Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bolan
Nov uporabnik

Ford S-Max piskanje

Napisal/-a bolan Ne jun 14, 2015 8:32 am

Pozdravljeni.

Imam Forda S-Max letnik 2012 2.0 tdci.
Že nekaj časa se mi pojavlja piskanje, ko obrnem ključ, da dam kontakt. Piskanje traja približno 3 sekunde. Občasno se pa pozneje, ko prižgem avto pojavi še eno piskanje, podobno prvemu, takrat pa se mi izklopijo senzorji in več ne delajo. Ta drugi pisk se pojavi samo občasno.
Zanima me, če ima kdo podobno izkušnjo, ter če lahko to popravim sam, ali se naj obrnem na servis?

Hvala in lep pozdrav,
Bojan.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Ford S-Max piskanje

Napisal/-a esem Ne jun 14, 2015 3:52 pm

Si pogledal v navodila, da ni to mogoče npr opozarjanje, da se bliža servis ali kaj podobnega?
Kateri senzorji se ti izklopijo?

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne jun 14, 2015 4:34 pm

Če ti ob piskanju utripa lučka v gumbu za vklop / izklop senzorjev, potem imaš napako na enem izmed senzorjev.

Če pa karkoli drugega piska, pa se mora prižgati kakšna lučka ali pa izpisati opozorilo da display-u med števci.

A si pogledal sporočila v potovalnem računalniku? Tam lahko preveriš če je karkoli narobe (bodisi servis, odprta vrata, pregorela žarnica...)

bolan
Nov uporabnik

Napisal/-a bolan Sr jun 17, 2015 9:24 am

Izklopijo se mi parkirni senzorji, ampak kot sem rekel, le občasno, včasih delajo, drugič spet ne. In ja, utripa lučka za vklop/izklop senzorjev na armaturi. Za prvi pisk pa ne vem, na displeju mi ne javlja napak, ob rednem servisu pa so resetirali števec za servis, tako da to pomoje ni.
Bom peljal na servis, pa naj popravijo.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov