Nasveti in napotki ter povpraševanja...

PinkPanther
Nov uporabnik

Prižiga se lučka za spiralo

Napisal/-a PinkPanther Ne sep 27, 2015 7:58 am

Živjo, imam težavo z prižiganjem ličke za spiralo na VW Passat karavan let. 2010, 110KM, avto ima prevoženih 230.000km realnih kr sem 1 lastnik. Avto sem že peljal mehaniku, ki ga je preklopil na računalnik kjer mu je pokazalo napako na regulatorju za predgretje dizelskega motorja. Regulator je zamenjal, čez cca. 3 tedne se je napaka ponovila, zamenjal isti regulator- mehanik je reklamiral predhodnega, ki se je napaka ponovila spet čez 2 tedna.
Nato je zamenjal še neki manjši regulator desno od prej opisanega, napaka se spet ni pojavila cca. 3 tedne. Ko se pojavi napaka gre v rezervni program. Naj povem, da se je prej napaka pojavila med menjavo dela ali resetiranjem napake le enkrat, zadnje 3 dni se prižiga lučka tudi večkrat med vožnjo, seveda avto ustavim in ga še enkrat prižgem, ker je v rezervnem programu.
Lučka se prižge:
- včasih ko je avto hladen
- včasih ko se segreva do del. temperature
- med vožnjo, ko je na delovni temperaturi, torej ni pravila

Mehanik mi je povedal, da bo treba pregledat el. povezavo, kakšna težava na turbini je rekel da ni. Ima neki boljši računalnik za par k, ne za par 100 eur. Pogovarjal sem se z mehanikom, ki dela na uradnem servisu, ki je omenil menjavo nekih senzorjev, spet neko ugibanje - vsaj mislim.
Zanima me ali je imel kdo tako težavo in kako jo je rešil, lp Robert.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Prižiga se lučka za spiralo

Napisal/-a Ivan36 Ne sep 27, 2015 9:31 am

[*]Ima neki boljši računalnik za par k, ne za par 100 eur. Pogovarjal sem se z mehanikom, ki dela na uradnem servisu, ki je omenil menjavo nekih senzorjev, spet neko ugibanje - vsaj mislim.
Zanima me ali je imel kdo tako težavo in kako jo je rešil, lp Robert.[*]

Večina jih pri tej kilometrini MENJA VOZILO z manj prevoženimi kilometri 8) Ali pa kupi drugo znamko vozil!!!

PinkPanther
Nov uporabnik

Napisal/-a PinkPanther Ne sep 27, 2015 3:33 pm

Ivan, to je prva napaka na avtu, zakaj bi moral sedaj menjat avto, poznam jih kar nekaj ki imajo z istim motorjem narejenih 400+km in jim dela super, noben renault tega ne zdrżi, lp

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo Ne sep 27, 2015 7:40 pm

Večina avtov zdrži do 400.000km. Le vzdrževanje se eksponentno draži.

Lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po sep 28, 2015 10:51 am

Kakor sem razumel iz prvega posta, se je vozilo odpeljalo na servis, kjer se je diagnosticiralo napako in jo tudi odpravili. Glede na to, da je napaka še prisotna, vozilo odpeljite nazaj na servis, ter naj uredijo to, kar ste že plačali - reklamacija, ali pa naj vrnejo strošek popravila in ga odpeljete na drug servis.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Po sep 28, 2015 1:12 pm

Ko sem pri svojem Passatu 2.0 l 2006 s podobno kilometrino imel podobne težave, sem moral menjati grelne svečke. Prižgala se mi je lučka (spirala) in se občasno tudi ugasnila. Avto je sicer vžigal normalno. Po menjavi vseh štirih ni bilo več težave. Edino kar pa se mi ni zgodilo pa je to, da bi mi ga metalo v rezervni program.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po sep 28, 2015 1:46 pm

rezervn program nima nobene veze z svečami,
ti maš napako nekje drugje.
očitno mehanik ni pravilno diagnosticiral napake ali pa se je kasneje pojavila druga napaka,,,
Ni vse res kar napišem

PinkPanther
Nov uporabnik

Napisal/-a PinkPanther Če nov 19, 2015 3:40 pm

Pozdrav, elektromehanik mi je zrihtal avto, no že kak mesec nazaj, samo da komentiram kaj je bilo. Zamenjal je konektor in kabel na regulatorju za predgretje dizelskega motorja. Avto po 1 mesecu dela brez napake, mislim da je težava odpravljena, sedaj pa furamo dalje, hvala za pomoč, lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov