RedBaron je napisal/-a:Hmm, vw (skoda) ima pri 2.0 TDI interval menjava naftnega filtra na 90kkm... je pa res, da je filter precej velik (in tudi drag).
bursni je napisal/-a:Problem je v tem, da se filtra ne da napolnit z nafto, preden ga zmontiraš nazaj. nahaja se namreč v podvozju na strani rezervarja. Mi smo zadevo rešili, da smo sneli dovodno cev iz filtra proti motorju in s črpalko napolnili filter z nafto, cev namestili nazaj in je zadeva delovala.
Kakorkoli moj post je bil zgolj namenjen kot opozorilo vsem lastnikom, ki mogoče niso en tolk pozorni kaj se menja na uradnih servisih. Kot sem omenil ima znanec pravtako Astro J, sicer letnik 2010, skozi servisirano pri pooblaščencu s 110k km, ravno tako še nikoli ni imel menjanega naftnega filtra.
lp
sašo5 je napisal/-a:RedBaron je napisal/-a:Hmm, vw (skoda) ima pri 2.0 TDI interval menjava naftnega filtra na 90kkm... je pa res, da je filter precej velik (in tudi drag).
ma isti je kot Audijev in osebno ga menjam na 30.000km Stane pa na pooblaščencu "original" cca 25-30€ ....ga je pa (vsaj pri A4) jebeno za zamenjat (nekako pod desnim sedežem v tunelu spodaj se nahaja in dvigalka ponavadi prav tam plastiko, ki jo treba snet pritisne)...tako zgleda, postavljen je vodoravno in ni šans, da bi ga napolnil pred montažo z nafto...še ko s starga zvlečeš cevi dol. ti v rokav steče deci nafte...Sem pa prvega, prerezal doma (po 30.000km) in je bilo svinjarije na m2 sploh si ne predstavljam, da bi to opravljalo svojo funkcijo 90.000km![]()
tomzzi je napisal/-a:bursni je napisal/-a:Problem je v tem, da se filtra ne da napolnit z nafto, preden ga zmontiraš nazaj. nahaja se namreč v podvozju na strani rezervarja. Mi smo zadevo rešili, da smo sneli dovodno cev iz filtra proti motorju in s črpalko napolnili filter z nafto, cev namestili nazaj in je zadeva delovala.
Kakorkoli moj post je bil zgolj namenjen kot opozorilo vsem lastnikom, ki mogoče niso en tolk pozorni kaj se menja na uradnih servisih. Kot sem omenil ima znanec pravtako Astro J, sicer letnik 2010, skozi servisirano pri pooblaščencu s 110k km, ravno tako še nikoli ni imel menjanega naftnega filtra.
lp
Daj še enkrat bolj podrobno preberi moj post zgoraj!
Lahko ti tudi servisno/račune skeniram če želiš.
Sem lastnik Astre J 1.7 cdti od sredine decembra 2009 in še nisem imel problemov po menjavi filtra.
Oziroma na servisu niso nikoli imel problemov glede tega!
bursni je napisal/-a: Kakorkoli gre za napako proizvajalca
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov