Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dejc99
Nov uporabnik

Laguna 3 2.0 glasnejši dizelski glas pri višjih temperaturah

Napisal/-a dejc99 Ne maj 17, 2015 12:07 pm

Pozdravljeni.

Pri laguni 2.0dci imam manjšo neprijetnost. Odkar se je pričelo toplo vreme (> 15 stopinj) mi je motor pričel delovati malo glasneje. Gre za bolj izrazit (odprt) dizelski zvok, ki je prisoten samo pri pospeševanju. Ko je motor še hladen, prvih par minut vožnje tega ni opaziti, nato pa počasi pri pospeševanju sliši nenaden prehod iz tihega v glasnejše delovanje, kasneje (ko je motor ogret na delovno temperaturo) pa je motor vedno enako glasnejši. Ko je še bilo manj kot 10 stopinj je motor vedno deloval tišje. Glede zmanjšanja same moči motorja nisem povsem prepričan, ampak imam občutek, da ni to to. Vglavnem razlika ni gromozanska, če sploh je. Poraba je nespremenjena, porabo imam od 6,1 do 6,3l/100km. Avto sem že priklopil na bluetooth odb2 tester, na katerega se povežem z mobilno aplikacijo Torque. Aplikacija sporoča napako na lambda sondi (o2 senzor), v podrobnostih sem zasledil, da naj bi napetost na lambdi za nek določen čas padla pod neko mejo. Napako sem poskusil izbrisati, vendar mi je ni uspelo. O sami kredibilnosti testerja ne vem kaj reči, zadeva je igračka. Naj še omenim, da sem marca imel avto na pooblaščenem servisu, na katerem mi niso omenili nobene napake, je pa res, da priklopa na tester nisem zahteval, ker se takrat tega še nisem zavedal. Poleg tega niti ne vem, če je tak zvok običajen, ker si avto lastim šele slabe pol leta. Menite, da bi bila lahko kriva lambda sonda?

Ta čas sem očistil egr - ni spremembe, regeneracija DPF deluje brezhibno (ni dolgo nazaj od zadnje) zato predvidevam, da filter ni zamašen.

Lp.

dejc99
Nov uporabnik

Re: Laguna 3 2.0 glasnejši dizelski glas pri višjih temperat

Napisal/-a dejc99 Če maj 21, 2015 7:04 pm

Nima noben podobne izkušnje? Zadnje 2 dni mi avto veliko lepše deluje, ker je hladnejše vreme.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Laguna 3 2.0 glasnejši dizelski glas pri višjih temperat

Napisal/-a ven0m Če maj 21, 2015 7:58 pm

Torque ni ravno igračka ampak prikazuje dejanske podatke iz ECU (ki jih prebere sklepamda kitajski bluetooth vmesnik) in če ti ECU sam javlja napako na o2 senzorju potem ta ne deluje pravilno - bodisi poškodovan kabel, dotrajan senzor, je lahko več razlogov. Pelji k mojstru za izpušne sisteme in naj preveri lambdo za ziher, če nisi prepričan v to kaj ti ECU vrača.

Zgolj laično mnenje. Lahko, da o2 vredu deluje in je kakšna druga komponenta v izpušnem sistemu dotrajala.
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov