Nasveti in napotki ter povpraševanja...

slyvano
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

audi a3 1.9TDI

Napisal/-a slyvano Pe sep 18, 2015 6:59 pm

zdravo!

imam slednji problem:

1. čuden ropot ampak samo ko je avto v mirovanju oziroma v prostem teku ni enakomeren zvok pa izhaja desno od motorja in malo višje od akumulatorja zvok pa je nad akumulatorjem noter v sredini se komu sanja? res je tud da sklopka malo ropota pri prednjem desnem kolesu se vidi da je prej mela ženska avto :D ampak če avto miruje nemore biti ropot zarad sklopke?

2. en mehanik mi je rekel ko se je vozil da slabo vleče avto tudi meni se to zdi 1 prestava moram takoj v 2 prešaltat in 2 prestava tud slabo vleče šele ko dam gas cca 2.2000 obratov sam je preglasno ko je v 3 prestavi ali v 4 prestavi šele bolj pospeši ko pride nad 2.000 obratov ko začne turbina delovat ampak sem dal na test avto pa je rekel da je mašina ok edino tretji cilinder ni prfekt ampak s tem ni nč narobe turbina pa isto ok kaj bi lahko bilo? ali pa nisem vajen dizlov ker sem prej imel bencinarja...

hvala v naprej za odgovore ;)
Zadnjič spremenil slyvano, dne Pe sep 18, 2015 7:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: audi a3 1.9TDI

Napisal/-a Blinder Pe sep 18, 2015 7:09 pm

Kaj za en tekst si spacal skupaj? Napisi raje se enkrat, kdo bo to bral..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

slyvano
Nov uporabnik

Napisal/-a slyvano Pe sep 18, 2015 7:17 pm

če te moti bolj moj tekst ne pa problem ki ga imam na avtu hvala za pomoč!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe sep 18, 2015 7:45 pm

Ja napisal si res za en ku.rac.
Problem št. 1
Če izhaja iz okolice akumolatorja najprej preveri škatlo od filtra-od vibracij zna oddajat grozne zvoke,če je to Ok lahko da je vztrajnik,več pa brez bi zadevo dejansko slišal pa ne morem pomagat.
problem št. 2
avto iz nule ne more vlečt,če potegne pri 2000 obratih bo kar OK.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe sep 18, 2015 8:04 pm

Ima Blinder povsem prav, tekst je neberljiv, nerazumljiv in žaljiv - glede na to, da prosiš druge za pomoč, sam pa niti tega ne storiš, da bi bil vsaj malo razumljiv. S takim pristopom si sam vnaprej močno omejiš pomoč.

Recimo tole: "zvok pa izhaja desno od motorja in malo višje od akumulatorja zvok pa je nad akumulatorjem noter v sredini se komu sanja?" Nad ali noter? :roll: Meni se sanja edino to, da zamenjaj zrak nad akumulatorjem (in tudi - poslušaj Čareta!).

Vsaj kakšni zvoki so bi lahko poskusil napisat.
Pa bog ne daj napisat še letnik, št km, servisi ipd...

Od kdaj sklopka ropoče "pri kolesu"? Tudi pospeški v posameznih prestavah so vprašljivo napisani - vedno vleče bolje v nižjih prestavah - zakoni fizike pač - a pri tebi obratno. In zakaj sploh prestavljaš, če ne vleče oz obrnjeno - zakaj ne speljuješ v tretji ali četrti, če v prvi/drugi ne vleče in očitno ne gre (preglasno? - kupi bencinarja ali vsaj ne-VAG dizla) čez 2000 obratov?

Vse to je razumeti iz tvojega teksta - se boš morda le zamislil?

slyvano
Nov uporabnik

Napisal/-a slyvano Pe sep 18, 2015 9:35 pm

@čare

mi je že kolega omenil da zna biti vztrajnik pa sem tud od tebe dobil tako mnenje tako da sem kar prepričan da naj bi bil v tem problem to da potegne malo bolj šele po 2000 obratih in če je to ok za dizla potem dobro in kolega ko že ima audi a3 sicer letnik 2002 je rekel da gre normalno mogoče sem preveč pričakoval od audija je pa res da dizla še nisem imel :lol:

@esem

zvok je podoben koder da bi en kos plastike tolkel ob kovino zvok pa ni enakomeren včasih ga tudi na trenutke za par sekund ni potem pa spet je pa vedno ko avto miruje čutim pa tudi ta zvok na menjalniku ko da poprimem za gornji del čisto mali tresljaji od tega ropota spodaj je pa slika od kje prihaja zvok je pa slišen bolj proti sredini že gledamo v globino:
http://shrani.si/f/B/6r/2vgt5JuW/audia3 ... n1hdkl.jpg

sklopka pa ko pritisnem nanjo čutim da deluje ko si tista plošča drgne tudi sliši se če poslušaš pri prednji desni gumi sej sklopka vem da bo treba menjat sam ni še sile pač ženska je imela prej avto in veš da ob vsakem semaforju drži sklopko potem pa še vraztno ni dobro prestavila pa škrtalo
;)

drgač je pa avto letnik 2007 model je attraction in ima cca. 221.500 prevočenih kupljen v nemčiji od leta 2010 naprej pa vožen v sloveniji ima vso zgodovino in redni servisi in je kolega preveril ko ima veliko poznanstva in preveril natančno številke šasije sva pa si še ogledala še 6 audijev isti model in mašina pa noben zgodovine pa kdaj so bili servisi edino platišča imam še obrajsana kaj češ ženska je imela rada pločnika :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe sep 18, 2015 10:30 pm

menjalnik je pri prvi levi gumi, ne pri prvi desni gumi!!
tko da če slišiš kj na desni strani to ni menjalnik.
kar se pa samga hrupa sliši pa nima kj drgnt ko pritiskaš in spuščas sklopko, to kar ti slišiš
je zanič vztrajnik in ga bo treba menjat čimprej da nebo še več škode...
Ni vse res kar napišem

slyvano
Nov uporabnik

Napisal/-a slyvano So sep 19, 2015 9:46 am

mislim pri levi gomi ne desni kot si popravil glede vztrajnika bom pa šel čim prej menjat hvala vsem za strokovno pomoč in čas ;)

slyvano
Nov uporabnik

Napisal/-a slyvano So sep 19, 2015 10:05 am

mi bo kolega podrobneje preveril sam ga ni v sloveniji trenutno sem klical koliko stane najcenejša verzija in je 600EUR za vstrajnik in sklopko skupaj dela je pa cca 6 ur da to menjaš kar drago :?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov