Nasveti in napotki ter povpraševanja...

roky99
Nov uporabnik

Nedelovanje ABS Mercedes E220

Napisal/-a roky99 Ne jun 14, 2015 9:10 pm

Živjo!

Imam E220 CDI 2002 letnik. Težava je v tem, da pri zaviranju avto trzne v desno, pri naglem zaviranju, ko se vklopi ABS in v armaturki utripa trikotnik pa ABS ne deluje oz. ne deluje pravilno. Slisi se cviljenje gum in zavorna pot nikakor ni kratka - gume so nove.
Še ena stvar je, če je slucajno povezava - ko iz P prestavim v D in spustim zavoro (avto malenkost trzne) se tudi rahlo zavrti volan. 

Kaj bi lahko bilo narobe? ABS sensor? Kateri od cilindrov? ESP centrala? Napake ne javi nobene, ga pa v kratkem peljem na tester, ce bo kaj videti. 

Hvala za pomoč, Rok

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Nedelovanje ABS Mercedes E220

Napisal/-a abbe Ne jun 14, 2015 9:36 pm

a se ker kolo pregreva?
jst bi reku da ena zavora spredaj šteka...
Ni vse res kar napišem

roky99
Nov uporabnik

Napisal/-a roky99 Ne jun 14, 2015 10:57 pm

abbe je napisal/-a:a se ker kolo pregreva?
jst bi reku da ena zavora spredaj šteka...

Če potipam feltne se mi zdijo vse enako tople. Kako še drugače to ugotovim?

Pozabil sem še napisati, da zavore delujejo v redu, ker je bil pred dvema tednoma opravljen tehnični pregled.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jun 15, 2015 12:44 am

Nekje na podvozju je prevelika zračnost - od tu vozilo vleče..................
Kar se tiče ABSa, vozilo priklopite na tester, modul ABSa, preverite pravilno delovanje črpalke in električnih ventilov.

OPOMBA:
V koliko se bo to testiralo med vožnjo, POZOR na trenutke na vozilu ni zavor ( stopalka gre v prazno ), torej testirajte na preglednem in odprtem terenu!!!!!!!

To kar se čuti kot trzanje pri speljevanju, zamenjajte olje v menjalniku, po potrebi resetirajte elektroniko menjalnika in jo nadgradite....................samo še slabše bo, dokler ne odpovedo še lamele - višji strošek servisa
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po jun 15, 2015 6:01 am

Tudi pri zaviranju z ABS cvilijo gume, sicer ne tako kot pri blokiranju, ampak vseno se lahko sliši "pulzirajoče" cviljenje gum in pa na asfaltu se pozna odtisnjen profil gume.

Je pa to odvisno od gume, nekatere cvilijo, druge pa ne. Pa tudi ne "pašejo" vsakemu ABS-u vsake gume... Po mojih izkušnjah, pri VAG vozilih ABS dopušča nekoliko več blokiranja gum, kar pozitivno vpliva na zavorno razdaljo. Pri Fordu, pa ABS ne pusti toliko bloriranja in je precej odvisno od gum, kako dobro bo avto zaviral.

Ko sem imel na avtu Dunlop fast response, pri polnem zaviranju ni bilo slišati cviljenja, sedaj ko pa imam hankook, pa se pri polnem zaviranju sliši rahlo pulzirajoče cviljenje, pojemek pa je (po očlutku) večji. Avto in dimenzija gum sta enaka (Ford S-max).

Tako da, če si menjal gume in je zavorna pot daljša, mogoče so krive gume in ne ABS.

roky99
Nov uporabnik

Napisal/-a roky99 Po jun 15, 2015 12:34 pm

Fan je napisal/-a:Nekje na podvozju je prevelika zračnost - od tu vozilo vleče..................
Kar se tiče ABSa, vozilo priklopite na tester, modul ABSa, preverite pravilno delovanje črpalke in električnih ventilov.

OPOMBA:
V koliko se bo to testiralo med vožnjo, POZOR na trenutke na vozilu ni zavor ( stopalka gre v prazno ), torej testirajte na preglednem in odprtem terenu!!!!!!!

To kar se čuti kot trzanje pri speljevanju, zamenjajte olje v menjalniku, po potrebi resetirajte elektroniko menjalnika in jo nadgradite....................samo še slabše bo, dokler ne odpovedo še lamele - višji strošek servisa

Zamenjal sem 3 roke, ki so bile zanič in naredil optiko, kje je še lahko problem?

roky99
Nov uporabnik

Napisal/-a roky99 Po jun 15, 2015 12:35 pm

RedBaron je napisal/-a:Tudi pri zaviranju z ABS cvilijo gume, sicer ne tako kot pri blokiranju, ampak vseno se lahko sliši "pulzirajoče" cviljenje gum in pa na asfaltu se pozna odtisnjen profil gume.

Je pa to odvisno od gume, nekatere cvilijo, druge pa ne. Pa tudi ne "pašejo" vsakemu ABS-u vsake gume... Po mojih izkušnjah, pri VAG vozilih ABS dopušča nekoliko več blokiranja gum, kar pozitivno vpliva na zavorno razdaljo. Pri Fordu, pa ABS ne pusti toliko bloriranja in je precej odvisno od gum, kako dobro bo avto zaviral.

Ko sem imel na avtu Dunlop fast response, pri polnem zaviranju ni bilo slišati cviljenja, sedaj ko pa imam hankook, pa se pri polnem zaviranju sliši rahlo pulzirajoče cviljenje, pojemek pa je (po očlutku) večji. Avto in dimenzija gum sta enaka (Ford S-max).

Tako da, če si menjal gume in je zavorna pot daljša, mogoče so krive gume in ne ABS.

Vem kaj misliš, vendar to cviljenje ni podobno "ABS cviljenju".

Drugače pa spredaj so Good year Efficient grip, zadaj pa Falken.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov