Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Menjava ročke + zajle za dvig sedežev Fiesta 3v

Napisal/-a svizc Po jul 06, 2015 12:15 pm

Pozdravljeni,

pred kratkim se mi je "zlomila" rocka za dvig sedezev pri trovratni Fiesti 07 letnik, pri cemer pa sem ugotovil tudi da je natrgana(sedaj ze strgana) tudi ena izmed dveh zajl ki peljeta na vsako stran sank za prelom pozicije sedeza.

Zadevo imam namen popravit oz. zamenjat doma, zalomi pa se mi ze pri demontazi rocke ki je polomljena.

Slika
(rocko mi je tu dobesedno razpadla oz. mi je del za dvig ostal kar v roki)

Slika
(tu se vidi natrgana oz. sedaj ze strgana ena izmed zajl)

Preden sem odprl to temo sem ze pregledal tuje forume vendar zadeve se vedno ne znam odstraniti. Nekje pisejo da je montaza precej enostavna ter da naj bi bilo dela z menjavo rocke in zajl cca 30min. Pise se da je rocka fiksirana v sedez s vijaki ter da so vijaki vidni ce malo odmaknes blago oz. leder, spet drugje debata da je rocka samo "nataknjena" v sedez. Na enem forumu nekdo celo odstrani kompletno prevleko iz sedeza ker drugace ne more priti do vijakov.

Mi kdo zna iz svoje roke razloziti kaksna je demontaza vsega tega? Drugace pa naj bi bila to kar precej pogosta napaka fiest, ne samo te generacije tud prejsnjih trovratnih.

LP svizc

svadreb
Uporabnik

Re: Menjava ročke + zajle za dvig sedežev Fiesta 3v

Napisal/-a svadreb Če jul 09, 2015 9:03 pm

Kupi oz. nabavi novo ročko, pa boš na njej videl, na kak način se bo pritrdila - vijaki, zatiči, ušesca.... Tako boš (z)vedel, kako s sedeža odmontirati obstoječo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 8 gostov