Nasveti in napotki ter povpraševanja...

korodani
Nov uporabnik

Opel Astra H GTC '06 - veliki servis

Napisal/-a korodani Pe dec 11, 2015 9:09 pm

Moja ljubica bo počasi dopolnila 10 let. Ker so jo prejšnji lastniki vozili relativno malo (ali pa dobro sukali kilometre), bo zdaj en dan dopolnila 100 000km. Ker se mi je dober mesec nazaj prižgala lučka "Insp" ki predvidevam, da ponazarja ''Inspection'', sklepam, da bo potrebno menjati zobati jermen in vse kar sodi zraven, saj še jermen sploh ni bil menjan.

Moje vprašanje je:

Kaj vse je potrebno oz. priporočljivo menjati, ko se dela tako velik servis? Če je priporočljivo menjati tudi kakšno malenkosti v vrednosti 20€, ne mislim bit žid in jo mislim menjat.

Dodajte, če sem kaj izpustil, kaj je potrebno oz. priporočljivo menjat:

1. Kit zobatega jermena
2. Mikro jermen (to je rebrasti jermen btw? Pardon, delam v IT-ju -_- )
3. Napenjalni ležaj rebrastega jermena
4. Vodna črpalka
5. Antifriz
6. Olje, oljni filter, filter goriva, klima filter (vse to sem menjal točno 1 leto nazaj, 1L olja pa dolil prejšnji mesec, ker se mi ni dalo gledat stanja olja:D )

In kaj me bistveno mori : ne vem ali ne najdem ali pač ne obstaja v SLO spletna stran z avto deli kamor vpišeš natančno oznako motorja in ti potem vrže relevantne rezultate ? Ker npr. če iščem na Eurotonu, Siluxu ali kje drugje, dobim na desetine rezultatov za kit zobatega jermena, čeprav sem specificiral da imam Opel Astra H GTC 2006. Kak naj človek ve točno katerega kupiti če pa obstaja toliko različnih kataloških številk? :huh:

Hvala vsem za pomoč.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Opel Astra H GTC '06 - veliki servis

Napisal/-a DePalmo So dec 12, 2015 11:56 am

Idealno bi bilo da najdeš servisni portal za Ople in tam dobiš kataloške, nato pa imaš par spletnih trgovin tudi v tujini kjer lahko dobiš dele dosti ceneje. Ker pa nevem če boš dobil dostop, kontaktiraj uporabnika hippo in to bo priporočil dele, cene in katere se splača vzet. Ima kar konkurečne cene.

Kar bi še dodal na spisek:
- menjava zavorne tekočine
- menjava olja v menjalniku

Stanje olja pa moraš pogledat preden karkoli dolivaš, ker če ga je preveč, ni dobro. Zakaj bo pa ker drug napisal, ker nisem več točno prepričan.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov