Sem nov tukaj na forumu, dejansko sem se odločil, da Vas povprašam za pomoč, saj že trije mehaniki niso odkrili kaj se z avtom dogaja.
Pa bi kar povedal svojo zgodbo, se opravičujem vnaprej če bom predolg.
Imam Peugeota 307 1,6 16V bencinarja 2003 letnik hatchback. V lasti ga imam skoraj 3 leta. Teden dni po nakupu se mi je prižgala lučka za diagnozo motorja, tester odkril, da je katalizator v okvari vendar se nisem sikiral, saj je avto bil v garanciji in je avtohiša dala obnovit katalizator. Leto kasneje težave s plini, odkrili, da je napočil izpušni kolektor na treh mestih. Zvok avta je takrat bil zelo čuden, ko si dajal gas je izgledalo kot da nekje vhaja zrak, kot da ga nekaj duši. Zamenjal izpušni kolektor in dihtungo (250€), zvok je ostal isti, vendar malce manjši, plini pa so bili kasneje v normali. Kar naenkrat je tak zvok ob dodajanju gasa ponehal, a čez 2 meseca se je ponovno pojavil, od takrat je prisoten še danes. Kaj bi lahko to bilo? Naj omenim, da je velik servis opravljen, lučka na armaturki ne gori nobena, mali servisi delani vsakih 14-15.000.. Avto sem peljal k trem mehanikom, noben ni odkril kaj bi lahko bilo. Jermenico glavne gredi nisem menjal, sem naročen v sredo zjutraj da bodo na servisu zamenjali, morda je kaj do tega saj malo škripne ko daš gas in ta zvok se pojavi(kot da zrak uhaja). Naj omenim da se tak zvok sliši tudi ko recimo pospešuješ sredi vožnje, od prve do četrte prestave avto potegne do skoraj 6000 vrtljajev brez problema, pri peti prestavi pa je problem, po ravnem nad 140 ga skoraj ne spraviš, po bregu pa gre do 190 oz. do blokade.. Ta zvok pa se sliši iz desnega dela motorja, jermen je bil menjan, tak zvok pa je bil tudi pred menjavo jermena.. Upam da nisem stvar preveč zakompliciral, bi pa prosil za pomoč če kdo slučajno kaj ve. Avto je imel 92000 ko sem ga kupil, sedaj ima 135000, ostalo dela vse brez težav, z avtom izredno zadovoljen, samo ta zvok mi gre na živce pa tudi včasih bi ga človek malo pritisnil po ravnem ne samo po bregu dol

Zdaj pa če ima kdo kakšno idejo pa kar na plano z njo.
Lp.