Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

jermenica glavne gredi vw

Napisal/-a ESX To maj 05, 2015 10:36 pm

A morda kdo ve čemu služita dva plastična pokvčka pod katerima sta dva vijaka na jermenici glavne gredi za vw T4 ? Namreč pred 1 tednom sem to jermenico menjal in se je na eni strani ta pokrovček snel dol in tolkel dol ob spodnjo zaščito.

Slika

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: jermenica glavne gredi vw

Napisal/-a joztom Sr maj 06, 2015 11:53 am

To je jermenica glavne gredi, ko jo najraje poškoduje slab alternator, ki vleče preveč statorskega toka in je pretežek za vulkanizacijo v jermenici. Obvezno se vedno pregleda tudi in predvsem ta opcija, če ne, nimaš zadosti denarja za jermenice, merkej!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 06, 2015 4:26 pm

No jaz sem pri cliotu dal to jermenico kr postružit iz enega kosa, ker se mi ni dal dajat 100+ eur za novo....ampak raje liter vina :D po prevoženih 50 tisoč km ni opazit razlik....torej? Enako sem nardil pri R5 dizlu...je imel enako jermenico....prevozil skor 180 tisoč brez da bi jermen menjal....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr maj 06, 2015 6:32 pm

pri bavarcih pa je kar nekaj primerov ko je odtrgalo glavno gred ko je bila jermenica fiksna ;)
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr maj 06, 2015 8:04 pm

pokrovček verjetno služi da umazanija ne gre notr an..
kar se pa struženja tiče pa nam komentiral.
jst sm mnenja da je proizvajalec z razlogom dal vulkanizirano jermenico gor,iz enakega razloga je dal tut na alternator jermenico z "račno"...
je pa res da novejši dizli ki imajo večtočkovni vbrizg in laufajo bolj mehko nimajo več gor gumirane jermenice..
po pa vedi an..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Sr maj 06, 2015 10:18 pm

mal sm čudn napisal ja, bol me zanima zakaj je sploh tko narejena ta jermenica da ima pod tema dvema pokrovčkoma ta vijak (torx). Sm probal pri stari jermenici te dva vijaka odvit in se ne da nič kej štelat...

Audi90
Nov uporabnik

Napisal/-a Audi90 To okt 27, 2015 9:19 pm

Pozdravljeni,
da ne odpiram na novo teme, zanima me kaj je oz. kje tocno se nahaja pa kdaj se sploh menja ta jermenica glavne gredi??
Ja kaj pa jermenica odmicne gredi , rocicne...?
Konkretno za avto golf 5 1.9 TDI 215kkm.
Poznam jermenico alternatorja in da jo je priporocljivo menjat pri velikem servisu, za jermenico glavne gredi pa res pojma nimam., kaksni so sploh simptomi da jo je treba menjat, skrbi me ker imam ze kar dosti visoke km, hvala za pomoc.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov