Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blackey
Novinec

VW passat - ne vžge

Napisal/-a blackey To jan 05, 2016 10:25 am

Evo še ena tema mi ne vžge. Gre se za passata b5 1.9 TDI 85 kw AJM motor. Da razložim....

Avto hočem v nedeljo zalaufat, ne pali. V soboto sem bil še v službi, pridem zvečer domov, čisto normalno je vžgal, se peljal itd. Samo vergla...obrača, ampak malo mu zmanjka. Akumulator je nov. Smo probali tudi z drugim, nič boljše. Avto priklopli na dva testerja, ne pokaže nobene napake. Skratka potem še avto malo verglamo dalje , in vgže sam od sebe. Grem potem v nočno, zjutraj domov, popoldne še v LJ, avto vmes spet stoji in brez problema vžge iz prve. No danes zjutraj pa spet ne. Spet samo vergla in nič od njega.

Berem forum redno, samo pišem izredno malo in vem da je tu kar nekaj mojstrov, tako da bi bil vesel, če ima kdo kakšno idejo. Svečke po mojem niso, ker drugače vžge brez problema. Aku je nov. Ključavnica ne izgublja stika, ker vem da imajo s tem tudi radi težave. Nevem več...Mogoče naftni filter? da nafte ne dobi?

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Re: VW passat - ne vžge

Napisal/-a pixie To jan 05, 2016 10:59 am

Ravno včeraj sma s sodelavcem imela debato in je opisoval podobne probleme z njegovim bivšim passatom s tem motorjem. Vžgal ga je lahko le z star sprejem. naj bi bile krive pa neke puše v motorju, samo nevem kako se jim točno reče
Freunde am fahren.

blackey
Novinec

Napisal/-a blackey To jan 05, 2016 11:35 am

Mogoče sodelavec ve točno kak se reče? ali sploh ni rihtal in ga je vedno tak vžigal?

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie To jan 05, 2016 12:28 pm

na uradnem servisu so mu ga "spacali skupaj" je pa odštel okoli tisočaka če se ne motim. točnega imena puš pa ne vem, malo pobrskaj po googlu, sigurno bi se kaj našlo
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jan 05, 2016 12:53 pm

Men je malo čudno kakšne puše so to

Osebno mislim, da je problem v dizah ali visokotlačni črpalki ali v obeh. Vse te stvari so drage za obnovo in je hitro jurja
Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 05, 2016 1:14 pm

visokotlačne črpalke ta avto nima..
nima pa niti v tanku pumpe kar je meni znano.
to da na testerju ni napak še ne pomeni da ni nič narobe.
treba je malo parmetre pogledat med tem ko se vergla avto..
da bi ble šobe zanič jaz ne vrjamem,ker potem nebi nikoli delal.. oz bi vedno zezal.
mel so problemevsi pd motorji z tesnili (o ringi) na šobah in je nafta tol padala v silinder pa zato ni hotu zalaufat,sam če si ga tko verglal ene 20 sekund je potem prižgal vseeno...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jan 05, 2016 1:15 pm

Preglej kleme na akumulatorju, da ni nič oksidirano. En električar naj preveri maso. Imel sem namreč enak problem po menjavi akumulatorja (na mazdi).
No escape from the mass mind rape...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To jan 05, 2016 1:22 pm

Zna biti to, kar je abbe napisal. Tesnila šob. Če se menjajo je obvezno treba vzeti originalna tesnila, ker bo kopija zdržala mogoče 10-15k km, potem pa bo spet isto... Cena seta za eno šobo mislim da je okoli 45 eur...

blackey
Novinec

Napisal/-a blackey To jan 05, 2016 1:36 pm

Kleme so čiste, tako da to ni problem. Pa tudi dize čisto hin ziher niso. Ker "čez noč" ne morejo vse crknat, potem drugi dan naredit z avtom še 300 km brez problema, potem pa spet crknejo. Tole z tesnili je še najbolj logična težava..ker zgleda ko malo dlje stoji ga začne mučit. Je pa dejansko tole zdaj prvič...prej nikoli problema, da bi recimo nafta padala, da bi kaj "krehal" pri vžigu. Ima drugače mehanik s tem velik dela da zamenja tesnila?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 05, 2016 3:49 pm

ma mehanik kar nekaj dela s tem, pa še enkp druhih vijakov je treba pomenjati za nove originalne.
a če avto verglaš dalj časa potem prižge?
kakšen zvok ima motor ko prožge, pa a je zadaj kšn bel oblak dima (nafta)
možn je tut da kakšen senzor nagaja pa daje napačne podatke občasno,sam to bi tester pokazal,če je kokr tolk dober tester...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jan 05, 2016 4:20 pm

Čez noč ne morejo vse naenkrat, prav gotovo pa lahko ena "zaštrajka". To s tesnili pa je tudi vsekakor možnost (ne bi bil prvi)

blackey
Novinec

Napisal/-a blackey To jan 05, 2016 6:50 pm

Sem ga vžgal popoldne. Mi je mehanik rekel naj z maxibrillom...in je takoj vžgal. Malo so mu skočli obrati ob štartu, pa malo ampak res malo je pokadil ko je vžgal potem nič več. V nedeljo sem ga pa samo verglal malo dlje pa je sam od sebe vžgal. Danes sem mu malo pomagal, da ga ne lomim preveč. Pol sem ga pa peljal k mehaniku pa je reku da zna da nafta pade, tak da smo na dovodno lajtngo dal vmes nepovratni ventil, da nebo padala nafta. Baje je enega istega tako zrihtal. Če je to to, povem jutri, če ni gremo dalje

blackey
Novinec

Napisal/-a blackey Pe jan 08, 2016 10:32 am

Da se oglasim...
Naslednji dan spet ni sam od sebe vžgal. Torej nafta ni bila problem. Potem smo pa le šli pogledat svečke in to ne moreš verjet kakšni "mehaniki" obstajajo. Ko so nekoč menjali svečke so dali notri napačne, sploh niso bile za PD motor ampak navadnega...in te so več kot 5 mm krajše kot te prave. Pa še malo slabše so bile in je bilo to to, da ko je bil mrzel mu je malo zmanjkalo. Zdaj pali ko mina iz prve. :)

Hvala vsem!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe jan 08, 2016 8:11 pm

blackey je napisal/-a: Svečke po mojem niso, ker drugače vžge brez problema. Aku je nov. Ključavnica ne izgublja stika, ker vem da imajo s tem tudi radi težave. Nevem več...Mogoče naftni filter? da nafte ne dobi?

No ja, če se tako pove mehaniku ............................. jih tudi ne gleda, zaradi ljubega miru ( tako ali tako, mu ne bi verjeli, da jih je bilo potrebno menjati ).
Sicer pa ........................... kdo pa lahko garantira, da je zadnji menjal žarilne svečke mehanik ...........................kaj če jih je lastnik vozila menjal v svoji režiji - čim ceneje?

Super, da ste uredili. :tomidelej:
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

blackey
Novinec

Napisal/-a blackey Ne jan 10, 2016 12:10 pm

Ja to mi je jasno, zato sem pa dal mehaniki v narekovaje, ker dan danes se ima marsikdo za mehanika. Vemo kako to gre... :)

Drugače pa ni to, da nebi verjel kaj mi je menjal (ker tudi če nebi bile, bi jih vzel ven-nebi mi jih računal) ampak tudi sam je prvo rekel, da skoraj težko verjame da so svečke, ker drugače je vžigal takoj, brez krehanja ali kakih drugih znakov. Samo ko je dlje stal ga je zmatralo. Pol smo pa vseeno pogledali in je takoj rekel tele pa niso prave.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov