Nasveti in napotki ter povpraševanja...

stranger
Nov uporabnik

avtomatski menjalnik

Napisal/-a stranger Če maj 07, 2015 11:55 am

Pozdravljeni.

Imam namen kupit rabljen avtomobil od letnika 2010 dalje in sicer se odločam med Peugeot 508 in C5 seveda avtomatika in 2,0 dizla. Sedaj pa me zanima kako so kaj vzdržljivosti avtomatskih menjalnikov in servisi. Nebi rad imel prvega avta z avtomatskim menjalnikom ki me bo vedno jebal in bodo obiski pri servisu stalnica.

Meni je na videz bolj všeč 508 ampak bi vseeno rad mnenje od vas kateri imate kakšne izkušnje z tema dvema modeloma.

Hvala za vaš trud in čas.

Lp

pleomax
Stalni uporabnik

Re: avtomatski menjalnik

Napisal/-a pleomax Če maj 07, 2015 12:45 pm

Osebnih izkušenj nimam,sem pa prebral tole: http://www.volan.si/novosti/novice/3934 ... edstavnik/

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če maj 07, 2015 1:15 pm

imam 508 in sicer 2.2 hdi z avtomatskim menjalnikom. Žal kot mi pravijo, je razlika med 2.0 in 2.2 ogromna, tako v motorju kot tudi v menjalniku. Zato konkretno za tvojo navedeno motorizacijo ne morem podati pravega mnenja.
Je pa tako 2.2 hdi je res zelo poskočen, menjalnik ne cuka, prestavlja brezhibno, imam tipko sport, vendar je sploh ne potrebujem, ker je že v navadnem načinu avto zelo poskočen in odziven. Sem hotel menjati za audi A4 2010, vendar me ta niti malo ni prepričal.
Je pa tako, avto kot sam je odličen, noben kakšnih okvar itd. Imajo pa te 508 hibo in sicer rad se pokvari radio in potem ne dela nič, bluetooth, navi, nič, še display se ne prižge, strošek pa je od 300-800 odvisno kater tip je noter in seveda tudi od opreme.

Sem pa šel tudi pogledat oskubljenega 1.6 hdi, pa nebi tistega avta vzel za noben denar, displayi čisto navadni, rdeče barve kot da smo 15let zadaj. Tako, da veliko pri tem avtu odtehta tudi oprema.

gas zajla
Nov uporabnik

Napisal/-a gas zajla Če maj 07, 2015 4:23 pm

Kupi si avtomatika brez strahu.Ponavadi ga kritizirajo tisti,ki ga nikoli niso imeli.Jaz imam 15 let staro bemflo 3.0d z avtomatskim menjalnikom in sem prezadovoljen.Skoraj 200 ks avto troši okrog 8 litrov na sto.Remont,če komplet menjalnik crkne je 1700eur,za ročnega pa brez 400 ali petsto ne prideš skozi s tem,da ročni vsaj dvakrat izpusti dušo dokler avtomatik enkrat.Je precej trajnejša zadeva in ni tak bav bav.Avtomatik pri normalni uporabi zdrži najmanj do 350 tisoč kilometrov.
Super lepo se šalta tudi ročno tak,da ne pogrešam nič.Moraš pa merkat ko kupuješ novejši avtomatik ,da ne skače preveč.Tisti letnika 2000 in podobno se malo čutijo med prestavljanjem.Avti tam 2006 pa naprej morajo bit skoraj brez trzaja.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če maj 07, 2015 9:03 pm

žal mu nebi tako samozavestno priporočal kar enega avtomatika, ki ga ne sploh ne poznam :) verjetno še nisi vozil avtomatika v citroenu c4 picasso z motorjem 2.0 hdi ali pa 1.6 hdi ;) to je obup od menjalnika, če se temu sploh lahko reče menjalnik ;) cuka tako kot da bi stara mama prestavljala :)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Če maj 07, 2015 9:08 pm

gas zajla je napisal/-a:Kupi si avtomatika brez strahu.Ponavadi ga kritizirajo tisti,ki ga nikoli niso imeli.Jaz imam 15 let staro bemflo 3.0d z avtomatskim menjalnikom in sem prezadovoljen.Skoraj 200 ks avto troši okrog 8 litrov na sto.Remont,če komplet menjalnik crkne je 1700eur,za ročnega pa brez 400 ali petsto ne prideš skozi s tem,da ročni vsaj dvakrat izpusti dušo dokler avtomatik enkrat.Je precej trajnejša zadeva in ni tak bav bav.Avtomatik pri normalni uporabi zdrži najmanj do 350 tisoč kilometrov.
Super lepo se šalta tudi ročno tak,da ne pogrešam nič.Moraš pa merkat ko kupuješ novejši avtomatik ,da ne skače preveč.Tisti letnika 2000 in podobno se malo čutijo med prestavljanjem.Avti tam 2006 pa naprej morajo bit skoraj brez trzaja.

Tule notri je toliko neresnic, da kar glava boli...

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 Če maj 07, 2015 9:32 pm

LukL je napisal/-a:žal mu nebi tako samozavestno priporočal kar enega avtomatika, ki ga ne sploh ne poznam :) verjetno še nisi vozil avtomatika v citroenu c4 picasso z motorjem 2.0 hdi ali pa 1.6 hdi ;) to je obup od menjalnika, če se temu sploh lahko reče menjalnik ;) cuka tako kot da bi stara mama prestavljala :)

Ti pa ne ločiš med avtomatskim in robotiziranim menjalnikom ;) konkretno ima C4 1.6 hdi robotoziranega medtem ko ima 2.0 hdi ja voljo oba tipa, s tem da je avtomatikov malo (in ja, ne cukajo). Cuka le robotizirani če ga ne znaš uporabljati.

gas zajla
Nov uporabnik

Napisal/-a gas zajla Če maj 07, 2015 9:55 pm

srcnik je napisal/-a:
gas zajla je napisal/-a:Kupi si avtomatika brez strahu.Ponavadi ga kritizirajo tisti,ki ga nikoli niso imeli.Jaz imam 15 let staro bemflo 3.0d z avtomatskim menjalnikom in sem prezadovoljen.Skoraj 200 ks avto troši okrog 8 litrov na sto.Remont,če komplet menjalnik crkne je 1700eur,za ročnega pa brez 400 ali petsto ne prideš skozi s tem,da ročni vsaj dvakrat izpusti dušo dokler avtomatik enkrat.Je precej trajnejša zadeva in ni tak bav bav.Avtomatik pri normalni uporabi zdrži najmanj do 350 tisoč kilometrov.

Tule notri je toliko neresnic, da kar glava boli...

Kakšna neresnica.Avto ,ki ni avtomatik,ni avto.
Zadnjič spremenil gas zajla, dne Pe maj 08, 2015 4:11 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe maj 08, 2015 6:53 am

:lol: :lol: :lol: :roll:
Lp

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Pe maj 08, 2015 5:57 pm

pri tako velikem avtu je greh, da nimaš avtomatski menjalnik

stranger
Nov uporabnik

Napisal/-a stranger To maj 12, 2015 10:31 am

Ampak se vedno se ne morem odločit kateri bi bil boljši. Peugeot 508 alo citroen C5

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To maj 12, 2015 10:54 am

Citroen je udobnejši (hidropnevmatsko vzmetenje), Peugeot novejši. Jaz bi izbral 508.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To maj 12, 2015 12:11 pm

X2
Pri Peugeotu bo vzdrževanje cenejše.........................
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr maj 13, 2015 12:14 am

Pred cca 2leti sem vozil lužbeni Peugeot 508 karavan avtomatik letnik približno 2010 ali 11. Mislim, da je bil 2.2l motor, za menjalnik pa pojma nimam ampak verjetno je aut. itak samo en tip za to vozilo. Vse kar ti lahko povem je, da ta avto in menjalnik do zdaj še vedno lepo dela brez okvar, kar bi sicer tudi moral glede na to, da je za moje pojme to praktično nov avto ;) . Ko sem ga jaz nazadnje vozil je imel mislim da cca 40.000 prevoženih km.
Delovanje menjalnika se ne spomnim najbolje, v glavnem mi je bilo še kar všeč edino mislim, da pri speljevanju z mesta je bilo kar en trenutek pavze preden je pospešil, tak čuden občutek, kot da bi zavore blokirale in potem popustile. Jaz sem navajen drugačnih avtomatikov in me je to motilo.

EDIT: V glavnem jaz nebi preveč kompliciral, sprobal bi avto preveril zgodovino in, če menjalnik deluje, kot mora bi ga kupil.

stranger
Nov uporabnik

Napisal/-a stranger Pe maj 29, 2015 7:01 am

Hval lepa za vaše odgovore se bom kar odločil za peugeota.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe maj 29, 2015 1:34 pm

Še en glas v podporo avtomatskemu menjalniku.
Mislim da se okoli njih dela malo preveč panike. Resda so morebitne okvare potencialno dražje in nekateri naši šalabajzerski mehaniki utegnejo s popravili imeti še več težav kot sicer, k temu pa lahko prišteješ še šalabajzerske lastnike (nedavno smo v eni temi brali o A6 3.0, kjer kretenski lastnik niti enkrat v 300 kkm ni dal menjati ATF).
Ampak če je bil avtomatik pravilno vzdrževan in na testni vožnji deluje pravilno, ne bi smelo biti neke bojazni (definitivno ne večje kot da bo šel k hudiču kak drug pomemben del...).

Kako preveriš in sprobaš rabljenega avtomatika, sem pa pred časo že pisal v eni drugi temi (če ima kdo kakšne pripombe/dopolnitve na moje nasvete, naj me popravi):
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=103474#p1682099
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov