Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Clio

Napisal/-a Proton-Blaž So sep 26, 2015 9:52 pm

Lp. Imam problem in sicer pred 14 dnevi mi je crknil še original motorček prostega teka. Obrati skakali gor in dol. Grem po novega (neorginal) 40€,ki je delal celih 5 dni. Ok si rečem pač se zgodi. Kupim spet novega in danes mi spet obrate nabija in motorčka se ne sliši več. Mam samo jaz tako smolo al je kaj druga narobe da mi crkujejo motorčki kot za šalo. 1.4 16v.. lp

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Re: Clio

Napisal/-a honeybee So sep 26, 2015 10:09 pm

Kaj pa če kupiš original namesto neoriginal in menjuješ vsak teden?

lp
darkside

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne sep 27, 2015 9:44 am

X2

Kako pa se je ugotovilo, da je odpovedal omenjeni del? Za nihanje obratov je lahko krivo kar nekaj dejavnikov.................................
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Ne sep 27, 2015 9:59 am

Prek testerja je pokazalo napako pa tud ko se preizkusa motorcek ne daje signala od sebe...Zanimivo v roku 14 dni 2 nova motorčka fuč.....

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž To nov 17, 2015 11:20 pm

Lp. Da malo obudim temo in sicer mam se vedno tezave z motorckom prostega teka. Kupil sem novega original delal približno mesec dni nakar mi sped obrate nabije na 4000rpm. Razlog: Hin motorček.... Grem po rablenega. Dela en tedn ..Obrate spet nabija. Suma sumarom motorčki niso krivi.Kaj bi lahko blo da mi tole tak crkuje? Napeljava? računalnik? loputa?.... lp

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr nov 18, 2015 7:14 am

Lahko ti svetujemo, da greš k dobremu mehaniku in boš najhitreje in najceneje skozi prišel. Bo mehanik zadevo videl (mi tukaj za računalnikom ne moremo tega), preizkusil (tudi tega forumaši ne moremo) in pregledal, če so kakšni indici, da je še kaj perifernega narobe (ugani..tudi tega ne moremo forumaši narediti).
Lahko pa greš po vrstnem redu in preveriš vse po spisku (upoštevaj, da si imel že doslej stroške, okvara pa še ni odpravljena)...itak je avto tvoj!
Moj nasvet: Včasih je dobro priznati, da si z znanjem in izkušnjami "prekratek" in se boš še kaj naučil od poklicnega mehanika. Bo ravno tako poučno, predvsem pa ceneje!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr nov 18, 2015 8:13 am

Jaz bi rekel, da problem tiči drugje in posledično odpove motorček prostega teka
Lp

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Napisal/-a Proton-Blaž Sr nov 18, 2015 3:25 pm

Lp. Imel sem avto na pooblascenem servisu in niso znali odpravit napake. Sam sumim na loputo zraka katera je povecana za 1mm ,ker se je prej zatikala. Lahko da pozicija lopute ne stima in se motorcek ne izklopi(posledicno pregori).. bi lahlo bla to ena od opcij? Lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če nov 19, 2015 12:15 am

To se pa ja lepo vidi s testerjem, kakor tudi se jo lahko ponovno nastavi.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov