Nasveti in napotki ter povpraševanja...

DejanAce
Nov uporabnik

Akumulator, polnenje, zaganjač

Napisal/-a DejanAce Sr avg 12, 2015 6:48 pm

Živijo

Mam Cliota 1998 letnik, 1,2 bencinar.

Naenkrat avto ni več hitel vžgat. Ob poskusu vžiga se je sam neka električna napetost slišala. Na potisk je vžgal. Po 25 km sm pršu domov, pol sm ga tm ponovno hotel zagnat enako, neka el. Napetost se sliš, ne zaganja ga. Nč ga ni napolnil, čeprav luči delajo. Mam en polnilc z špara, sam kj vem,. Akumulator mam 12 V, 44 Ah, 360. Al ga nj polnim na 12 v al 6? Prej sm ga na 12, neki ga je polnil, se je slišal vretje, sam ni pomagal, zdj bom pa še destilirano dolil. Koliko močn akumulator pa lahko kupim za moj altanator? Al je mogoč zaganjač šel, kr mi ak. Deluje dober, tud celice, sam tak čudn zvok se sliš, napetost, ko bi ga moral začet zaganjat.

hvala

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Akumulator, polnenje, zaganjač

Napisal/-a esem Če avg 13, 2015 3:20 pm

Kako slišiš napetost - hrustljajoče, cvileče ali grgrajoče?
Preglej kontakte od zaganjača in če ne boš nič našel, pojdi k avtoelektričarju (ker to, "ali polnit 12 ali 6" je precej redek rekord (ne)znanja), preden boš naredil več skode, tudi v žepu.

DejanAce
Nov uporabnik

Napisal/-a DejanAce Če avg 13, 2015 9:20 pm

Sj polnit 12v z 12 mi je čist logično, sam vseen. No akumulator je stestiran brezhiben, na kable ne vžge avto, na potisk je vžgal, zdj pa ni terena pravega, da bi ga na potisk zagnal. Sranje.

Podobna napetost se sliš kot pri tvju al kaki el. Napravi. Težk opisat. Nč ne obrača, sam stalna visokofrekvenčna napetost ko obrnem ključ. Na armaturi vse vredu.

ja kable bom še preveru bolj podrobno pa kontakte, posebi pri starterju. Men laiku zgleda, da je starter kriv. Čeprav pri renojih omenjajo, da imajo tud probleme z tipalom vztrajnika, pa je zarad tega problem vžiga.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če avg 13, 2015 9:41 pm

ti kar pojdi k mehaniku ker je na koncu lahko napaka tudi v ključavnici...

kako ste stestirali akumulator ?

ali med vožnjo (ko ga pač prižgete na potisk) sveti lučka akumulator ? če ne, potem je alternator vredu - načeloma

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če avg 13, 2015 9:55 pm

Se strinjam, veliko ceneje bo, kakšen obisk lokalnega avto elektrikarja/mehanika/mojstra/popoldanca, kot pa doma narediti še več škode.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

DejanAce
Nov uporabnik

Napisal/-a DejanAce Pe avg 14, 2015 9:27 am

V trgovin mi je stestiral akumulator. Ja na potisk niblo nč nenavadnga ter bp sm se peljal 25 km do doma, tko da mi altanator zgleda vredu na prv pogled. Zdj pa mal pa šklota, ko dam kontakt. Rahl se sliš mehansk klopotanje. No sj k avtoelektrikarju bom šel.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov