Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zzitop
Uporabnik

Punto MK1 ne delajo 4 smerniki in termostat vroč/hlad zraka

Napisal/-a zzitop Sr apr 13, 2016 2:14 pm

Torej, Punto MK1 55 Sole, letnik 1999, motor 1.1 (oznaka 176.B2000), 40KW - 55KM

Ne morem vklopiti vseh 4 smernikov na enkrat, medtem ko levi ali desni par (za zavijanje) normalno delujejo. Sicer, kadar aktiviram stikalo za vse 4, takrat tudi nehajo delati tudi v paru. Seveda bom vesel nasveta. Rele je očitno dober, saj, kot rečeno v paru delujejo. Stikalo očitno dela, saj izklopi običajna (parne) smernike.
Še kak nasvet bo več kot dobrodošel, kaj naj preverim oz. kaj bi lahko bilo.

Prav tako se mi zdi, da ne deluje termostat, kateri krmili loputo preklopa med zajemom mrzlega zraka iz običajne cevi in tisto za zajem vročega zraka, zajetega iz cevi, priključene na izpušni kolektor. Čeprav vzmet zgleda v redu, prav tako lahko na silo premaknem na mrzel zrak, a seveda skoči nazaj na vročega.
Po vožnji kakih 40 km sem preveril, pa je še vedno vleklo samo kolektorsko ogrevan zrak. Občutek imam, da to ni v redu. Če se motim oz. če je že kdo opazil kaj podobnega, bom zelo vesel.
Glede na to, kako je to že star mlinček, bi morda kdo lahko vedel kaj več glede obojega.

Hvala za vse informacije.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Re: Punto MK1 ne delajo 4 smerniki in termostat vroč/hlad zr

Napisal/-a dask Če apr 14, 2016 6:12 am

Glede smernikov - kaj pa varovalke? Pri meni je bil to vzrok na Seatu pred leti.

zzitop
Uporabnik

Re: Punto MK1 ne delajo 4 smerniki in termostat vroč/hlad zr

Napisal/-a zzitop Pe apr 15, 2016 6:57 pm

Hvala za nasvet. Pozabil sem povedati, da sem varovalke seveda pregledal.

No, glede 4 smernikov je rešeno. Problem je bil na enem dobro skritem konektorju. ena od žičk se je z zadnje strani snemala. Sem fiksiral in sedaj je kot je treba.

Glede tistega termostata, kateri naj bi preko lopute odpiral mrzel ali vroč zrak, pa vprašanje še vedno ostaja.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov