Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Hudo kajenje...

Napisal/-a lisko Sr jul 22, 2015 1:58 pm

Jeep 2.5 CRD 150 tisoč prevoženih...

Torej že en čas opažam , da avto tudi ob čist normalni vožnji kar precej preveč kadi. Če ga pohodim je za njim itak dimna zavesa. Dim je črn - sajast.

Mel sem ga že pri Korenjaku na Ptuju kjer pa ni mogel odstranit šob ( možno samo s hidravliko) ampak je rekel , da če jih gre odstranjevat s hidravliko jih bo ali pretegnil ali poškodoval, lahko se pa tudi zlomi....in sma pustila tko.

Potem sem klical Jelena na Gomilsko, ki pa pravi , da pri taki kilometrini še šobe ne bi smele bit težavne in da bi bilo možno da je kaj z zrakom narobe....Svetoval je da dolijem čistilo in sprobam. No sedaj po dolitju čistila se mi zdi, da kadi še bolj :D

Seveda vsi sprašujejo , če je že bil avto na testerju....a servisa z original testerjem ne najdem v sloveniji.....vsi pravijo da je prestar....

Avto sicer vžiga in gre normalno. Turbina normalno polni, cevi so pregledane...ne pije olja.

Ma kdo kako idejo ali morem pač "spet" razkopat cel motor u detajle?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

kseb
Novinec

Re: Hudo kajenje...

Napisal/-a kseb Sr jul 22, 2015 2:18 pm

Ideje nimam nobene.

Moj predlog: "razkopat" cel motor in vse okoli njega. Pa čimbolj natančno vse opisat in poslikat.
To pa zato, ker je fajn brati tvoje teme in, ker uživaš ob šraufanju avtov. :twisted:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr jul 22, 2015 2:20 pm

Povprašaj v Zagrebu pooblaščenca - oz drugje čez mejo kjer ti je bližje
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr jul 22, 2015 3:06 pm

Nekje vleče narobe zrak ali pa egr ne tesni, skratka v sesalni cevi se dviguje podtlak - rezultat: močno kajenje iz izpuha
Če vas pot zanese v Ljubljano, se oglasite in bova priklopila tester :)
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 23, 2015 3:43 am

Egr je HUDO blokiran :)
cevi so pregledane....Poraba pa 3-4 litre višja od prikaza na potovalnem računalniku....

Je kaka opcija da se na tem motorju izmeri kompresija dokaj enostavno? Ker se mi zdi, da bi za svojih 143KM moral bit malo bolj poskočen.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Če jul 23, 2015 6:34 am

lisko je napisal/-a:Egr je HUDO blokiran :)
cevi so pregledane....Poraba pa 3-4 litre višja od prikaza na potovalnem računalniku....

Je kaka opcija da se na tem motorju izmeri kompresija dokaj enostavno? Ker se mi zdi, da bi za svojih 143KM moral bit malo bolj poskočen.

Tole zelo kaže na to, da šobe ščijejo :(
Druga pa, kot Fan pravi, da ti nekje pušča zrak. Intercooler zagotovo tesni?
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Če jul 23, 2015 6:49 am

nekaj dejstev ki si jih navedel:
po dolitju aditiva kadi bolj -> sepravi si imel zapecane šobe in se je sedaj povečal ''pretok'' nafte kar pomeni več dima ker neizgoreva pravilno.
turbina preverjena-> sam luft ali puščanje malenkost olja iz nje ne upliva nič na njeno delovanje pretirano. iz dima in iz izjave da bi za 143 hp moral bolje iti, sklepam da nepolni dovolj oz je razštelan aktuator. ali pa je kateri senzor za merjenje pretoka (lmm ) ali pa pritisk (map) zanič/zapacan.

jaz bi pogledal koliko mora polniti potem pa zmontiral nek busts števček in prec videl kje si.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jul 23, 2015 8:26 am

kako pa si regledal tlačne cevi?
Ni vse res kar napišem

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jul 23, 2015 1:30 pm

pa si ti prepričan da iam samo 150000 km?? Jaz bi rekel šobe ali pa šteka variator turbine če ga ima.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jul 31, 2015 10:15 am

čare je napisal/-a:pa si ti prepričan da iam samo 150000 km?? Jaz bi rekel šobe ali pa šteka variator turbine če ga ima.

Prepričan sicer ne morem bit....a kaj druga ne kaže na pretirano večje km....Varijatorja nima cevi pa so vse suhe. Turbina nima zračnosti in se lepo zvrti in tudi polni. Kok pritiska sicer ne vem vem pa da dela.

Torej ni nobene druge možnosti kot pa potegnit glavo dol in vreč šobe ven ter nabavit nove?
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 15 gostov