Napisal/-a Scorp84 Po avg 17, 2015 10:47 am
Pozdravljeni
Oče ima problem z avtom. Problem je v tem, da avto v prestavi spušča kovinski zvok v okolici menjalnika/sklopke... Ker sem bil na morju, nisem bil čisto pri situaciji.
Je peljal k mehaniku in je vozil avto, so rekli da je menjalnik v okvari. Pa še to, 10 dni nazaj se je menjala sklopka in je bil en teden vredu.
Zdej danes ga končno pridem preizkusit, takoj kar sem opazil je, da ko popuščaš sklopko, avto nekam prepočasi pridobiva hitrost. Prestavljanje vse ok, ko greš hitreje, se tudi kovinski zvok pojavlja, oziroma kot bi vozil v rikverc samo da je ton precej višji in praskatajoč.
Ker sem takoj sumil, da nekaj ni ok s sklopko, sem dal v tretjo in četrto, gas do podna, je sklopka spodrsavala. Zdaj očetu so nekaj nakladali, da je lahko tudi diferencial... sam nekako dvomim, da bi diferenical nekam odvrgel vso to moč... ker se na menjalnik, ne spoznam toliko oziroma nikoli nisem vozil okvarjen menjalnik, je možno da bi obrati poleteli na 4k obratov in šele nato avto počasi pridobival na hitrosti? Samo v vednost, da mi nebi mehaniki nekaj na lepem govorili, ker so ga že vozili na testno voznjo in takoj očetu butnuli ven da je menjalnik v okvari.