Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tomazpog
Novinec

C4 Picasso ventilacija kabine

Napisal/-a tomazpog Po avg 08, 2016 7:04 am

Živjo, redno vas prebiram, tokrat pa vas še bolj potrebujem :-)

V C4 picassoju mi je včeraj prenehala ventilacija.. Ampak: Ventilator normalno deluje ( se ga sliši ) , samo izpiha ni nikjer !! Ventilacijske šobe so preprosto "mrtve", niti popihlja ne ven, ne pri steklu, ne pri nogah, ne direktno.. Imam dvopodročno avtomatsko klimo in če nastavim na ročno in dam ventilator na max, se ga lepo sliši, da zalaufa na polno, pihanja pa ni, ne toplega, ne hladnega.. Skratka, vse deluje, kot da ni nič narobe, izpiha pa ni..
Čakam, da moj avtoelektričar pride z dopusta, do takrat bom pa izjemno vesel vaših odgovorov, če orda kdo ve, kaj bi lahko to bilo??

HVALA VSEM!!

zundapp
Stalni uporabnik

Re: C4 Picasso ventilacija kabine

Napisal/-a zundapp Po avg 08, 2016 8:01 am

Morda se ti je nenadoma zamašil dovod zraka oz. filter kabinskega zraka (listje, vrečka, nagajanje...)

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Po avg 08, 2016 9:06 am

ja, tudi sam sumim na kaj takega.. Baje naj bi imeli ti modeli problem tudi z odvodom vode nekje med koloteki.. Morda je tudi kaj takega..

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po avg 08, 2016 10:38 am

Dokler čakaš pojdi v eno ročno avtopralnico, da ti ve odtoke s paromatom prečistijo, presenečen boš, kaj ve pride spodaj pri koloteku ven :lol: :mrgreen: V glavnem morajo oprati vse pod brisalci v celi širini stekla spodaj, ker se nabere ogromno vejic in drobnega listja ter tako zamaši odtoke na vozilu.
PS Še moj PT je imel zamašene drobne luknje na plastiki pod stekli za odtok :shock: pa ga redno perem a sem bil površen in nisem opazil do zadnjič ... :evil:
PSS Sem pa že videl na Passatu 04 letnik kako je videti ko se zamaši čep za odvajanje vode ??? Polno vode je bilo okoli akumulatorja, skoraj do vrha je v ovinkih vedno odteklo v kabino na sopotnikovi strani :DDD tako na srečo ni prišlo do kratkega stika na akumulatorju.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po avg 08, 2016 5:46 pm

Da bi se filter tako naenkrat zabasal je malo verjetno, bolj verjetno je, da ne dobi zraka od zunaj in niti od znotraj (kot da bi bile lopute glede dotoka zraka obe zaprte oz napaćno delujoče)

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog To avg 09, 2016 8:44 am

očitno se je zabasal, oziroma je bila vzrok voda.. Avto je stal na zgočem soncu cel dan, danes zjutraj sem naročen pri mehaniku i nglej ga zlomka, vse dela, kot da ne bi nikoli bilo nič.. Servis ga že im a v rokah, ker sem itak imel namen porihtat klimo, pa je že takoj rekel, da so skoraj 100% zamašeni odvodi vode in to povzroči, da večja količina vode dejansko popolonma zablokira dostop zraka v kabino.. Poročam, ko mi poštimajo danes.. je pa verjetno to res, ker se j eto zgodilo, ko sem se peljal iz Češke domov in se je ulilo kot iz škafa, kmalu zatem pa je prezračevanje "umrlo".. zdaj, ko je voda očitno počasi odteka, vse deluje.. Se je pa zavohala vlaga v kabini, ja..

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Sr avg 10, 2016 10:41 am

Pozdravljen,
jaz sem imel isto napako na mojem (bivšem) C4 piccasoju, 1,6 16 V. Cca 1 mesec je dan dva delal, pa spet ne, potem je pa čisto nehal.
Krivec je bil modul ventialtorja kabine, zaradi slabega odvodnjavanja, ga je zalilo. Nov modul je drag ko pes, cca 400€. Mi ga je porihtal električar za 50€, mehanik mi je pa pri kolotekih odstarnil eno plastiko, ker je bilo v teh kanalih morje svinjarije, listov......
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov