Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

volvo tdi napaka

Napisal/-a no-body Ne sep 06, 2015 1:55 pm

meni se na 2.5 tdi prižiga rumena lučka in napis langsam fahren wartung dringend...zmanjšane moči ni nikoli..če vozim normalno se lučka med vožnjo vgasne..katera se mi prižge ko dam samo kontakt brez da avta vžgem.moram pa omeniti da se med vožnjo ne prižge skoraj nikoli...ob ponovnem vžigu oziroma že ko dam kontakt se mi prižge isto opozorilo..kljub temu da prej med vožnjo ni gorela....menjal sem pa bosch pumpo in porihtal timing...avto ne kadi in gre po števcu skoraj 230.. tester je pokazal kao napako na pretoku goriva in sicer 002C fuel quantity...cevke so ok...podtlačne tudi..povratne za nafto tudi...

je potrebno samo nastaviti bosch pumpo ali v čem je poblem?

tole npr?
http://www.myturbodiesel.com/wiki/injec ... ammer-mod/

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: volvo tdi napaka

Napisal/-a Firediver Ne sep 06, 2015 5:19 pm

Če prav razumem (vrstni red sem malo obrnil, da mi logika prej vklopi):

- prižiga se ti lučka z opozorilom, ampak zmanjšanja moči ni čutiti
- lučka se ti prižge, ko daš kontakt brez da bi zagnal motor, kljub temu, da pri prejšnji vožnji ni svetila
- lučka se ti prižiga, ampak skoraj nikoli med vožnjo
- če voziš normalno, se lučka ugasne
- tester ti je pokazal napako
- avto ti s to napako gre najbrž bolje kot brez nje

Sedaj sem še jaz zmešan..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Po sep 07, 2015 6:57 am

avto gre normalno...občasno se zaganja za 50 rpm gor-dol..ko se začne zaganjat se po parih sekundah umiri..ne zaganja se vedno, ampak kokr se mu zlubi...tolk da se sliši in opazi...če se vozim normalno se lučka med vožnjo ne prižiga...ko po normalni vožnji avto ugasnem in ko dam samo kontakt(pred vžigom), se izpiše opozorilo...ni važno ali avto stoji dve ure ali pa takoj dam kontakt po vožnji...ko se odpelem in normalno vozim se lučka vgasne...edino kar je sprememba je to da se avto občasno zaganja,ob kontaktu pred vžigom se prižge opozorilo in check engine(katera se med vožnjo vgasne), poraba je višja za slaba 2 litra...

par dni nazaj je avto stal v garaži...priklopili smo ga na tester in pobrisali omenjeno napako..Napake so bile izbrisane..ob ponovnem kontaktu, brez da smo avto vžgali je javil isto opozorilo oziroma napako( fuel quantity 002C)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po sep 07, 2015 7:36 am

Filter nafte?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Po sep 07, 2015 8:18 am

možno tudi to...ga bom menjal..servisi so bili delani na 15.000 km...so se pa težave pojavile takoj po menjavi bosch pumpe...menjal sem pa zato ,ker mi je prejšnja začela spuščati..Predvžig smo nastavili,v fazi je 100% vse ker avto vžiga normalno kakor mrzel ali vroč..kadi nič, moči mu ne zmanjkuje...Občutek imam tak kakor da zdajšnja bosch pumpa ni pravilno nastavljena..(na tak način kakor je na posnetku katerega sem objavil v prvem postu)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po sep 07, 2015 9:30 am

fuel quantity adjuster je zadeva v bosch pumpi,ki skrbi za dinamični prevbrizg.
to maš v okvari zato se tut zaganja avto pa večjo porabo maš.
verjetno je obrabljen..
obdtaja tudi možnost da imaš kable med boschpumpo in ecujem pretrgane,vendar dvomim v to.
pumpo na popravilo pa bo.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body To sep 08, 2015 1:47 pm

kje se pa nahaja to?v zgornjem "pokrovu" pumpe?ker staro še imam in bi zamenjal če bi se le dalo...

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body To sep 08, 2015 7:58 pm

No sem si vzel danes malo casa in ugotovil da na spodnjem delu pumpe iz katere izhaja 3 pinski konektor,je en kabel goli...ker je prejsni lastnik pumpe pri obnovi po vsej verjetnosti kabel kar precviknil in zice skupaj zvezal na roke in povil z izolir trakom..vsaj tako se vidi...tam kjer je kabel ranjen in se vidi zica, sem ga na tistem mestu pritisnil na maso...pumpa je spremenila zvok...prej sem mislil da se je slisal spaneer oziroma jermen..vsaj tako je bilo slisat in nisem sumil na pumpo..zvok je bil pa identicni kakor zvok rolce ki se vrti....sikajoce sumec..no ko sem ranjen kabel pritisnil na kovinski nosilec konektorja je zvok izginil...sumim na elektriko oziroma napeljavo...sploh ker javi napako ze v kontaktu
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov