pac,ko se peljem naprimer v 4.prestavi 50km/h,spustim gas,avto pa kar dalje vlece.(se mi zdi da je v 5.prestavi enako pri nekje 70km/h) Ampak res,nic ne pospesuje :) ko pa stisnes bremzo pa neha vlect,to je to :) pa to normalno ziher glih ni..,ker opazam ko se to dogaja tudi avto v prostem teku cuka. Še posebaj kje v koloni,pred semaforjem,ali pa da ko se peljes pa stisnes kuplongo za dalj časa enako za hip cuka dokler mu ne das malo po gasu..

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne apr 05, 2015 11:03 am

Preden se spravljata razstavljat motor z namenom ugotovitve, katera loputa se je zataknilla, vama sporočam, da ta motor nima nobene lopute, ki bi se zatikala.
Glede na opisane simptome pa...ali vleče fauš zrak, ali je z gas pedalom nekaj narobe ali pa je treba software posodobit.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne apr 05, 2015 12:00 pm

Bravo.En velik aplavz zate.Ti se kar vozi na 1000 obratih v četrti pa brez gasa.To je najbolj zdravo za vztrajnik.

Uporabniški avatar
Bstyn
Nov uporabnik

Napisal/-a Bstyn Ne apr 05, 2015 1:45 pm

Trijoadio: jaz nimam namena it rastavlat motorja in sam brskati.. Rad bi samo vedel zakaj se sploh gre,kaj naj dam pregledati ..
To kar si napisal..kak je strošek tega popravila? Se je sploh "varno" voziti tak al najbolše čimprej k mehaniku?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne apr 05, 2015 4:36 pm

Največji strošek predstavlja gas pedal + priklop na tester + delo. Če vleče fauš zrak, potem je strošek popravila cca. par € + delo. Če je SW za posodobit pa cca. 45€ za priklop na tester + cca. 25€ za posodobitev. Osebno bi avto peljal k nekomu, ki ima tester za forde, preveril napake, potem pa preveril delovanje gas pedala na mestu in med vožnjo.

Uporabniški avatar
Bstyn
Nov uporabnik

Napisal/-a Bstyn Ne apr 05, 2015 9:45 pm

Hvala za nasvet-pomoč! Ko bomo odkrili točno napako bom sporoču kaj je blo.
Lp

Uporabniški avatar
Bstyn
Nov uporabnik

Napisal/-a Bstyn Po apr 06, 2015 6:13 pm

Trijoadio, prosu te bi za tvoj kontakt..email ?

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Napisal/-a pixie Sr maj 13, 2015 12:37 pm

čare je napisal/-a:

Bravo.En velik aplavz zate.Ti se kar vozi na 1000 obratih v četrti pa brez gasa.To je najbolj zdravo za vztrajnik.
je nov tako da se ne sekiram
p.s. ko razmišljam za nazaj se mi to ni zgodilo odkar sem le tega menjal (vztrajnik) oops
Freunde am fahren.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov