Napisal/-a TheStuff Po apr 06, 2015 7:07 am
Skratka, gre za stilota 1.9 JTD 115hp, čipan na 163hp. Avto je do dva dni naza deloval normalno. V petek zjutraj ko sem odšel iz pralnice na AC in ko pospešuješ in se vklušuješ na AC, je na enkrat mi izpisalo ENGINE FAL.... In opazu sm da turbina polni 2.1 bar, oz bi se vec polnila mogoce. In bo tem ko se zgodi mu vzame moč, in z stiskom na gas ne gre avto nikamor oz. das v kako drugo prstavo in avto vleče spet dokler ne naredi isto. To se dogaja na višjih obratih torej med 3.000 in 4.000.
Zamenju sem MAP senzor, in ni bilo razlike, MAF senzor imam nov cca 6mesecev sem ga kupil v trgovini predn je bil avto čipan ker je crknu. IN seveda danes sem sprobal z izpravnim regulacijskim ventilom turbine, avto naredi isto. Sedaj več sam nimam pojma kaj bi povzročalo overboost.
Ali lahko sploh še kaj probam?
Cevke ki grejo iz regulacijskega ventila na acuator in na zadnji del mašine kjer je vakum tudi so cele, sem sprobal z pritiskom na njih in nikjer ne spuščajo. Sam sistem med sesalnim kolektorjem turbino in intercoolerjem je vredu zatesnjen sicer tudi če bi kje uhajal zrak v minimalnem spustu, vseeno ne bi turbina delala overboosta.
Skratka MAP, MAF, VENTIL regu. turbine vsi so ok. Wastegate na turbini je ok. Turbina je bila zamenjana in gor je sedaj obnovljena.
Avto je bil čipan pol leta nazaj.
Probal sem da se odklopil luftmesser(Maf) pa avto ne dela overboosta, in ne dela napake, gre pa slabse ker je senzor odklopljen. Torej da bi bilo karkoli z turbino odpade. Wastegate deluje normalno.
Prosim za kakršno koli pomoč.
Aja koda napake je p0235