Nasveti in napotki ter povpraševanja...

shamar
Nov uporabnik

Blow-by

Napisal/-a shamar So maj 21, 2016 7:27 pm

Živjo. Imam Mercedes C200 CDI, letnik 2002. Zanima me če kdo ve koliko je normalen blow-by za takle avto. Ima dobrih 212 000 km.
Nekaj sem delal pod pokrovom pa sem mimogrede snel pokrovček za dolivanje olja, ker me je zanimalo koliko mi ven tolče, pa sem bil kar malo šokiran. Meče mi ven olje, pa še kar nekaj dima gre ven. Sem moral takoj zapret ker če ne bi mel vse od olja.
Do kakšne mere je to normalno, ker vem da je nekoliko večji blow-by za take kilometre normalen?

Lep pozdrav in hvala.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: Blow-by

Napisal/-a primozek68 So maj 21, 2016 8:26 pm

Kdo ti je rekel, da se to dela?? Nimaš kej odpirat zamaška. Kako se sploh meri ta ''blow by''?
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne maj 22, 2016 10:59 am

Vse je odvisno od zasnove motorja, pri nekaterih meče olje ven pri odprtem pokrovu ( motor deluje ), pri drugih ne. Je pa za vse enako, med delovanjem motorja se pokrov ne odstrani.
To se delali pred 35 leti preprodajalci vozil, ki so mislili da so pametni :(
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

shamar
Nov uporabnik

Napisal/-a shamar Ne maj 22, 2016 11:50 am

Bral sem po netu da naj bi tako videl koliko ti gre mimo bata (blow-by), kar pomeni da če čutiš veliko plina skozi odprtino za dolivanje olja in če gre ven dim, da naj bi imel zanič tesnila na batih, lahko celo počen ali preluknjan bat. Tega se navadno ne rihta dokler ne pride do opaznega upada v moči in take stvari. Pa me je samo zanimalo če ima kdo izkušnje s tem, ker pri meni gre dosti plina in dima ven pa ne vem do kakšne mere je normalno.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov