Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Nely
Nov uporabnik

Chevrolet Lacetti 1,6 - nenadna izguba moči motorja

Napisal/-a Nely Pe jul 31, 2015 1:20 pm

Pozdravljeni!

Po 7 vrnitvi s servisa, se obračam še na forumaše in strokovnjake med vami, vsaj za kakšen pameten namig. Avto mi namreč pri različni hitrosti (včasih pri 30 km/h, včasih pri 120 km/h) iznenada začne izgubljati na moči. Zdi se kot bi zaviral. Vendar ne gre za zaviranje zavor temveč najbrž za izgubo moči motorja. Stopalka za plin ne funkcionira takrat in avto začne malo cukati. Nisem opazila nikakršnih posebnih znakov, ki bi me lahko opozorili, da se bo to zgodilo. Ugotovila sem še, da ga moram samo ugasniti in ponovno vžgati....potem pa čisto normalno dela. Občasno se mi pokaže tudi lučka motorja, ki pa potem ugasne.....se ponovno pojavi pa spet ugasne.

Ko se mi je problem prvič pojavil, sem odšla na servis seveda. Zamenjali so senzor....nekakšen obroček na senzorju......potem neko izpušno cevko....vse to naj bi bil možen vzrok. Problem seveda ostaja in mehaniki ne vejo kaj bi to bilo.

Zadeva je sila nevarna, če se voziš po avtocesti in kar naenkrat avto začne izgubljati na moči in se moraš zaustaviti.

Vem, da je težko kar nekaj na pamet ampak mogoče se je komu zgodilo kaj podobnega.

Avto je 2007 letnik, prevoženih 100 000 km, bencinar.

Hvala za pomoč in kakšen pameten namig ...

N.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Chevrolet Lacetti 1,6 - nenadna izguba moči motorja

Napisal/-a Fan So avg 01, 2015 1:30 am

Vozilo priklopiti na tester, preveriti kakšna napaka je shranjena v servisnem delu ECUja, ter v kakšnih pogojih je nastala ........................ ko se to ve, je lažje točno diagnosticirati okvaro.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Re: Chevrolet Lacetti 1,6 - nenadna izguba moči motorja

Napisal/-a a4 So avg 01, 2015 7:48 am

vžigalna tuljava, karkoli v zvezi z elektriko ?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov