Nasveti in napotki ter povpraševanja...

leon_dobnik
Novinec

Megane Grandtour (2016) - Nadzor tlaka v pnevmatikah

Napisal/-a leon_dobnik Po sep 05, 2016 5:53 pm

Živjo!

Počasi se bliža zimska sezona in kupujem zimske gume in jeklena platišča za Renault Megane letnik 2016, ki ima bedarijo, ki se ji reče nadzor tlaka v pnevmatikah. Letne gume so na 16" ALU platiščih in bodo tam tudi ostale, za zimske gume bom vzel Continental TS 860 v 15" dimenziji na jeklenih platiščih, ki nimajo senzorjev za nadzor tlaka (ker ne dam za senzor 30 do 40 EUR, oziroma XXX EUR več za platišče). Sedaj pa vprašanje: kako sistem za nadzor tlaka deluje v Renault Meganih? A zapiska enkrat ko vozilo enkrat prižgeš, ali se dere na vsakih X km, oziroma piska cel čas vožnje? Če mogoče kdo ve, se da tega hudiča deaktivirat z testerjem? Vsake informacije bom zelo vesel - vem da pri nekaterih vozilih, npr. Volvotih je ta sistem povezan direktno z EPS/ABS...

P.S: klical sem zavarovalnega agenta in ta pravi, da zavarovalnica (naj nebi) ne preverja, ali ta sistem deluje ali ne. Podobno mi je par kolegov rekl, da tudi na tehničnih ne preverjajo tega sistema. Ali ima kdo s tem kakšne konkretne izkušnje?

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Megane Grandtour (2016) - Nadzor tlaka v pnevmatikah

Napisal/-a mrtwelvetrees Po sep 05, 2016 6:22 pm

Mam drugega Renaulta letnik 2015 in imam iste senzorje, Tudi sam ne mislim za zimska platišča plačat te stvari.
Se pa da to izklopit preko testerja, samo na pooblaščenem servisu ti tega ne bodo naredili.
Zavarovalnica ne komplicira, mogoče bi na tehničnem, pa mislim da tudi tam ne, itak maš 3 leta mir (ne rabiš tehničnega)
Pri meni gori lučka, samo, in zapiska in prikaže STOP če je guma predrta.

drugače pa beri: https://www.google.si/?gws_rd=cr,ssl&ei ... %20sensors
očitno je pri starih modelih da sam varovalko ven vzameš.... hehe, pri novih pa ne verjamem.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Po sep 05, 2016 6:35 pm

pri meni ni nobenih problemov glede tega, ko dam gor jeklena platišča brez senzorjev ni nobenih obvestil in piskanja.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po sep 05, 2016 7:28 pm

Sicer ti ne bo kaj dosti pomagalo, ampak posredni nadzor tlaka je zakon, ni senzorjev in sitnosti okoli tega.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov