gogy7 je napisal/-a:Pozdravljeni,
Imam VW Passat 2.0 TDI DSG letnik 2011, in se mi je v mrzlih dneh začelo pojavljati, da temperatura motorja ne pride na 90 stopinj. Mehanik mi je pred kratkem pri 150000 zamenjal EGR ventil ter termostat, vendar temperatura še vedno ne pride na 90 stopinj oziroma se mi dogaja tako, ko se peljem po avtocesti in se peljem malce hitreje se motor segreje na 90 stopinj, potem pa ko grem dol iz avtoceste, temperatura v kratkem pade na 65-70 stopinj. Na medkrajevni vožnji mi pa tudi ne pride temperatura na več kot 70 stopinj. Opazil sem tudi, da se mi je povečala poraba iz 6.2l na 6.7l.
Ali ima mogoče kdo kaj izkušenj z tem, kaj bi lahko bilo narobe, da mi temperatura tako skače in ni konstantna na 90 stopinj.
Kot sem pa že prej omenil, sem pa pred kratkem opravil velik servis, kjer sem menjal vse jermene, EGR in termostat.
Hvala in LP.
abbe je napisal/-a:KER JE DSG IMA 2 TERMOSTATA
SAM TOK AN DA NAU KDO TOPLE VODE POGRUNTAL.
DePalmo je napisal/-a:Če imaš višek denarja menjaj, jaz ga nebi.
Za predstavo, včeraj na AC sem šel največ 100km/h, temperatura vode je bila okoli 80°C, olje nevem ker nisem bil tako pozoren, nato sem se ustavil in se je avto skoraj čisto ohladil in sem nato naredil še okoli 15 do 20km, nisem šel hitreje od 70km/h, voda je bila okoli 70°C oz. še malo manj, olje okoli 50°C, zunaj je bilo -2°C. Imam pa bencinarja.
Če pa grem po AC okoli 110 ali več, se pa kar hitro ogreje na delovne stopinje (voda 90°C, olje okoli 100°C).
gogy7 je napisal/-a:Bom ga še enkrat peljal do mehanika. Ker lahko se peljem tudi 100km in se mi voda ne segreje na več kot 70 C. Drugače pa termostat je bil zamenjan z originalom, da bi pa avto kdaj zakuhal pa ne verjamem. Kilometri 150000 so pa tudi čisto realni. Tako da bom videl kaj in kako ko mi ga bo še enkrat pregledal mehanik. Avto smo priklopili tudi na računalnik in ni zaznati nobene napake.
Sem se pa pozanimal glede termostata in naj bi imel ta avto samo en termostat, kljub temu da je DSG.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov