Te težave so se začele ko sem menjaval svečke in dal not NGK. Neki časa je bilo ok, pol pa se je to začelo, pa nemiren motor...Potem smo menjali lambdo, ker je kazalo to napako na računalniku...Mogoče je bilo malo boljše..Šel sem še na uradni Ford servis v Koper, kjer so sumili senzor pretoka zraka in svečke sem tam kupil origina Motorcraft...Ko sem to dvoje pomenjal+motorček prostega teka se je motor umiril. Sam tiste prave moči pa še zmeraj ni bilo. Naslednje je bil filter zraka+goriva, vse spucano, vse zamenjano za novo in še zmeraj nič

.. Kable od sveč smo tudi zamenjali z novimi, izmerilo se je pritisk goriva-tudi OK! Avto je bil pri enih 3 mehanikih in noben ni nič ugotovil nič takega, kar nebi zgoraj naštel...Pol ta zadnji si je pa res vel čas skoraj 5 dni...vse te morebitne krivce za to slabo vleko (svečke, filter zraka, goriva, senzor za pretok zraka, vžigalno tuljavo...) je probal zamenjat z novimi in razlike ni

Tako da jst zdej sumim na kakšen auspuh, mogoce katalizator...kaj pa vem. Zadnji lonec kot sem povedal je nov, fleksibilna cev tudi, zdej edino ce ni sredinski lonec alpa katalizator...sam malo čudno mi je ker avto naredi pline brez problema!
Pred kratkim sem nekje na netu zasledil, da se da to zadevo rešit s preprogramiranjem računalnika. Ok sem rekel in šel še na servis u Ford Nova Koper da mi to naredijo. Sam majster je rekel da novejšega software-a ni in da tudi nima kej preprogramirat. Nič je videl kaj je in pol jega je vseeno zapeljal v delavnico in ga priklopil na računalnik. Pokazalo ni spet nič! Rekel je da mogoče lambdo včasih pokaže, sam da so majhna odstopanja...tudi on mi je rekel naj si ga nekam zapeljem h mehaniku pa naj pogledajo še katalizator, če je kakšna poceni varianta pa naj ga še zamenjajo. Je bil pa na servisu model vsaj tako fer da mi ni zaračunal teh dveh ur dela/testa, ker je videl da smo res že vse možno sprobali...