Nasveti in napotki ter povpraševanja...

motovun
Nov uporabnik

Renault Clio ne vklopi ventilatorja motorja in menjalnik

Napisal/-a motovun So avg 06, 2016 10:18 am

Pozdravljeni
Imam Renault Clio 1.2 16V letnik 2004 z avtomatskim menjalnikom Quickshift 5.Na displayu so črtice za hladilno tekočino motorja normalno na 2 črticah,pred nekaj dnevi sem opazil,da se po nekaj minutah vožnje pojavijo 4 črtice,to je skoraj polovica vseh črtic na zaslonu katere sploh ne padejo na 2 črtici.Hladilno tekočino sem dodal tako,da je skoraj na maximu .Varovalke so cele,sam sumim na okvaro kakšnega senzorja ali termostata,ker se ventilator za motor ne prižiga pri vročem motorju.Avto dela sicer v redu pospeški normalni,poraba normalna itd…..je pa res,da ga trenutno vozim samo po Ljubljani in še to večinoma mestno vožnjo dnevno naredim med 20 in 30 km.Mogoče imam srečo,da ni toliko prometa v Ljubljani,ker so počitnice in avto ne stoji dolgo časa na miru.Zanimivo je tudi to,da se mi lučka za napako ali servis zaenkrat sploh ne prižge.
Kaj bil lahko bil vzrok in kakšne so lahko posledice?
Glede menjalnika:
Včasih mi med vožnjo menjalnik sam od sebe prestavi iz avtomatskega način prestavljanja na ročni način prestavljanja,na displayu se pokaže napaka v delovanju menjalnika tako,da moram med vožnjo sam prestavljati gor za višjo prestavo v nižjo pa itak menjalnik sam prestavi,ko se vrtljaji motorja zmanjšajo,se pa tudi zgodi,da menjalnik že med vožnjo sam prestavi nazaj v avtomatski način vožnje,avto ima prevoženih 100100 km.
Ali je smiselno popraviti menjalnik in kaj se sploh naredi glede te napake?

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: Renault Clio ne vklopi ventilatorja motorja in menjalnik

Napisal/-a ojnica So avg 06, 2016 12:17 pm

Lahko je kriv termostat ali termostikalo....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So avg 06, 2016 12:28 pm

Če bi termostat slabo odpiral, bi mu že zakuhal.
Nekaj v zvezi s termostikalom ali samim ventilatorjem, morda relejem. Si pogledal, če termostikalo dobi tok?

gorazdkop
Nov uporabnik

Napisal/-a gorazdkop Ne avg 07, 2016 8:01 am

Ali si siguren, da je normalna T na dveh črticah? Na mojem (sicer dci 1.5 2004) je normalna na 4. Zakaj bi bilo pri tebi drugače?
Da nimaš pokvarjenega termostata (vedno odprt) pa se ti je komaj zdaj po vročini segrel na normalno delovno T.
Preveri v knjigi z navodili.

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Ne avg 07, 2016 9:36 am

To je tud men najprej padel v oči,ko je napisal da zdj ma 4 crtice,kar je skoraj polovica vseh.....

Tk d mislim da je mozno da je to zdj normaljo...

Xsara p. Ma 5crtic,normalno je da svetijo 3...

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov