Nasveti in napotki ter povpraševanja...

marko239
Nov uporabnik

Citroen C5 mk III - ugasne sredi ceste

Napisal/-a marko239 Po maj 04, 2015 11:15 am

Pozdravljeni

sem lastnik C5 III exclusive - 2008-HDI140-avtomatik. nekajkrat se mi je že zgodilo, da je hladen ugasnil sredi ceste po cca 500 - 1000m vožnje. Pedal za plin povsem neodziven, mašina se v bistvu zaduši in ugasne. Na armaturi sveti znak za motor ali pa tudi ne (v zadnjem primeru). Ko ga poizkušam vžgati, motor starta kot bi delal po 2 cilindrih, plin zopet neodziven in potem po 2 ali 3 sek kašljajoče ugasne. Po 10 -15 min (odvisno kako se mu dvigne) z malo muke zalaufa in deluje kot da se ni zgodilo nič. Tester ni pokazal kaj. na servisu so mi menjali nek ventil (razložili da je problem z tlakom). potem je bilo kakšne 3 mesece mir zdaj pa zopet tako, da mogoče niti ni bil kriv ta ventil. A ima kdo kakšno podobno izkušnjo?
Lep dan še naprej vsem skupaj :huh:

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Citroen C5 mk III - ugasne sredi ceste

Napisal/-a Fan Po maj 04, 2015 8:38 pm

Koda napake je shranjena v ECUju, s testerjem se jo lahko prebere, bo pa potrebno uporabiti kakšen normalen tester.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

marko239
Nov uporabnik

Re: Citroen C5 mk III - ugasne sredi ceste

Napisal/-a marko239 To maj 05, 2015 6:21 am

jutro
hvala za odgovor. Včeraj popoldne smo naredili ravno to. Pokazal je napako na IGL ventilu (preusmerja del izpušnih plinov nazaj dokler je avto delno topel zaradi boljšega čiščenja le teh). To je v mojem primeru celo logično, saj nikoli ne crkne čisto mrzel ali ko ima normalno temperaturo, ampak šele ko se malo ogreje. Ko ima avto normalno temperaturo ta ventil ni v funkciji in tudi avto dela BP. Bomo videli, ko ga zamenja.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov