Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blazkom
Stalni uporabnik

Ford focus 2007, pok pri speljevanje (mrzel avto)

Napisal/-a blazkom Sr dec 16, 2015 8:54 pm

Pozdravljeni, imam focus 1,6ti-vct (115km), avto je letnik 2007 ter ima prevozenih 150kkm.
Sedaj ko je zunaj okoli 0 stopinj, se dogaja ko je avto mrzel, da ko malo hitreje spustim skloplo oz. hitreje speljem, da v sprednjem delu avta nekaj poci (oz. kot da bi se nekaj premaknilo). To naredi ko spuscam sklopko, oz. jo spustim, ze skoraj do konca, ter se avto ze premika ali pospesuje, podobno se pojavi tudi ko avto zapelje iz lezecega policaja. Ko je avto ogret tezave ni vec, enako te tezave ni ko je zunaj toplo.
(Amortizerji so bili testirani cca 3 mesece nazaj, ter so takrat delovali b.p.)
Kaj bi lahko bil vzrok?

Lp

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Re: Ford focus 2007, pok pri speljevanje (mrzel avto)

Napisal/-a YugoGTI Če dec 17, 2015 12:17 am

Lahko da je hidravlični nosilec motorja ki se nahaj spredaj desno pri sovozniku. Tej znajo spustiti olje, zato se pa potem slišijo razni zvoki ki se prenašajo po karoseriji.

Slika

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Če dec 17, 2015 1:29 pm

Enako se dogaja meni,pri enakem avtomobilu in s prevozenimi 160000 km.Dogajalo se je že lansko zimo.Ko sem avto čez noč pustil v garaži tega zvoka ni bilo.Zamenjal sem tudi ta nosilec motorja,ki je zgoraj na sliki a še vedno isto.Če kaj novega ugotovim bom poročal.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Če dec 17, 2015 2:53 pm

Tudi sam sem sumil ta nosilec, vendar v kolikor po menjavi ni bolje ga nebom menjal.

MORDOR je napisal/-a:Enako se dogaja meni,pri enakem avtomobilu in s prevozenimi 160000 km.Dogajalo se je že lansko zimo.Ko sem avto čez noč pustil v garaži tega zvoka ni bilo.Zamenjal sem tudi ta nosilec motorja,ki je zgoraj na sliki a še vedno isto.Če kaj novega ugotovim bom poročal.

MORDOR, kater motor imaš? 1,6Ti-Vct ali kaj drugega? ali ti ropota oboje, pri speljevanju ter pri ležečih policajih?

LP

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Če dec 17, 2015 4:42 pm

Ja imami 1.6 ti-vct motor.Poka pa mi samo ob speljevanju zjutraj,ko je mraz.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov