Nasveti in napotki ter povpraševanja...

FordFocus03
Nov uporabnik

Ford focus, težave z elektroniko

Napisal/-a FordFocus03 Sr avg 19, 2015 11:19 am

Pozdravljeni,

Sem lastnik ford focusa, 1.4 bencinc, letnik 2003. Imam nekakšne težave z delovanjem elektronike, ne vem pa kaj naj bi bilo narobe. Ko avto vžgem mi avtoradio normalno deluje, ko pa zraven vžgem še prednje luči, preide v stanje nenehnega vklapljanja in izklapljanja (včasih je par minut še delal, zdaj se takoj ob prižigu luči začne iz-/v-klapljat). Zraven tega sem opazil, da mi ekranček pod števcem (tisti, ki je namenjen samo prikazovanju prevoženih kilometrov) sveti, tudi ko avto popolnoma ugasnem. Včeraj pa sem še opazil, da mi moč osvetljevanja gumbov na armaturni plošči upada iz leve proti desni (elektronski pomik stekel mi prav tako že od prej za desno okno ne dela, pa oba desna zvočnika občasno nagajata).
Z avtom je sicer vse v redu, luči nisem opazil, da bi utripale. Radio se mi je sicer kdaj pa kdaj na dooolgo časa že kdaj prej nenadoma izklopil, a le za krajši čas, sedanje stanje pa se je pojavilo nekje takrat, ko sem menjal kompresor klime, čeprav ne vem ali ima to kaj veze s trenutnim problemom.
Ali je mogoče kaj narobe z alternatorjem ali s čim drugim?

Lp.

Scorp84
Stalni uporabnik

Re: Ford focus, težave z elektroniko

Napisal/-a Scorp84 Pe avg 21, 2015 9:24 am

Nekje so se ti kabli precvikali in se stikajo ali dotikajo kovinskega dela. Prvo poglej če je dober stik kablov in če so celi, ki grejo v desna vrata. Lahko pa ti je kaka žival pregrizla kable v kabini. Vsekakor bo treba električarju iti.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov