Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Ocena škode?

Napisal/-a hp6715s Pe jul 15, 2016 3:28 pm

Pozdravljeni,

kolega je v Sloveniji rental avto in ob vrnitvi so mu opazili prasko na sprednjem odbijaču (glej slike spodaj), ki je verjetno bila že prisotna ob najemu. Škoda je bila ocenjena na uradnem Peugeot servisu (ki je obenem lastnik avtomobila) po EUROTAX metodi na ca 540 €. Znesek ocenjene škode je ravno tako visok, kot je znesek odbitne franšize, tako da ne dobi nazaj kavcije. Meni pač vse skupaj smrdi, glede na to, da je avto imel obstoječi praski na zadnjem odbijaču, ki do sedaj niso bile sanirani, medtem ko so se odločili sanirat tole sprednjo praskico.

Gre za praktično novi Peugeot 208. Kolikor imam jaz izkušenj s poškodabi se za ta znesek dobi nov odbijač z barvanjem, lakiranjem in montažo.

Kaj mislite?

Lp
Priponke
IMG_1382.JPG
IMG_1384.JPG

nered
Novinec

Re: Ocena škode?

Napisal/-a nered Pe jul 15, 2016 5:24 pm

V pravnem postopku, bi bilo breme dokazovanja, da je škoda nastala v času najema na njih.

V primeru, da je to praska ali luknja oz. počen odbijač postavljena cena nima smisla v realnosti. Če prebrskaš na google je cena novega celotnega odbijača najcenejša (144 EUR 24hdeli) in najdražja (229 EUR avtodelionline). Jaz sem za barvanje pokrova prtljažnika in zadnjega odbijača na Peugeot 407 plačal 190 EUR.

Tudi če dodaš na to 30% za ORGINAL DELE in DELO še vedno cena nima smisla v realnosti. Kar je pa nepomembno zato ker v vseh primerih ali gre za globoko prasko, površinsko prasko ali zlom tole ne opravičuje menjave celotnega odbijača in barvanje.

Je pa tko, da izven pravne poti je vprašanje če bo dobu denar nazaj. Če bi bil sam v situaciji bi rekel prvo naj mi dokažejo, predvidevam, da so avto slikali ali posneli pred oddajo in imajo dokaz kajti njihova beseda sama ne šteje nič. Če imajo dokaz potem se bi lepo probal dogovoriti za cenovno smiselno popravilo če pa nebi mogli dokazati bi jim pa dal dve opciji ali mi vrnejo celoten znesek, ali jim pustim nek realen znesek za popravilo ali pa požrem izgubo tega denarja pač lekcija jim pa povrnem uslugo preko spleta seveda po resnici povedano pa naj uživajo v tem, da bo ob vsakem iskanju rent-a-car ali njihovega imena podjetja takoj na vrhu lepo zraven ze 1-2-3-4 zadetkov kakšni prevaranti dejansko so.

Na koncu pa imaš še možnost pravne poti.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov