Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mihipihi
Nov uporabnik

ležaj alternatorja

Napisal/-a mihipihi To jun 09, 2015 2:36 pm

Lepo pozdravljeni, najprej bi pohvalil forum, ker je res odličen z veliko znanja.

Moj problem je sledeč:
Vsako jutro, ko avto prižgem se mi pojavlja isti zvok kot neko drgnjenje, to drgnjenje ni konstantno ampak z enakomirnimi prekinitvami. Ravno tako se mi na armaturni posveti luč za akumulator. To traja cca. 1 min nato je delovanje motorja normalno. Ker sem nek lajik lahko samo sumim, da je nekaj z lezajem alternatorja. Prosil bi za vaša mnenja. Kaj se zgodi če zagrabi lezja, da prepreči vrtenje. Avto golf 4 sdi, 2003.

Hvala za odgovore.Lp.

čare
Mojster foruma

Re: ležaj alternatorja

Napisal/-a čare To jun 09, 2015 2:45 pm

Jermenica (sklopka) alternatorja.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jun 09, 2015 7:50 pm

čare je napisal/-a:Jermenica (sklopka) alternatorja.

x2

mihipihi
Nov uporabnik

Napisal/-a mihipihi To jun 23, 2015 11:26 am

Slika

Ali je tole mišljeno kot sklopka alternatorja. Lahko povem še to, da ko prižgem luči se slisi, da avto začne nekako jambrat ali pa ko zavijam z volanom na mestu, pri višjih obratih tega problema ni.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII To jun 23, 2015 12:19 pm

to je to, samo boš rabil posebno orodje za menjavo
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker To jun 23, 2015 6:59 pm

Zakaj bi zaradi sklopke alternatorja gorela lučka za alternator? Kakor jaz vem, je v sklopki alternatorja "račna", katera skrbi za lepši tek alternatorja, ter celotnega jermenskega pogona. Če ta sklopka crkne, ponavadi začne ropotati, ter ob ugašanju motorja škripajoče zaropota, ampak kljub pokvarjeni sklopki se alternator vrti. Razen če je že tako uničena, da se sklopka v prazno vrti.. Jaz bi raje pregledal glavno jermenico :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jun 23, 2015 7:19 pm

Ja tuki si pa zdele tok v temo brcnil da je kar groza.Glavna jermenica poleg alternatorja poganja še klimo in vodno pumpo ter servo pumpo in zaradi glavne jermenice potem ne bi gorela lučka,če pa crkne sklopka alternatorja pa ja on se vrti ampak ne dovolj da bi filal

mihipihi
Nov uporabnik

Napisal/-a mihipihi To jun 23, 2015 7:25 pm

Snel sem jermen in na roke zavrtel alternator. Vrti se v obe smeri enako nikjer ni občutit nobene "račne" na jermenici. Ali se to da obcutit?. Pa pri nizkih vrtljajih jermen deluje zelo mlahavo, ko das gas se napne(na napenjalcu je bil menjan lezaj tko da tisto ni).

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jun 23, 2015 7:41 pm

Sklopka deluje kot zadnji zobnik pri biciklu in račne ne boš čutil.Sicer pa 2 tedna se že modruje pa napaka še vedno ni odpravljena??In to na enmu SDI-ju kjer maš alternator v 15 minutah v naročju.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker To jun 23, 2015 11:30 pm

Nebi bil prvi avto, pri katerem je obroč glavne jermenice, na katerem leži jermen odstopil od sredine jermenice. Torej jermenica se je vrtela, ampak ker je odstopila tista guma, ki pobira vibracije, se jermen ni vrtel z dovolj veliko hitrostjo. In simptomi so bili točno taki, kot je opisal, s tem da je lučka za alternator zagorela še ob vklopu klime.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr jun 24, 2015 5:45 am

AssKicker je napisal/-a:Nebi bil prvi avto, pri katerem je obroč glavne jermenice, na katerem leži jermen odstopil od sredine jermenice. Torej jermenica se je vrtela, ampak ker je odstopila tista guma, ki pobira vibracije, se jermen ni vrtel z dovolj veliko hitrostjo. In simptomi so bili točno taki, kot je opisal, s tem da je lučka za alternator zagorela še ob vklopu klime.

ampak to bi po 2 mesecih voznje že dol padlo
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

mihipihi
Nov uporabnik

Napisal/-a mihipihi To avg 11, 2015 4:49 pm

No tko, da zaključim temo. Menjala se je jermenica alternatorja in jermen. Za delo in dele pri popoldancu sem dal 70 eur, kar se mi zdi uredu.
Hvala za vaša mnenja.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov