Nasveti in napotki ter povpraševanja...
 
zelenik
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 31
Pridružen: Ne nov 21, 2010 9:20 am

Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a zelenik Po dec 28, 2015 6:05 pm

Dolgo se ni nisem oglasil na forumu ampak tokratna izkušnja z Avtoservisom Krajnc na Teznem v Mariboru me je pripeljala, do tega, da preprosto ne morem biti tiho, predvsem ker ne želim da nasedete tudi ostali.

Morem priznat, da sem na tem avtoservisu delal redne servise in nikoli nisem imel problemov, vedno je bila servisna knjižica poštemplana in avto morem priznat je šel. A glede na kasnejše videnje najverjetneje za to, ker ne delam dosti kilometrov in bi avto lepo šel v vsakem primeru, z ali brez servisa. Nato pa me na zadnjem tehničnem ni spustil, ker ročna zavaro ni prijela enakomerno. Rečem OK, bomo to poservisirali, peljem avto ponovno na avtosrevis Krajnc, kjer mi prijazno ponudijo, da bodo uredili in mi avto če želim peljejo potem kar oni na tehničnega. Seveda, sem jim za to uslugo tudi plačal, meni pa je odgovarjalo, da sem prišel popoldan po službi samo po avto in nisem rabil nič več urejat. To so "porihtali" in tehnični je šel skozi jaz pa se tudi nisem obremenjeval pa daval na teste če so res naredili ali ne, ker sem jim preprosto zaupal. Nato čez 2 meseca crkne še alternator, si mislim dobro avto je star 7 let, jebiga bomo menjali. Peljem ponovno k Krajncu, kjer mi zraven alterantorja svetujejo še nov akumulator, tudi to vzamem kar pri njih, ker se mi ne da ubadat pa okoli iskat cenejše variante. Še sedaj se spomnim, da so mi rekli, a damo alternator popravljat ali damo not novega nadomestnega, razlika cca. 100€. Pa sem reko, dajte kar novega, raje 100€ več pa bo potem mir.

NATEG ŠT. 1:
No nato pa se jaz zagrejem za nov avto, tega (Opel Astra H) pa prodam. Ne rad prodajam poznanim a tokrat sem naredil izjemo, ker je bil avto tastu zelo všeč ga on kupi. In če ga ne bi ravno on kupil verjetno ne bi danes niti vedel kaj se dogaja. Na naslednjem tehničnem ponovno ročna zavora ne prime enakomerno. Tokrat pelje tast avto k drugemu mehaniku, ki zadevo dejansko popravi, pove pa da on ne vidi, da bi se na ročni zavori že karkoli delalo. Imam (oz. ga ima sedaj tast) pa še račun, kjer je lepo gor napisano kaj bi naj pri Krajncu vse popravili. Rečemo ok, nisem bil pozoren, nap*** so me. H Krajncu pač ne grem več servisirat in zgodba zaključena.

NATEG ŠT. 2:
Danes pa me kliče tast in pravi, kdaj sem menjal alternator, ker smo se pogovarjali in je vedel, da sem jaz že to servisiral. Pogledama na račun (september 2014), se pravi 1 leto in 3 mesece od menjave začne "nov" alterantor ponovno zabavat, no ne samo zabavat praktično čisto crkne. Nenavadno se mi zdi, da na računu piše popravilo alternatorja (240€), čeprav vem da smo se zmenili da se ne popravlja ampak se da kar nadomestni, zato je tudi takšna cena 240€, ko malo prebrskam danes po spletu vidim da stane nov nadomestni za Astro H malo manj kot 160€. Se pravi zaračunan je bil nov nadomestni, na računu pa pisano popravilo... vendar na to prej nisem bil pozoren, sedaj ko pa se je izkazalo, da so nekaj mučkali in da dejansko niso naredili to kar smo se dogovorili in to kar sem plačal! Danes na vprašanje, kako je z garancijo preprosto odgovorijo 1 leto, se pravi se nas ne tiče več. Pravno imajo verejtno prav, ker sem prepozen da bi uveljavlal "nateg", ampak raje kot da se grem pravniško birokracijo o tem obvestim ostale in na ta način komu mogoče pomagam. Aja še to, od popravila alternatorja je bilo narejenih manj kot 20k (skupaj na avtu cca. 115k) kilometrov in tudi če bi kakovostno "popravili" če že niso dali nadomestnega, ki sem ga plačal, alterantor še ne bi smel crkniti.

Zato, dajte res bit pozorni, če slučajno avto servisirate pri Krajncu na Teznem, da vas ne bo okoli prinesel, tako kot je mene že 2 krat. Raje se ga že na daleč izogibajte.
 
Uporabniški avatar
ModraW
Novinec
 
Prispevkov: 230
Pridružen: Po dec 07, 2015 10:01 pm

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a ModraW Po dec 28, 2015 8:34 pm

Popularen nateg popoldancev je tudi ta, da nove rezervne dele računajo po isti ceni kot pridejo originalni rezervni deli, vgradijo pa neko ž kvaliteto na kateri dobijo velik rabat. Tak rezervni del ima potem veliko krajšo življensko dobo plačas pa isto kot bi za kvalitetnega.

Če so samo popravili dogovorjeno in računano je pa bilo kot stane nov rez. del je to čista goljufija. Če je star altenator še notri bi jaz šel do njih z predračunom za novega in bi jih vprašal, če pri njih popravilo več stane kot nov altenator in bi zahteval razliko denarja nazaj-tistih 100€ kot so ti rekli da bo prišlo več.
Sumim tudi da mutijo na tehničnem in da jih spuščajo "po dogovoru", ker se kar sami ponujajo

Račune je vedno treba pregledat kaj piše. Če imaš gor ceno kot bi stala menjava novega piše pa popravilo bi jaz šel nazaj pa še star altenator imaš. Za 100€ delavec 3 dni dela.

V gostilnah v prazničnem času ko je gužva je treba pazit, saj popularna goljufija kelnerjev(posebej če je kdo od gostov pijan) da plačaš nekaj za 7.30€ mu daš 20€ vrne pa samo 2.70€ potem pa če mu nič ne rečeš je kar tiho in gre. Drugače ti pa reče aja sem mislil da ste mi dali samo 10€. Tako je mene hotel nasrat ko mi je pico prinesel.

Na podobno finto so pa mojga sorodnika okol prnesl ko je cestnino na Hrvaškem plačal. Je dal 50 kun pa mu je cestninar rekel da mu je dal samo 30 kun, na drugi cestnini mu je pa premal vrnil, ker takoj ni preštel. Čez 2 tedna je pa v časopisu pisal da so Hrvati razkrinkal uslužbence, ki so organizirano kradl največ tujcem in takrat ko je bla gužva ali tema.

Dans je treba bit vsepovsod zelo previden, ker poštenih ljudi ni več veliko. Pri prodaji rabljenih in popravilih je pa goljufij še in še. Še pri pooblaščenih serviserjih se to dogaja.
 
Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1983
Pridružen: Če dec 18, 2008 9:50 pm

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a primozek68 Po dec 28, 2015 9:36 pm

Pa kaj je s tabo? Si retardiran? Dec je napisal, kako so ga opetnajstili in opozarja druge, medtem ko ti nekej plozaš o hrvaških avtocestah....in novoletnih zabavah... Pa koga briga, da sam sebe na pico peleš. Gtfo
Sex turns gay people into Mexicans.
 
Nikola_Tesla
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 604
Pridružen: So maj 12, 2012 9:43 pm

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a Nikola_Tesla Po dec 28, 2015 10:57 pm

Smo prešli z bratstva i jedinstva v sodobno razvito pljačko i prevaro. :)
 
Uporabniški avatar
ModraW
Novinec
 
Prispevkov: 230
Pridružen: Po dec 07, 2015 10:01 pm

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a ModraW Po dec 28, 2015 11:12 pm

Sam opozorit sem hotu, ker goljufija je goljufija, vsem je skupn da brez denarja ostaneš. Zelo me moti, da ni nobenga poštenja več in skor vsak te hoče naokol prnest. Če sm pa kaj narobe napisu al pa koga kaj moti pa naj mod zbriše moje poste.
 
Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 2061
Pridružen: Ne sep 25, 2011 2:42 pm
Kraj: okolica Grosuplja

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a DePalmo To dec 29, 2015 12:51 am

Pusti primožka, so ga očitno pozabili cepit in je večino časa nastrojen proti vsem. Se boš navadil :)

Grejo pa tudi meni na živce vse te prevare, dejansko se moraš izobrazit o vsaki zadevi preden se podaš v karkoli, drugače te nategnejo na suho in to na vsakem vogalu.
 
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma
 
Prispevkov: 9749
Pridružen: Sr maj 28, 2003 10:50 am
Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a nebivedu To dec 29, 2015 8:26 am

zelenik
Za nategatorje imamo svojo temo.
viewtopic.php?f=18&t=56628&hilit=nategatorji


ModraW je napisal/-a:Popularen nateg popoldancev je tudi ta, da nove rezervne dele računajo po isti ceni kot pridejo originalni rezervni deli, vgradijo pa neko ž kvaliteto na kateri dobijo velik rabat. Tak rezervni del ima potem veliko krajšo življensko dobo plačas pa isto kot bi za kvalitetnega.


Tole pa nikakor ne drži.
1.) Rezervni nadomestni deli, so lahko iz istega traku, samo brez oznake in so lahko enako kvalitetni. Tisti popoldanc, ki ve kaj dela, bo take dele tudi vgrajeval. In življenjska doba bo enaka.

2.) Popoldanci (vsaj večina, kar jih jaz poznam) bodo zamenjali dele z nadomestnimi iz potokarja, adela, motomata,... in bodo to tudi povedali. Računajo ceno posameznega kosa po polni ceni (čeprav dobijo ta del s popustom) in potem za samo delo zaračunajo manj (20 do 50€, recimo menjava dihtunge je 150€ za delo). Tudi če je potrebno kaj več zamenjat, te popoldanec prvo pokliče in pove kako stvari stojijo, na tebi je pa da se odločiš, ali boš menjal ali ne. Na uradnem servisu pa zamenjajo in te nič ne kličejo, samo račun se poveča za kakih 100 ali 200 evrov.

Vsaj take izkušnje imam sam. Moraš se pa tudi sam malo spoznat na avto, da te ne eni in ne drugi ne prinesejo naokoli, pa malo moraš tudi vedet za cene nadomestnih delov.

Imam kolega, ki že nekih 20 let šraufa v svoji delavnici kot popoldanc. Nikoli ni nikogar nategnil, ker potem slabo spi (pa ni mu do tega, da bi s sekiro ob postelji spal). Še celo odpoved je dal ravno zaradi tega v službi, ker bi moral kot mehanik nategnit stranko in zmontirat star servo v nov avto, zaračunat pa novega. In to je dal odpoved šefu pred stranko, katero naj bi nategnili in stranki povedal za kaj se gre. Od takrat naprej ima polno delavnico, ker mu je ta stranka vse svoje kolege začela pošiljat, da jim avte šraufa.
Old subarus never die, they just get faster!
 
Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik
 
Prispevkov: 851
Pridružen: Če avg 21, 2014 1:41 pm

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a Fnatic Po jan 04, 2016 2:08 pm

Jaz imam fajn popoldanca. Vedno mi reče, naj pokličem za avtodele in lepo povprašam za cene. Nato gre on kupit ali pa sam, kakor želim. On mi samo vgradi. Ima pa včasih res nizko smešne cene in sem mu že rekel, da lahko računa več saj se mi zdi, da dela skoraj zastonj. Ga predobro poznam in je tak človek, da ne bi muhi storil nič slabega. So pa seveda tudi drugačni, ki se jim gre itak seveda samo za zaslužek. In ti bo računal delo in dele, ki jih ni bilo. Poznam tudi priemr, ko je svetila lučka za Check engine. ''Mojster'' je spisal seznam popravil in delo. Naknadno pa smo ugotovili, da je dejansko samo lučko ven odvil in seveda ni mogla svetit :)
Ba-dum tssssssss =P
 
Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček
 
Prispevkov: 2268
Pridružen: Po jun 25, 2012 10:34 pm
Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a ojnica Po jan 04, 2016 9:11 pm

Za ročno je treba demontirat bobn/zavorni disk in nastavit, da ti nekdo to dela je takoj 1-2 uri torej 60 evrov + strošek ko so vozil na tehnični.
Altenator so ti popravli, vrjetno pa zapisal narobe na račun. Če pride nov altenator 160 evrov, moraš računat še na strošek menjave + akumolator potem si hitro na 300 evrov. Da ti ga popravi pa si spet na dobrih 100 evrov.
Treba prej vprašat za predračun.
 
Anka
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: Po maj 27, 2019 4:06 pm

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a Anka Po maj 27, 2019 9:43 pm

Pisem vam glede Avto Krajnc iz Tezna v Mariboru. Tudi mi imamo slabo izkusnjo z njim. Vsaki drugi mesec smo imeli avtomobil pri njemu in placevali razlicne zneske za popravilo. Po nekje 8 mesecih popravljanja avta pri njemu se nam je motor unicil in to tako, da se ni dal vec popraviti. Kljub njegovim zagotovilom, vsakokrat, da je z avtom vse v redu.
 
Kristjan123
Novinec
 
Prispevkov: 336
Pridružen: So jul 01, 2017 9:31 am

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a Kristjan123 To maj 28, 2019 8:04 am

kaj točno se je popravljalo plačalo .... in če je vse realno predstavljeno šele takrat se lahko recimo sodimo

Sam sem tudi imel primer avta ki je bil stalno pri mehaniku ampak ne zaradi ene in iste stvari ampak več različnih in je zmeraj korektno popravil na koncu je še ribnil...
Zdaj nekdo bi to predstavil kot nateg mehanika ampak je treba pošteno ločit kaj je kriv mehanik in kaj je pač podrtija od avta kjer ni konca popravilom.
 
Anka
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: Po maj 27, 2019 4:06 pm

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a Anka To maj 28, 2019 11:32 am

Avtomobil je bil star 10 let. Redno servisiran na pooblascenih servisih. Potem mi je pa nekdo priporocal Avto Krajnc. Zal sem se napacno odlocila in zacela servisirati avtomobil pri njem. Ko je motor crknil je bil avtomobil pred par dnevi prej na servisu. Avtomobil je samo toliko popravljal vsakokrat, da je zaracunal. Tisto kar bi pa moral v osnovi pogledati pa ni znal ali hotel.
 
Kristjan123
Novinec
 
Prispevkov: 336
Pridružen: So jul 01, 2017 9:31 am

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a Kristjan123 To maj 28, 2019 1:03 pm

Kaj tocno je naredil oziroma ni? Napisali ste da je unicil motor tako da se ga ne da vec popraviti... kaj ja zlil vodo namesto olja? Ne me narobe razumet lahko da je res vreden obsojanja samo to je potrebno podkrepit z dejstvi. Ne pa tako vsepoprek ta je najslabsi vse je unicil...
 
Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma
 
Prispevkov: 7870
Pridružen: Ne maj 07, 2006 8:48 pm
Kraj: Jesenice

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a abbe Sr maj 29, 2019 3:22 pm

najalžje je pljuvat po človeku brez dokazov.
sploh če si ženska (pa ne da mam kaj prot ženskam) sam v osnovi se neki ne zastopite v delovanje motorja in komponent ki so odvisne od njega.
potem pa akr vse poenotite in poj je nekdo drug kriv.
vzam račune vn pa napiš kaj je popravljal pa kaj točno je sedaj z motorjem da se ga ne da popravit pa da vidmo a je vreden obsojanja al samo stresaš jezo na nakoga po nepotrebnem
Ni vse res kar napišem
 
mardy
Novinec
 
Prispevkov: 373
Pridružen: Če avg 11, 2011 10:38 am

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a mardy Pe maj 31, 2019 10:46 am

Pi*darije delajo vsi, tamali in taveliki, s tem da so slednji bolj k temu nagnjeni, ker vedo da so zaščiteni s kapitalom, in se jim ena stranka gor ali dol ne bo poznala..... Pa sem ji že j* m*, ampak vidiš da si premala riba, pa nimaš pol cajta in ne živcev več da bi kar koli vlekel naprej. Pač na eni točki se obneš in greš k drugemu, dokler spet ne naletiš na mino. Žal tako pač je. V današnjem cajtu je zlata vredno imeti dobrega mehanika, sploh če imaš kompleksen problem.

Ali pa pač kupiš novi avto, se zabezečaš na uradnem servisu z garancijo za 3,5,7 let., preplačaš vse skupaj, ampak to je potem druga zgodba za ob šanku po 3. pivu...

Osebno sem dosti h Krajncu vozil avto na servis, ker sem imel tam pač blizu in dobil priporočila zanj. Nikoli nobene slabe izkušnje, ni ploblema, ob 8h pripelji,ok, to in to bom dal menjat,ok, ko bo fertik te pokličem. Mezmes me je tudi poklical za kakšno info., nato del pokazal in povedal zakaj in kako. Pač samo povem mojo zgodbo.

lp!
 
Mo Fo Sho
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 28
Pridružen: To sep 26, 2017 4:26 pm

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a Mo Fo Sho Pe jun 14, 2019 9:34 pm

Na splošno je vse skupaj sumljivo ne.

Imel sem 10 let staro Astro H s 140.000 km in nikdar težav z alternatorjem, še akumulator je bil star 7 let in delalo vse kot ura. Problematična je bila klima, kjer je crkovalo levo desno vse možno. Vsekakor menjava alternatorja, razen če je bil avto res res zgonjen verjetno ni bila niti potrebna. Tako marsikateri s.p. dobesedno nateguje stranke. Pove češ kaj vse je treba, v resnici pa ni treba nič. Podobno delajo vulkanizerji, ki solijo pamet češ da so gume zanič (čeprav so še dobre, saj je avto z njimi pravkar naredil tehničnega) in marsikateri naivnež potem dejansko kupi pri njih zraven še gume.

Spomnim se pred leti je Krajnc prinesel okoli mojo mamo in ji zaračunal za popravilo auspuha in nekih malenkosti pri avtu vrednem 300 € za skoraj 600 €, čeprav je striktno rekel, da popravilo ne bo drago. Če 600 € ni drago popravilo pri avtu, vrednem praktično nič sem jaz bicikl. To da pa imajo kolege na tehničnih pa itak vsi vemo... Pridem brez poznanstva mi najde na 3 leta starem avtu svašta. Grem s poznanstvom, gre zgonjen Golf 2 bp skozi. Najbolje je, da se čimbolj poglobite v delovanje avtomobilov, da vas ne morejo okol prinest in najt zanesljivega popoldanca. S.p. se jaz izogibam v velikem loku, mogoče izjema Avto Obrovnik v Melju ampak nisem prepričan, če je s.p. So mi marsikatero stvar dobesedno zastonj naredili.

Lp
 
Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 737
Pridružen: Sr maj 27, 2009 7:39 am

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a PogachnyK So jun 15, 2019 7:27 am

Važno, da ti voziš 3 leta starega Golfa na tehničnega....
Slika
 
Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma
 
Prispevkov: 7870
Pridružen: Ne maj 07, 2006 8:48 pm
Kraj: Jesenice

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a abbe Po jun 17, 2019 3:23 pm

Mo Fo Sho je napisal/-a:Na splošno je vse skupaj sumljivo ne.

Imel sem 10 let staro Astro H s 140.000 km in nikdar težav z alternatorjem, še akumulator je bil star 7 let in delalo vse kot ura. Problematična je bila klima, kjer je crkovalo levo desno vse možno. Vsekakor menjava alternatorja, razen če je bil avto res res zgonjen verjetno ni bila niti potrebna. Tako marsikateri s.p. dobesedno nateguje stranke. Pove češ kaj vse je treba, v resnici pa ni treba nič. Podobno delajo vulkanizerji, ki solijo pamet češ da so gume zanič (čeprav so še dobre, saj je avto z njimi pravkar naredil tehničnega) in marsikateri naivnež potem dejansko kupi pri njih zraven še gume.

Spomnim se pred leti je Krajnc prinesel okoli mojo mamo in ji zaračunal za popravilo auspuha in nekih malenkosti pri avtu vrednem 300 € za skoraj 600 €, čeprav je striktno rekel, da popravilo ne bo drago. Če 600 € ni drago popravilo pri avtu, vrednem praktično nič sem jaz bicikl. To da pa imajo kolege na tehničnih pa itak vsi vemo... Pridem brez poznanstva mi najde na 3 leta starem avtu svašta. Grem s poznanstvom, gre zgonjen Golf 2 bp skozi. Najbolje je, da se čimbolj poglobite v delovanje avtomobilov, da vas ne morejo okol prinest in najt zanesljivega popoldanca. S.p. se jaz izogibam v velikem loku, mogoče izjema Avto Obrovnik v Melju ampak nisem prepričan, če je s.p. So mi marsikatero stvar dobesedno zastonj naredili.

Lp


to nima nobene veze s tema so gume dobre al ne.
na tehnične pogledajo če je dost profila in to je to.
vsi pa vemo da gume stare več kot 5 let niso več ok in je prov da se jih zamenja...
tok od tvojga znanja.očitno si res bicikel

lp
Ni vse res kar napišem
 
Anka
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: Po maj 27, 2019 4:06 pm

Re: Avtoservis Branko Krajnc s.p. - nategatorji

Napisal/-a Anka Ne avg 25, 2019 12:20 am

Mehanik, ki je pregledal motor in ga poskusal popraviti trdi, da se pri menjavi olja ni dal tulec nazaj. Ker olje ni pravilno pršelo je avto zaribal. Nekako tako.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov