Nasveti in napotki ter povpraševanja...

leon_dobnik
Novinec

Peugeot 208 ne vžge - Electronic immobiliser fault

Napisal/-a leon_dobnik So jun 04, 2016 12:50 pm

Živjo!

Imamo Peugeota 208 1.4 VTI s 94.000 prevoženimi KM. Danes sem hotel it na kosilu, pa je avto v drugem poskusu za ene pol sekunde vžgal, nato pa se ugasnil. Probam še enkrat, ne mrdne več, temveč dobim lightshow, prikazan na spodnjem posnetku. Na kratko se pojavi tudi obvestilo Eletronic immobiliser fault.

Youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=jMgJiDOmakE

Še dodatki:
- zadnja dva dni sem opažal, kot da bi avto v splošnem nekoliko težje vžgal - tako obotavljajoč občutek sem dobil, pri vožnji ni bilo posebnosti - avto je delal tako kot vedno
- zunaj se sliši ko drži kluč do konca obrnjen kot bi pasje bombice pokal al pa z bičem (TLESK, TLESK, TLESK)

Kuker sem bral je to lahko napaka na ključu / elektroniki avta (npr: thttp://www.citroenbilten.com/forum/showthread.php/4615-Electronic-immobiliser-fault)

Rezervni kluč smo pri selitvi nažalost založili - pa če predpostavimo, da je ključ uredu, a se da kako rebootat avto al pa kej podobnega. Zanimivo mi je namreč, da sem dobil tudi obvestilo, da se je ESP deaktiviral. Kakega namiga bom vesel :)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Peugeot 208 ne vžge - Electronic immobiliser fault

Napisal/-a DePalmo So jun 04, 2016 1:40 pm

Glede na opisano, bi najprej posumil na akumulator. Če je opcija, se ga naj premeri če je še vredu in se ga naj po potrebi zamenja. Drugače pa ne preostane drugega kot na uradni servis (ali nekoga ki ima original diagnostiko) da se vidi kaj bi lahko bilo.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So jun 04, 2016 2:24 pm

Akumulator, vži ga na kable.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

leon_dobnik
Novinec

Napisal/-a leon_dobnik So jun 04, 2016 8:51 pm

Potrjujem - točno to je bilo krivo. Hvala, šel na daljšo vožnjo (40km) in kasneje dve krajši in sedaj avto lepo vžiga. Drugače pa bomo videli kaka bo situacija jutri, ko bo sedaj avto stal. Verjetno bo treba vseeno zamenjati akumulator po 4.5 leta :).

Hvala obema za pomoč.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 11 gostov