Končno nekdo z identičnim problemom, s katerim se jaz ukvarjam že celo leto in ga še vedno nisem rešil. Tudi na moji fiesti naj bi bila problem lambda sonda (prav tako letnik 2003, 1.3 70 konj). Pri meni je problem v tem, da se mi prižiga lučka za motor (oranžna) vendar pa ni pravila kdaj se bo lučka prižgala. In tudi ne gori konstantno. Se lučka prižge, sveti eno uro, en dan, lahko tudi en teden, potem je lahko tri mesece mir, nato spet sveti itd. Lansko leto sem imel celo poletje mir in je začela svetit šele ko so bile zunanje temperature nizke. Zadnje čase pa opažam, da se mi večkrat prižge takoj ko speljem (ko je še avto hladen). Na servisu eno leto nazaj so rekli, da lambda deluje OK in so napako samo pobrisali. Rečeno mi je bilo da naj avto malo bolj teram v obrate in če se bo napaka še 1x ponovila bo potrebno menjati lambdo. Na drugem servisu (uradnem) pred 1 mesecem mi je prav tako rekel, da bo potrebno menjati lambdo (to je razbral iz kode napake, predlagal mi je boschevo pa vidim da odpade). Čeprav rečeno mi je bilo, da, če bi bila lambda, ko pobrišejo napako, bi morala lučka takoj spet začet svetit. Pa temu ni bilo tako. Vozil sem se še kar nekaj dni preden se je lučka prižgala (prižgala se je ko je bil dež/vlaga). Zadnji teden mi lučka ni svetila in odločil sem se, da peljem avto na tehničnega, tam pa skozi brez problemov, lambda je kazala vrednost 1.009. Skratka jaz ne verjamem da je v mojem (in mogoče tudi tvojem) primeru kriva lambda. Odločil sem se, da v sklopu naslednjega servisa poleg filtra menjam še svečke (čeprav mi je na servisu rekel, da nima smisla, če avto ne cuka) ampak lambde zaenkrat še ne bom menjal. Prilagam pa še sliko, katero napako je javil tester. Resnično upam, da najdemo rešitev za tale problem.
Lep pozdrav