Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Twingo rs 2009 klima

Napisal/-a domzikales So jun 04, 2016 12:44 pm

Pozdravljeni,

prosil bi če mi lahko kdo pomaga ali pa kakšen uporabniktwinga rs-a. Ko sem kupil avto se mi je zdelo, da klima ne dela vredu. Sem šel k mehaniku napolnit klimo in gledam skos zraven ven potegne 300g plina nafila ga z 500g pa še nekej drobiža (Valeo mašina za polnjenje klime). Ampak klima rabi vsaj 15min da začne hladiti, mogoče celo več(ko smo probavali z termometrom se ohladi do 8stopinj celzija ampak rabi nekaj časa-takoj po filanju klime in tudi par dni potem, ko sem opazil da ne hladi ok) Ko gledam pri svojem drugem avtu takoj, ko prižgem avto ne glede kako vroče je, rabi minutko mogoče dve in že piha mrzlo,tukaj pa boljše da odprem okno, ker šopa skos toplo, potem po določenem času(15min+)pa za začne malenkost mrzlo pihati. Ampak ko probam tisto cev od klime pri mašini, nikoli ni nekej preveč mrzla. Ker ko pri svojem drugem avtu probat tisto cev se prav kondenz dela gor pa mrzla je ko hudič. Ali imajo twingoti tako slabo narejeno to klimo ali je nekaj narobe? Ker pušča nikjer ne, ker je spustil barve zraven in se ni nikjer videlo. Kompresor tudi laufa. Edino kar je ko se vklopi avtomatska klima se v kabini zasliši za par sekund tak čuden zvok, neznam ga upisat . Prvo se čuje tist škrt ko zaklopi, pol se pa u kabini čuje ta zvok.

Hvala za prijaznost.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Twingo rs 2009 klima

Napisal/-a mrtwelvetrees So jun 04, 2016 2:29 pm

Po moje ti puša, tista barva se velikokrat ne vidi kje je luknja, ponavadi na hladilniku. Renoji imajo slabe hladilnikeza klimo (hitr ti kamenček naredi luknjo)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jun 04, 2016 5:13 pm

Tista barva se lepo vidi z UV lučjo
Lp

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Ne jun 05, 2016 10:53 am

Javim kaj je bilo, ko pregledamo pri mehaniku podrobno zadevo.

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Sr jun 15, 2016 2:54 pm

Evo.Zadeva je takšna. Naprava je kazala, da spušča hladilnik ta glavni ( sestavljen iz dveh delov in vmes je spuščal). To se ne da sanirat,ker je bil aluminij v zelo slabem stanju. Zamenjal z novim in upam, da bo zdaj mir :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jun 15, 2016 8:40 pm

Ponavadi pušča tam, kjer se stikata alu in plastika.

Lepo, da ste rešil problem
Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov