Nasveti in napotki ter povpraševanja...

joachim
Nov uporabnik

ključ obtičal v ključavnici (za vžig)

Napisal/-a joachim To jan 05, 2016 3:32 pm

Pozdravljeni,
Seat ibiza (beri tudi VW grupa), l. 1998…danes sem menjal obvolanski ročki za smernike in brisalce. Najprej sem odklopil akumulator, ključ pa sem pustil v ključavnici, da se volan ne bi zaklenil, tako sem namreč prebral v enih navodilih. No volan sem lepo spravil dol, odklopil konektorje na ročkah, zamenjal ročki, priklopil konektorje nazaj, tudi volan naštimal nazaj. In potem…šok…ključ mi je ostal v poziciji kontakta, prav nikamor ga ne morem premakniti in noče ven. Naj dodam, da volan pa ni zaklenjen. Kje sem ga polomil oz. koji k…je zdaj. Ima kdo kakšno idejo, kako ključ spraviti ven?
Za vsako pomoč bom izredno hvaležen

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: ključ obtičal v ključavnici (za vžig)

Napisal/-a zlica22 To jan 05, 2016 4:22 pm

Se zadeva sploh nikamor ne premakne? Niti na kontakt, niti vžig, niti nič? Poizkusi z izvijačem pritisniti tisto "zaklopko" ob ključu in obrniti...

joachim
Nov uporabnik

Napisal/-a joachim To jan 05, 2016 4:53 pm

evo me, ravno s 'terena'...kaj naj rečem...
ključ sem sicer dobil ven točno na tak način...tisto zaklopko okoli luknje za ključ sem pritisnil z izvijačem, dokler se ključ ni obrnil nazaj in sem ga lahko potegnil ven...je bil pa v položaju kontakta
ha, zdaj pa gre do te pozicije, tj. kontakta, naprej pa ne, tako da avta ne morem vžgati...torej normalno ga dam v kontakt, lučke se prižgejo, od tam pa ga ne morem premakniti naprej za vžig...kaj sem uničil
v vsakem primeru pa ... HVALA zlica

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 To jan 05, 2016 6:13 pm

Ne gre naprej, niti, če spet pritisneš z izvijačem? Čudno.... Nevem, kaj bi lahko šlo narobe. Oz. nimam ideje, zakaj bi bila težava s ključavnico, če se je menjalo le stikalo... morda pa je le naklučje, da je zdaj odpovedal vložek.... Pa se volan brez ključa zaklene ali ne?

joachim
Nov uporabnik

Napisal/-a joachim To jan 05, 2016 6:54 pm

Da, volan se sedaj normalno zaklene in potem tudi odklene... potem ključ obrnem v pozicijo za kontakt, prižgejo se kontrolne lučke, no od tu pa ključ preprosto ne gre naprej v pozicijo za vžig, niti malo, blokada... sem probal tudi z izvijačem, vendar brez uspeha... bom pa jutri zopet probal.
Tudi meni se ne sanja, kje sem ga polomil oz. kaj je šlo narobe, ker je vse izgledalo ok

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 To jan 05, 2016 9:35 pm

Ne bo ostalo drugega, kot še enkrat podret in preverit situacijo...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 7 gostov