Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Sharksy
Nov uporabnik

Beli dim iz izpuha

Napisal/-a Sharksy To jun 09, 2015 11:46 am

Pozdravljeni!

Torej imam problem, ki se mi je pojavil včeraj, zaradi moje napake :evil: Po pranju avtomobila ter prostora kjer točiš gorivo(1.4 bencinar), se iz izpuha kadi beli dim pri dodajanju plina in pri vožnji(prav tako ko je motor segret) ter tudi vonj ni prijeten. Ali to pomeni, da je nekako voda prišla v gorivo ? Danes sem se peljal 20KM, nivo hladilne tekočine ter olja je na istem kot pred vožnjo!

Prosim za nasvete in pomoč.

Hvala
Na levi pas, do konca gas...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Re: Beli dim iz izpuha

Napisal/-a a_sist To jun 09, 2015 1:25 pm

ponavadi bel dim kaže na prisotnost olja med izgorevanjem.. prisoten je tudi smrad, ki si ga poudaril..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jun 09, 2015 4:12 pm

bel - voda
plav - olje
sajast črn - slabo izgorevanje

Po 20 km res ne more izginit olje ali voda. Po moje ti je zašla voda v auspuh - ker ne vem, kako bi zašla v tank (motor). V tem primeru (auspuh) bo kmalu izhlapela in bo nehalo kadit.
Možno pa je tudi, da ti je (slučajno ravno zdaj - brez zveze s pranjem) prebilo tesnilo na glavi. Je voda v rezervoarčku kaj mastna, je kaj mehurčkov?

Stalno kontroliraj vodo in olje ter stalno pazi na temp vode, dokler ne ugotoviš, kaj je oz ne neha kadit.

Uporabniški avatar
Sharksy
Nov uporabnik

Napisal/-a Sharksy To jun 09, 2015 6:49 pm

Tudi sam ne vem kje je prišla voda zraven, vendar sem takoj povezal, ker že konkretni čas nisem pral tam, zdaj ko pa sem, pa se zgodi to... Lahko da je tudi čisto naključje kot si rekel, morem pa še povedati da je avto bil na malem servisu pred kakšnim tednom. Avto je normalno vozen in nič ne "cuka", je lahko to pokazatelj da ni prebilo tesnila na glavi ? Sem preveril hladilno tekočino in se res vidijo nekakšni mehurčki znotraj posode, ki pa pred tem nikakor niso bili! Prilagam še sliko:
Slika

Hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jun 09, 2015 6:59 pm

Če prebije tesnilo glave, ni nujno, da cuka, torej to ni pokazatelj. Tisti mehurčki so sumljivi. Če med delovanjem motorja prihajajo iz kakšne cevi v rezervoarček, je verjetno tesnilo, v slabšem primeru lahko celo razpoka na glavi ali bloku.
Pojdi k mehaniku, naj ti s pritiskom pregleda tesnost hladilnega sistema, če je slabo, bi že moralo pokazat.
To se lahko naenkrat poslabša in je škode še precej več (ribato).
Je možno, da si z vodo zalil zračni filter?
Je možno, da ti to dela že od servisa, pa nisi opazil?
Avto + starost/km?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jun 09, 2015 7:19 pm

Detajl koša in expanzijska posoda pripadata Focus-u mk1... ugibam oops
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jun 09, 2015 7:45 pm

Mislim, da je Focus ja. Ford zagotovo. Tisti mehurči na sliki za moje pojme ne pomenijo veliko... Morda jih šele zdaj opaziš, ker se prej pač ni gledalo... Pa drugače razen kajenja, vse drugo je ok?

Uporabniški avatar
Sharksy
Nov uporabnik

Napisal/-a Sharksy To jun 09, 2015 10:59 pm

esem je napisal/-a:Če prebije tesnilo glave, ni nujno, da cuka, torej to ni pokazatelj. Tisti mehurčki so sumljivi. Če med delovanjem motorja prihajajo iz kakšne cevi v rezervoarček, je verjetno tesnilo, v slabšem primeru lahko celo razpoka na glavi ali bloku.
Pojdi k mehaniku, naj ti s pritiskom pregleda tesnost hladilnega sistema, če je slabo, bi že moralo pokazat.
To se lahko naenkrat poslabša in je škode še precej več (ribato).
Je možno, da si z vodo zalil zračni filter?
Je možno, da ti to dela že od servisa, pa nisi opazil?
Avto + starost/km?

Sem 100%, da se je začelo včeraj po pranju avtomobila ter prostora za dotok goriva. Zračnega filtra sigurno nisem zalil, saj sem samo plastiko pošprical( z apc-jem) in s krpico obrisal.

yashica je napisal/-a:Detajl koša in expanzijska posoda pripadata Focus-u mk1... ugibam oops

Tako je, gre se za Ford Focus MK1 vFL 1.4 z okoli 250tkm.

zlica22 je napisal/-a:Mislim, da je Focus ja. Ford zagotovo. Tisti mehurči na sliki za moje pojme ne pomenijo veliko... Morda jih šele zdaj opaziš, ker se prej pač ni gledalo... Pa drugače razen kajenja, vse drugo je ok?

Vbistvo sem tudi prepričan, da teh mehurčkov prej ni bilo, saj sem zjutraj pral motorni prostor.. Bilo pa je nekako tako: Motorni prostor sem očistil z APC-jem+čopičom+krpico brez vode, vendar samo posodice ter plastike filtra ipd. Kakšno uro po tem sem se peljal v trgovino oddaljeno 3KM in dima nisel zasledil(tudi smrada ni bilo) Ko sem prišel nazaj, sem ga opral in po okoli 3 urah spet naredil 3KM, nakar sem zasledil beli dim odzadaj.

No zdaj pa sem spet naredil 20KM in nekje na polovici poti mi je začel cukat, ampak le ob pospeševanju :cry:

Torej sem kaj zajeb**** ali je čisto naključje? :huh: Vsekakor jutri pokličem serviserja, da se stvar diagnosticira in čimprej popravi.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jun 10, 2015 9:36 am

Tisti beli mehurčki niso omembe vredni, ker so le kondenz.
Cukanje in ostale pizdarije: Ne vem zakaj si šel prat tam okoli pokrovca za gorivo. A se ti je nivo goriva kaj povišal po pranju? ker imaš vodo v gorivu....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Sharksy
Nov uporabnik

Napisal/-a Sharksy Sr jun 10, 2015 10:41 am

Nivo goriva nisem spremljal, tako da je možno da se je povišal :? Vbistvo sem prišel na idejo ker se že dolgo ni čistil tisti prostor in je bil dejansko črni namesto rdeče barve. Kaj predlagaš, da se prvo naredi? Gorivo potegniti ven in natočiti novo gorivo-bencin?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr jun 10, 2015 10:54 am

Za bit čisto prepričan glede vode v rezervoarju bi bilo dobro stočit gorivo ven (spodaj, da odteče vse, ne na cuk zgoraj), pri takih prevoženih kilometrih bo najbrž (če še nisi nikoli čistil) v rezervoarju še dosti druge nesnage.
Vsekakor pa bognedaj da pride voda do motorja..sicer bo prej crknil, preden bi voda "izgorevala", samo dela bo precej za sčistit ali pa še kaj zamenjati. Da bi po tej poti prišla do valjev je nemogoče, pravo razsulo bi pa naredilo, če bi prišla po poti zraka noter.

Bel dim tudi jaz navijam, da je le kondenz oz. voda, ki je zašla v izpuh pri tvojem temeljitem pranju.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jun 10, 2015 4:04 pm

Firediver je napisal/-a:Za bit čisto prepričan glede vode v rezervoarju bi bilo dobro stočit gorivo ven (spodaj, da odteče vse, ne na cuk zgoraj), pri takih prevoženih kilometrih bo najbrž (če še nisi nikoli čistil) v rezervoarju še dosti druge nesnage.
Vsekakor pa bognedaj da pride voda do motorja..sicer bo prej crknil, preden bi voda "izgorevala", samo dela bo precej za sčistit ali pa še kaj zamenjati. Da bi po tej poti prišla do valjev je nemogoče, pravo razsulo bi pa naredilo, če bi prišla po poti zraka noter.

Bel dim tudi jaz navijam, da je le kondenz oz. voda, ki je zašla v izpuh pri tvojem temeljitem pranju.

Če je samo okrog čepa za nalivanje malce opral sigurno ni voda v rezervoarju, če čep tako slabo tesni, bi imel iste težave po vsakem hujšem nalivu. Kot prvo, avtomobil bi že od začetka cukal ali pa nebi niti deloval. Ko je v gorivu preveč vode motor enostavno ugasne.

Glede na to, da je avtor teme čistil motorni prostor bi najprej preveril če se tam ni kaj snelo ali odklopilo, potem pa iskal dalje.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jun 10, 2015 7:35 pm

Ma čep ima samo eno tesnilo proti polivanju goriva, drugače pa je narejen tako, da ima odprtine (oddušek) - se vidi, ko čep odšraufaš - in ni nič čudnega, če bi tam polival z vodo, da voda pride v tank. Drgač pa ima fikus ena taka lepa fensi - šmensi vratca, okoli katerih je tesnilo, da voda ne pride do čepa in pod nalivno cevjo tudi odprtinico, na kateri je s spodnje strani cevka, skozi katero morebitna voda ali pa prelito gorivo odtečeta na tla.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Sharksy
Nov uporabnik

Napisal/-a Sharksy Pe jun 12, 2015 8:46 am

Update: Serviser je odsoten do sredine naslednjega tedna, tako da za enkrat čakam. Potem ko sem naredil 20KM in sem počakal, da se je motor ohladil, sem pregledal spet nivo hladilne ter olja. Zdi se mi da je olja manj :|

tristan01 je napisal/-a:Če je samo okrog čepa za nalivanje malce opral sigurno ni voda v rezervoarju, če čep tako slabo tesni, bi imel iste težave po vsakem hujšem nalivu. Kot prvo, avtomobil bi že od začetka cukal ali pa nebi niti deloval. Ko je v gorivu preveč vode motor enostavno ugasne.

Glede na to, da je avtor teme čistil motorni prostor bi najprej preveril če se tam ni kaj snelo ali odklopilo, potem pa iskal dalje.

Lp Tristan01

Ampak po čiščenju motorja sem se peljal b.p. in tudi kadilo se ni, po pranju zunanjosti in okrog čepa pa se je začelo :? Sicer bom vseeno preveril pri serviserju, če se je kaj odklopilo.

Torej ali je še najbolj verjetna možnost, da mi je prišla voda v gorivo(tank)? zato tudi mi je začelo komaj cukati po cca 45km, kaditi bel dim iz izpuha pa takoj? Kaj se v tem primeru naredi, gorivo odtoči nato se doda kakšni aditiv? So lahko kakšne večje posledice na motorju ?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe jun 12, 2015 8:50 am

Hmm... Pa zadeva deluje na vse cilndre? Je elektrika na vseh svečah?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov