Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Kleemen
Novinec

Opel Corsa problem

Napisal/-a Kleemen Pe okt 02, 2015 1:52 pm

Imam en majhen problem in sicer pri Opel Corsi 1.4 16v, letnik 2001 mi zadnje čase na števcu gori lučka za "servis motorja" (spodnja slika). Lučka gori samo občasno, kdaj se prižge že takoj ko se prižge avto, kdaj se prižge kar naenkrat med vožnjo, večino časa pa ne gori. Kadar se lučka prižge gori non stop, dokler se avto ne ugasne. Potem ko ga ugasnem in nazaj prižgem ne gori več. Motor deluje normalno, vse dela tip top, pred kratkim je bil narejen tudi glavni servis (jermen, itd.), tako da res nevem kje bi lahko bil problem. Pri mehaniku smo ga priklopili na računalnik in resetirali, problem pa je še vedno. Že imel kdo kaj podobnega? Hvala za pomoč.

Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Opel Corsa problem

Napisal/-a pskoda Pe okt 02, 2015 3:10 pm

Lučka ne sveti zato, da se jo samo resitira pobriše napako. Pogledati je treba katera koda se izpiše na testerju pod to kodo se najde kateri del nagaja in se ga zamenja, očisti,...
Lp

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Pe okt 02, 2015 4:20 pm

to ni lučka za servis, ampak okvaro na avtu oz motorju.

pelji nekam na tester da preverijo kakšna je napaka.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
Kleemen
Novinec

Napisal/-a Kleemen Pe okt 02, 2015 7:53 pm

Sej to je fora, da ni nč zaznalo.. Sedaj smo še odklopili baterijo in nazaj priklopili, zaenkrat kar sem se peljal se ni prižgala, kaj bo naprej pa bomo videli..

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Napisal/-a dzuro.na.izi Pe okt 02, 2015 8:08 pm

Ta lučka me spomne na to serijo :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=1W5PCYFXLJ4

Oprosti ker ti nimam nč pametnega za predlagat razen check your engine! Sam zazdel se mi je da morm tole z vami delit! :lol: =P :mrgreen:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe okt 02, 2015 8:11 pm

:lol: nič zaznalo :lol: :roll: Osebno ti priporočam, da zamenjaj serviserja v najkrajšem možnem času in se ga izogibaj bo najboljše za avto in tvojo denarnico, živce ,...
Lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe okt 02, 2015 9:44 pm

X2

Kleemen je napisal/-a:Sej to je fora, da ni nč zaznalo.. Sedaj smo še odklopili baterijo in nazaj priklopili, .

Ja, na kraju se bo naredilo več škode kot koristi ............................ plačnik popravila boste pa vi! :( Osebno bi menjal mehanika in šel nekomu ki zna uporabljati ................................... glavo.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Andrejka123
Nov uporabnik

Napisal/-a Andrejka123 Pe dec 25, 2015 3:08 pm

Tudi meni se to dogaja, pa po enem letu vec serviserjev ni odkrilo napake :/

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe dec 25, 2015 3:17 pm

Kaj pa pooblaščen servis?
100% je napaka zabeležena. Je pa tako, da ni vsak servis dober oziroma ni vsak tester katerega ima lokalni mojster sposoben 100% prebrat napake.
Lastne izkušnje.
Kar ni uspel prebrat "lokalni" mehanik (sicer zelo priznan) z svojim univerzalnim testerjem je to uspelo pooblaščencu brez problemov.

Andrejka123
Nov uporabnik

Napisal/-a Andrejka123 Pe dec 25, 2015 3:25 pm

Smo bili tudi na pooblascenem servisu, nam je to svetoval tudi sam mehanik. Pa nic. Mogoce bi morali se koga obiskati.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe dec 25, 2015 6:52 pm

Leta 2002 sem si nekaj mesecev lastil povsem novo corso c 1.2 16V in se je pri njej dalo iskati kodo napake brez testerja, s kombinacijo istočasnega pritiska stopalke zavore in plina, ter dodanega kontakta. Točno zaporednje utripanja servisnega ključka mi je po toliko letih izginilo iz glave, ampak šlo je nekako tako:
zaporedni trikratni utripi simbola so pomenili številko 3, potem pavza in 10 utripov, kar je pomenilo številko 0.... in tako naprej. Če ključek non-stop utripa, potem ni napake. Zraven potrebuješ še papir in svinčnik, da si zapišeš številke. Za foro mi je povedal mehanik, pri katerem sem pred nakupom iskal informacije o morebitnih napakah in je delal na uradnem servisu. Pri katerih letnikih vse se to dejansko da izvesti pa žal ne vem.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So dec 26, 2015 9:41 am

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII So dec 26, 2015 6:53 pm

če ni napake shranjene v spominu ko se ga priklopi, je edina moznost da se avto pripelje na tester, takrat ko lučka gori in se ga neugaša, ampak takoj priklopi. potem bi se moralo videti napako. napaka ni nujno da je samo v motornem računalniku, je lahko tudi še v kakem drugem,....
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 3 gostov