Torej imam problem, ki se mi je pojavil včeraj, zaradi moje napake

Prosim za nasvete in pomoč.
Hvala
esem je napisal/-a:Če prebije tesnilo glave, ni nujno, da cuka, torej to ni pokazatelj. Tisti mehurčki so sumljivi. Če med delovanjem motorja prihajajo iz kakšne cevi v rezervoarček, je verjetno tesnilo, v slabšem primeru lahko celo razpoka na glavi ali bloku.
Pojdi k mehaniku, naj ti s pritiskom pregleda tesnost hladilnega sistema, če je slabo, bi že moralo pokazat.
To se lahko naenkrat poslabša in je škode še precej več (ribato).
Je možno, da si z vodo zalil zračni filter?
Je možno, da ti to dela že od servisa, pa nisi opazil?
Avto + starost/km?
yashica je napisal/-a:Detajl koša in expanzijska posoda pripadata Focus-u mk1... ugibam
zlica22 je napisal/-a:Mislim, da je Focus ja. Ford zagotovo. Tisti mehurči na sliki za moje pojme ne pomenijo veliko... Morda jih šele zdaj opaziš, ker se prej pač ni gledalo... Pa drugače razen kajenja, vse drugo je ok?
Firediver je napisal/-a:Za bit čisto prepričan glede vode v rezervoarju bi bilo dobro stočit gorivo ven (spodaj, da odteče vse, ne na cuk zgoraj), pri takih prevoženih kilometrih bo najbrž (če še nisi nikoli čistil) v rezervoarju še dosti druge nesnage.
Vsekakor pa bognedaj da pride voda do motorja..sicer bo prej crknil, preden bi voda "izgorevala", samo dela bo precej za sčistit ali pa še kaj zamenjati. Da bi po tej poti prišla do valjev je nemogoče, pravo razsulo bi pa naredilo, če bi prišla po poti zraka noter.
Bel dim tudi jaz navijam, da je le kondenz oz. voda, ki je zašla v izpuh pri tvojem temeljitem pranju.
tristan01 je napisal/-a:Če je samo okrog čepa za nalivanje malce opral sigurno ni voda v rezervoarju, če čep tako slabo tesni, bi imel iste težave po vsakem hujšem nalivu. Kot prvo, avtomobil bi že od začetka cukal ali pa nebi niti deloval. Ko je v gorivu preveč vode motor enostavno ugasne.
Glede na to, da je avtor teme čistil motorni prostor bi najprej preveril če se tam ni kaj snelo ali odklopilo, potem pa iskal dalje.
Lp Tristan01
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov