Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Dober/slab/dvomljiv servis- ocene in mnenja uporabnikov

Napisal/-a ModraW To jan 12, 2016 5:52 pm

Temo sem odprl, ker zadnje čase velikokrat poslušam da so jih na servisu peljali žejne čez potok.
Skupne teme o serviserjih še ni in "dober" glas preko foruma seže v deveto vas in javne ocene so prvi korak k izboljšanju in večji odgovornosti serviserjev.

V temi lahko napišete dobre/slabe izkušnje z pooblaščenim/nepooblaščenim serviserjem.

Poznavalci lahko ob oceni napišete, če se vam je zdel kak postopek na servisu slabo izveden:
npr. neupoštevanje navodila proizvajalca-> nepravilno olje, nepravilen postopek menjave filtra, prevelika količina natočenega olja, vgrajevanje rezervnih delov slabe kvalitete kljub drugačnemu dogovoru, slabo menjane disk ploščice itd...

Lahko pa zgolj napišete oceno servisa(1-zelo slabo, 10-odlično), kaj je bilo menjano/popravljeno in kratko napišete razlog za oceno.
Lahko daste več ocen enemu serviserju, npr. za vsak servis posebej in izključno pišite samo za servisne storitve, prodajalci/preprodajalci imajo svojo temo(nategatorji,...).

p.s. en dober pokazatelj poštenosti serviserja je po mojih izkušnjah odprtost servisa- če dovolijo da si lahko ob servisiranju vozila prisoten. (ob upoštevanju zakonskih predpisov- da gledaš na lastno odgovornost in da imaš zaščitno obleko/plašč in zaščitna očala.)
Zadnjič spremenil ModraW, dne To jan 12, 2016 6:39 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

metor
Novinec

Kraj: GO

Re: Dober/slab/dvomljiv servis- ocene in mnenja uporabnikov

Napisal/-a metor To jan 12, 2016 6:33 pm

Dobre izkušnje z Trgo ABC Nova Gorica servis, prej Primorski avtocenter-servis za Fiat. Avto ni več v garanciji servisiramo pa vedno tam. Imam zanesljiv občutek o opravljenem delu, cene se mi zdijo povprečne, sprejemnik prijazen in ustrežljiv. Če med servisiranjem odkrijejo kakšen večji strošek oz. napako ponavadi prej pokličejo. Če prineseš svoj material ne komplicirajo. Nadomestno vozilo nazadnje zastonj, enkrat prej potrebno doplačat. OCENA 8/10

Modri center Ajdovščina Peugeot servis, zdaj Crono Avto. Zaposleni predvidevam, da so isti. Lani prvi redni servis za P308, tudi zadovoljen. Prinesel lastno olje ni bilo problema (55€ menjava olja in filtra, ostalo kontrola). Nadomestno vozilo zastonj niso gledali količine goriva, sem vseeno dotočil kar je bilo porabljeno. Glede zaposelnih, kar pri meni pomeni veliko tudi nimam pripomb. Razlaga kaj je bilo opravljeno, prijazen pozdrav. Količina olja po servisu je bila nekje na pravilnem nivoju, dodal sem malenkost, da je bilo na max. OCENA 9/10

Jih pa moram kmalu obiskat, ker se mi menjalnik (posebej mrzel) pogosto zatika iz 1. v 2. pa tudi nasplošno nima ničkaj gladkih gibov. Me zanima kaj povejo, ali je to normalno ali ne.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW To jan 12, 2016 7:02 pm

Temo sem odprl, ker zadnje čase velikokrat poslušam da so jih na servisu peljali žejne čez potok. Skupne teme o serviserjih še ni in "dober" glas preko foruma seže v deveto vas, in javne ocene so prvi korak k izboljšanju in večji odgovornosti serviserjev.

V temi lahko napišete dobre/slabe izkušnje z pooblaščenim/nepooblaščenim serviserjem.

Poznavalci lahko ob oceni dopišete, če se vam je zdel kak postopek na servisu dobro/slabo izveden:
npr. + zaščita pragov na dviganju vozila na dvigalu ali - nepravilno olje, nepravilen postopek menjave filtra, prevelika količina natočenega olja, vgrajevanje rezervnih delov slabe kvalitete(kljub drugačnemu dogovoru), slabo menjane disk ploščice itd...

Lahko pa zgolj napišete oceno servisa(1-zelo slabo, 10-odlično), kaj je bilo menjano/popravljeno in kratko napišete razlog za oceno.

Lahko daste več ocen enemu serviserju, npr. za vsak servis posebej in izključno pišite samo za servisne storitve, prodajalci/preprodajalci imajo svojo temo(nategatorji,...). V tej temi je manj poudarka na iskanju napak v vozilu(diagnostiki), tukaj se bolj osredotočamo na ocene serviserjev- odnos do stranke in kvaliteta popravila ... so hitro našli napako, so večkrat popravljali isto napako, je niso hoteli popraviti, jo niso odkrili, jo niso znali popraviti...
Kdor želi lahko ob oceni serviserja napiše tudi ceno storitve in če je bilo popravilo krito s strani garancije ali ne( v primeru garancije).

p.s. dober pokazatelj poštenosti serviserja je po mojih izkušnjah odprtost servisa- če dovolijo da si lahko ob servisiranju vozila prisoten. (ob upoštevanju zakonskih predpisov- da gledaš na lastno odgovornost in zaščitna obleka/plašč in zaščitna očala.)

Moderatorji ta post mi prosim dajte na prvi post te teme- zgornjega pa izbrišite- ker zgoraj ne morem več urejat. Hvala.

BlackGuard
Nov uporabnik

Napisal/-a BlackGuard To jan 12, 2016 7:27 pm

Jaz peljem svoj avto že peto leto k pooblaščenemu serviserju, Selič-u v bližini Celja. Imajo pa servis za Honde.

Najbolj mi je všeč, da sem lahko v času servisiranja zraven in lahko vmes komot tudi vprašam kar me zanima. Po moji oceni zelo strokovni, vejo kaj delajo in se za zadovoljstvo stranke potrudijo (in istočasno ne pokvarijo česa drugega, kot se kje večkrat zgodi). Za zdaj še nisem imel slabih izkušenj z njimi, tako da iz moje strani jih lahko samo priporočam :bow

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 12, 2016 8:19 pm

ModraW je napisal/-a:Temo sem odprl, ker zadnje čase velikokrat poslušam da so jih na servisu peljali žejne čez potok.
Skupne teme o serviserjih še ni...

A lahko že enkrat nehaš odkrivat toplo vodo? Bilo je že precej tem o servisih (primer), dobrih in slabih, a kaj bi to - ti si ugotovil, da jih ni in odprl še eno - skupno.
Žal se to ne obnese, ali je tema nepregledna ali zamre.

Do nadaljnjega bom to zaklenil, da se tako in drugače dogovorimo o smislu in obliki take teme. Vsekakor pa sem mnenja, da je taka tema smiselna in dovolj pregledna edino, če je omejena na eno znamko (oz več sorodnih), alternativno morda tudi glede na pokrajine. To seveda pomeni več tem, koliko, je stvar dogovora. In to niso vse nerazčiščene dileme...(+ "še ni"!)

Taka ad hoc odpiranja hitro izzvenijo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov