Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mcmare
Nov uporabnik

Renault megane 2007 steering fault - nedelujoč elek. servo

Napisal/-a mcmare To dec 15, 2015 3:56 pm

Živjo,

na Meganu 2007 mi ne dela (električni) servo volan. Avto je bil že dvakrat na resetiranju računalnika, ampak po določenem času se napaka spet pojavi. Najprej je dovolj že ponoven zagon avta, čez nekaj časa, po kakšnih parih dnevih ponovnega zagnanjanja avta pa servo popolnoma crkne in na armaturki napiše STEERING FAULT. Naj omenim, da se mi kdaj tudi zgodi, da se ponoči ne prižge osvetlitev števcev in kdaj vozim malo na pamet :D

Mislite, da je stvar fuč in je treba zamenjat celoten servo sklop ali bi lahko kakšen sposoben električar celo lahko popravil samo računalnik? V mislih sem imel tega v Mozirju:

http://dtc-avtoelektronika.com/o-nas.html

Res je, da je malce daleč in bi mi bolj ustrezal kakšen strokovnjak z okolice Ljubljane. Pozna kdo kakšnega dobrega avtoelektričarja, po možnosti nekoga z izkušnjami na področju popravila električnih servo volanov?

lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Renault megane 2007 steering fault - nedelujoč elek. ser

Napisal/-a pskoda To dec 15, 2015 6:37 pm

Kako pa veš, da je računalnik? Mogoče je elektro motorček slab in ga bo počas hudič vzel

Ima mogoče tvoj avto motor in posodo za servo olje v enem kosu?
Lp

mcmare
Nov uporabnik

Napisal/-a mcmare To dec 15, 2015 6:59 pm

Servo je samo električni, torej nima nobenega olja.

Motorček pa ne more biti problem, ker ali dela brez problemov ali pa sploh ne dela. Če bi bil problem v motorju, bi se poznale razlike v delovanju, ko se servo sistem zažene. Ker pa se servo sploh ne zažene, sumim na krmilno elektroniko.

Čudno je, da po resetu računalnika servo sistema stvar nekaj časa dela brez problema, potem pa prične stvar crkovati. Tukaj ne vidim drugega vzroka kot v elektroniki.

Glede na ta dokument je worst case scenario zamenjava celotnega sistema. Upam, da je možno tudi to druga in tretja rešitev v sklopu prvega CUSTOMER COMPLAINT-a.

http://www.uas-bg.com/meganii/eng/4383A.pdf

lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr dec 16, 2015 2:28 am

mcmare je napisal/-a:
Motorček pa ne more biti problem, ker ali dela brez problemov ali pa sploh ne dela.
lp

No ja, ni čisto tako, tu ste v zmoti!

Nagaja lahko:
- senzor kota volana
- alternator
- električna ključavnica volana

Torej priklop na tester in preveriti pravilno delovanje naštetih komponent.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov